ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Διάσκεψη Τύπου για τα Πράσινα Σημεία της Επαρχίας Λευκωσίας

Διάσκεψη Τύπου για τα Πράσινα Σημεία της Επαρχίας Λευκωσίας

Το Συμβούλιο Εκμετάλλευσης Χώρων Διάθεση ή Αξιοποίησης Οικιακών Αποβλήτων Επαρχίας Λευκωσίας παρουσιάζει σε Διάσκεψη Τύπου την εκστρατεία ενημέρωσης για τη λειτουργία των Πράσινων Σημείων της Επαρχίας Λευκωσίας, τη Δευτέρα 24 Ιουνίου στις 11:00, στο Δημοτικό Μέγαρο Στροβόλου με θέμα: «Πήγαινε μας στα Πράσινα Σημεία».

Στη Διάσκεψη Τύπου θα μιλήσουν οι Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, Δήμαρχος Στροβόλου, Σωτήρης Κυριακού, Κοινοτάρχης Αγροκηπιάς, Δρ. Φωτούλα Χατζήπαπα, Δήμαρχος Λακατάμιας, Χρίστος Πιτταράς, Δήμαρχος Λατσιών, Ξενοφών Ξενοφώντος, Κοινοτάρχης Ευρύχου, Χαράλαμπος Ματσούκα, Κοινοτάρχης Κάτω Μονής, Γιαννάκης Γεωργίου, Κοινοτάρχης Πέρα Χωρίου Νήσου και Ανδρέας Χατζηπάκκος, Βοηθός Έπαρχος Λευκωσίας, Λειτουργός Υπουργείου Εσωτερικών.

Τι είναι τα Πράσινα Σημεία
Τα Πράσινα Σημεία είναι οργανωμένοι χώροι, στους οποίους οι πολίτες μπορούν να αφήνουν ειδικά απόβλητα οικιακής προέλευσης από τηλεοράσεις και άλλο ηλεκτρικό ή ηλεκτρονικό εξοπλισμό, μέχρι στρώματα, έπιπλα, κλαδέματα ή άλλα ογκώδη αντικείμενα εντελώς δωρεάν. Τα Πράσινα Σημεία είναι προορισμός μόνο για τα απόβλητα οικιακής χρήσης των πολιτών και σε καμία περίπτωση για απόβλητα από εμπορικές δραστηριότητες, γεωργικές δραστηριότητες, εργολήπτες, βιομηχανίες ή άλλους επαγγελματικούς φορείς.


Έτσι, μειώνεται η παράνομη και ανεξέλεγκτη ρίψη τέτοιων αποβλήτων στη φύση, ένα πρόβλημα που γίνεται ολοένα και μεγαλύτερο τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο για τους Δήμους, αλλά και για όλους τους Κύπριους πολίτες και για το περιβάλλον. Η λειτουργία των πράσινων σημείων έχει ως αποτέλεσμα να μειώνεται η ανεξέλεγκτη και παράνομη διάθεση αποβλήτων, να προστατεύεται το φυσικό περιβάλλον και η δημόσια υγεία, να εφαρμόζεται ολοκληρωμένη διαχείριση των αποβλήτων και να εξοικονομούνται φυσικοί πόροι για τις μελλοντικές γενιές.


Στη Επαρχία Λευκωσίας τα Πράσινα Σημεία βρίσκονται στην περιοχή Εργατών, Κοκκινοτριμιθιάς, Περιστερώνας, Αστρομερίτη, Ληνού, Αλάμπρας, Στροβόλου και στην περιοχή Μαλούντας.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top