ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Τελετή Αποφοίτησης Alexander College

Τελετή Αποφοίτησης Alexander College

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019, η τελετή αποφοίτησης του εκπαιδευτικού ιδρύματος Alexander College στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας.

Τίτλοι σπουδών απονεμήθηκαν σε αποφοίτους πτυχιακών και μεταπτυχιακών κλάδων που φοιτούν σε Λάρνακα και Πάφο.
Την ατμοσφαιρική βραδιά, με τα ανάμεικτα συναισθήματα συγκίνησης, χαράς και νοσταλγίας, παρακολούθησε αρκετός κόσμος, εκπρόσωποι αγγλικών πανεπιστημίων, εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, μέλη του Κοινοβουλίου, εκλεκτοί προσκεκλημένοι, ακαδημαϊκοί, γονείς και φίλοι του Alexander College.

Η τελετή αποτέλεσε το επιστέγασμα μίας χρονιάς δύσκολης και απαιτητικής, που χαρακτηρίστηκε από πολλαπλές προκλήσεις, αλλά και τη συνεχή ακαδημαϊκή εξέλιξη του εκπαιδευτικού ιδρύματος, αλλά και τις επιτυχίες των φοιτητών του.

Στο βήμα ανέβηκαν για χαιρετισμό ο Διευθυντής του Alexander College κ. Άντης Λόππας, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού κ. Ανδρέας Παπούλας (Πρώτος Λειτουργός Εκπαίδευσης στη Διεύθυνση Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης και Προϊστάμενος Υπηρεσίας Φοιτητικής Μέριμνας), o Professor Alex Gilkison, καθώς και η Αντιπρόεδρος της Φοιτητικής Ένωσης του Alexander College, απόφοιτη Διοίκησης Επιχειρήσεων, Gabriella Jreidini.
Στο χαιρετισμό του ο Διευθυντής του Alexander College κ. Άντης Λόππας αναφέρθηκε στο δεδομένο ότι «αποστολή μας ήταν και παραμένει να αποτελούμε γέφυρα μόρφωσης και επαγγελματικών προσόντων, ώστε οι νέοι να μπορούν να ενταχθούν και να δημιουργήσουν στην κοινωνία και στην αγορά εργασίας, αναπτύσσοντας την δημιουργικότητα, το ταλέντο τους και τις κλίσεις τους. Αυτό είναι άλλωστε και το κλειδί ώστε να επιτύχουν επαγγελματικά ή να συνεχίζουν την ακαδημαϊκή τους σταδιοδρομία.»


Ο κ. Ανδρέας Παπούλας, εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, στο χαιρετισμό που εκφώνησε εκ μέρους της Δρ Τέρψας Κωνσταντινίδου, Διευθύντρια Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης του ΥΠΠ, τόνισε ότι «η τριτοβάθμια εκπαίδευση αποτελεί καταλύτη για την αύξηση της απασχολησιμότητας των νέων, τη μείωση της ανεργίας και την καταπολέμηση της φτώχειας. Τα Ιδιωτικά Τριτοβάθμια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Κύπρου διαδραματίζουν θεμελιώδη ρόλο σε αυτή τη νέα κατάσταση των πραγμάτων. Στο πλαίσιο αυτό, τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα καλούνται να αντιμετωπίσουν τις προαναφερθείσες προκλήσεις και ταυτόχρονα να συμβάλουν στην επίτευξη του στρατηγικού σχεδίου των κυβερνήσεων για την ίδρυση της Κύπρου ως περιφερειακού Κέντρου Ανώτερης Εκπαίδευσης και Έρευνας» και συνέχισε λέγοντας ότι «κατά τη διάρκεια της μακράς πορείας του στον τομέα της εκπαίδευσης, το Alexander College έχει αποδείξει ότι λαμβάνει υπόψη όλες τις παραπάνω εξελίξεις στον διεθνή, ευρωπαϊκό και τοπικό εκπαιδευτικό χώρο και, ως εκ τούτου, έχει επιτύχει πολλά. Προχωρώντας προς την αριστεία, το Alexander College επιδιώκει τη συνεχή ανάπτυξη και αναβάθμιση των εκπαιδευτικών του υπηρεσιών.»


Τέλος, εκ μέρους της φοιτητικής κοινότητας, σύντομο χαιρετισμό εκφώνησε η Αντιπρόεδρος της Φοιτητικής Ένωσης του Alexander College(Student Union of AC), Gabriella Jreidini, η οποία φανερά συγκινημένη ανέφερε ότι «το Alexander College μας επέτρεψε να αποκτήσουμε τόσα πολλά ακαδημαϊκά προσόντα και να αποκτήσουμε τόσες πολλές γνώσεις, όμως για εμάς δεν είναι απλώς ένα πανεπιστήμιο από το οποίο αποφοιτούμε, αλλά ένα σπίτι που ποτέ δεν θα μπορέσουμε να ξεχάσουμε. Οι εμπειρίες που αποκτήσαμε, οι οικογενειακοί δεσμοί που δημιουργήσαμε και οι άνθρωποι με τους οποίους μοιραζόμασταν στιγμές είναι όλα μέρος των αναμνήσεων που θα κρατήσουμε για πάντα.»


Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την απονομή των τίτλων σπουδών καθώς και με τη βράβευση των καλύτερων αποφοίτων κάθε πτυχιακού κλάδου.
Στο τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε κόκτειλ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Υπόθεση απόπειρας φόνου με θύμα 34χρονο, διερευνά η Αστυνομία στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top