ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Αθώος ο Μαμαλικόπουλος για τον ξυλοδαρμό δεσμοφύλακα – Απέλασαν κατά λάθος τον ύποπτο

ΚΥΠΡΟΣ: Αθώος ο Μαμαλικόπουλος για τον ξυλοδαρμό δεσμοφύλακα – Απέλασαν κατά λάθος τον ύποπτο

Αθώος ο ισοβίτης Δημήτρης Μαμμαλικόπουλος για τον ξυλοδαρμό δεσμοφύλακα στην Κεντρικές το 2016, ενώ ο δράστης φαίνεται να απελάθηκε κατά λάθος. Επίσης, ο αστυνομικός που δικάστηκε πειθαρχικά για την λάθος απέλαση, αθωώθηκε και αυτός.

Την Πέμπτη (27/6) κρίθηκε αθώος ο καταδικασθέντας για το πενταπλό φονικό της Αγίας Νάπας, Δημήτρης Μαμαλικόπουλος, για την υπόθεση ξυλοδαρμού δεσμοφύλακα στις Κεντρικές, η οποία σημειώνεται ότι είχε καταγραφεί σε βίντεο. Ο παραπονούμενος δεσμοφύλακας, άλλαξε την κατάθεσή του, λέγοντας πως τελικά ο άνθρωπος που τον ξυλοκόπησε, ήταν ένας αλλοδαπός ο οποίος απελάθηκε στην Ελλάδα.

Για το εν λόγω πρόσωπο, είχε κάνει αναφορά ο «Μαμ» σε προηγούμενη δικάσιμο. Ο ισοβίτης, ισχυρίστηκε ότι ο αλλοδαπός ξυλοκόπησε τον δεσμοφύλακα, ενώ αυτός έμπαινε στην μέση για να τους χωρίσει.

Σύμφωνα με τον 'Φιλελεύθερο' αθώο κρίθηκε και το μέλος του ΤΑΕ Λευκωσίας, που «κατά λάθος» απέλασε τον δράστη του ξυλοδαρμού. Όπως εξήγησε στην βουλευτή του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, η Αστυνομία, μετά την διοικητική έρευνα που είχε διαταχθεί, διατάχθηκε και πειθαρχική δίωξή του για τρία αδικήματα, ενώ ταυτόχρονα μετακινήθηκε σε άλλο πόστο.

Στις 8/4/2019 ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης και ο αστυφύλακας αθωώθηκε και απαλλάγηκε των κατηγοριών. «Δυστυχώς λόγω των πειθαρχικών κανονισμών που ίσχυαν κατά την περίοδο που πραγματοποιήθηκαν τα γεγονότα δεν ήταν δυνατό να εφεσιβληθεί η αθωωτική απόφαση. Σήμερα, αναφέρεται, ο σχετικός περί Αστυνομίας πειθαρχικός κανονισμός παρέχει την δυνατότητα έφεσης, αφού έχει τροποποιηθεί», είναι η θέση της Αστυνομίας.

Για τον αλλοδαπό κατάδικο που απελάθηκε στην Ελλάδα, και φέρεται να είναι εν τέλει ο δράστης του ξυλοδαρμού, η Αστυνομία αναφέρει ότι εναντίον του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και αναζητείται, ενώ το όνομά του τοποθετήθηκε στο στοπ λιστ, αλλά μέχρι στιγμής δεν εντοπίστηκε.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top