ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμμαχία Αναστασιάδη – Τσίπρα στις Βρυξέλλες κατά της Τουρκίας

Συμμαχία Αναστασιάδη – Τσίπρα στις Βρυξέλλες κατά της Τουρκίας

Θέμα Τουρκίας θέτουν την Πέμπτη (20/6) στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και ο Αλέξης Τσίπρας μετά και τις παραβιάσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου στην Αν. Μεσόγειο.

Αν και το κυρίως θέμα στο Συμβούλιο είναι η ανάδειξη της νέας ηγεσίας των Ευρωπαϊκών Θεσμών (Ευρ. Επιτροπή, Ευρ. Συμβούλιο, Ευρ. Κοινοβούλιο, Ύπατος Εκπρόσωπος για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτικής Άμυνας, Ευρ. Κεντρική Τράπεζα), ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Έλληνας πρωθυπουργός θα θέσουν επίσης θέματα εξωτερικών σχέσεων της ΕΕ.

Στο στόχαστρο αναμένεται να βρεθεί η Άγκυρα μετά τις απόπειρες γεωτρήσεων για αναζήτηση φυσικών πόρων στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στο κείμενο συμπερασμάτων αναμένεται να υπάρξει εκ νέου σαφής καταδίκη της τουρκικών παράνομων ενεργειών και ανάδειξη των επιπτώσεων τους στις ευρωτουρκικές σχέσεις.

Σε συνέχεια των σαφών αποφάσεων από το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε συντονισμό με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, θα επιμείνει ως προς την ταχεία εξέταση και υιοθέτηση μέτρων κατά της Τουρκίας όσο εκείνη επιμένει σε αυτή τη συμπεριφορά.

Ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με Ελλαδικά δημοσιεύματα, αναμένεται να τονίσει ότι δεν τίθεται μόνο θέμα επίδειξης αλληλεγγύης προς την Κύπρο, αλλά και ευρύτερα στρατηγικής αποτροπής κινδύνων που επηρεάζουν το σύνολο της Ε.Ε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top