ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Startups4Peace Bootcamp 1 – Ακόμα μια χρονιά, ακόμα ένα βήμα μπροστά

Startups4Peace Bootcamp 1 – Ακόμα μια χρονιά, ακόμα ένα βήμα μπροστά

Ακόμα μια χρονιά, ακόμα ένα επιτυχημένο Bootcamp του προγράμματος Startups4Peace ολοκληρώθηκε το Σάββατο 29 Ιουνίου 2019, στις Πλάτρες.

Το πρώτο Startups4Peace Bootcamp φιλοξένησε τις οκτώ ομάδες που προκρίθηκαν για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα επιτάχυνσης του Startups4Peace. Με αλφαβητική σειρά οι ομάδες είναι οι εξής:

1 Consoc.io
2 JoinTheTale
3 Livingo App
4 Not just mugs
5 Paddock
6 Parametricos
7 Pop!
8 Project Kennect

Κατά τη διάρκεια του Bootcamp οι ομάδες είχαν την ευκαιρία να δουλέψουν πάνω σε επιχειρηματικά εργαλεία όπως το business model canvas και στη συνέχεια να λάβουν ανατροφοδότηση και χρήσιμες συμβουλές από τους μέντορες. Το Bootcamp λειτούργησε επίσης καταλυτικά στο να αναπτύξουν περαιτέρω τις επιχειρηματικές τους ιδέες και συνεισέφερε στη δημιουργία ομαδικού πνεύματος, γεγονός που διεφάνη σ’ ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων και που κατ’ επέκταση απέδειξε ότι οι νέοι άνθρωποι και από τις δύο κοινότητες της Κύπρου μπορούν να συνεργαστούν αρμονικά και αποτελεσματικά.

Ο εκπαιδευτής και επιχειρηματίας Teemu Polo είπε για την όλη εκδήλωση:
«Οι συμμετέχοντες είναι καλύτεροι κάθε χρόνο και καταγράφεται ξεκάθαρη βελτίωση στο επίπεδο. Οι ομάδες γίνονται ολοένα και πιο καλές και συναγωνιστικές ενώ κατά τη διάρκεια των συζητήσεων συμμετείχαν ενεργά θέτοντας εξαιρετικά ερωτήματα».
Όλες οι ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να βάλουν σε εφαρμογή το σύνολο των γνώσεων που έχουν αποκομίσει με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη των επιχειρήσεων τους και προκειμένου να προχωρήσουν στο Pitch Bootcamp, το οποίο θα λάβει χώρα στις αρχές Οκτωβρίου. Με τη σειρά του το Pitch Bootcamp θα χαράξει τον δρόμο για το Grand Final Pitch Battle στο οποίο και θα γίνει και η επιλογή των δύο νικητών που θα συμμετέχουν στο SLUSH, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Ελσίνκι της Φιλανδίας στις 21-22 Νοεμβρίου του 2019.

Startups4Peace
Το Startups4Peace συγχρηματοδοτείται από την Πρεσβεία της Φινλανδίας στην Κύπρο και το σχέδιο «Innovative Entrepreneurship» που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και υλοποιείται από τη NI-CO. Η πρωτοβουλία είναι συνεργασία του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου και του Τουρκοκυπριακού Εμπορικού Επιμελητηρίου και υλοποιείται από το Startup Cyprus.


Βασικός στόχος του Startups4Peace είναι να φέρει κοντά ανθρώπους με επιχειρηματικές ιδέες που ανήκουν και στις δύο κοινότητες της Κύπρου.
Σκοπός του προγράμματος είναι να ενθαρρυνθούν καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες που μοιράζονται ένα δικοινοτικό όραμα για την Κύπρο, και ταυτόχρονα να ενισχυθεί η επαφή μεταξύ των Ελληνοκυπριακών και Τουρκοκυπριακών Startup κοινοτήτων στην πράξη μέσα από την υποστήριξη νέων επιχειρηματιών.
Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το πρόγραμμα Startups4Peace επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.startups4peace.com και την σελίδα Startups4Peace στο Facebook.

Στοιχεία Επικοινωνίας:
Τηλ: +357 22 458 020 Πρεσβεία της Φιλανδίας στη Κύπρο

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Τέλος από την ΕΔΕΚ Ο Γιώργος Βαρνάβα: Αποχωρεί με «καρφιά» κατά Σιζόπουλου

Τέλος από την ΕΔΕΚ Ο Γιώργος Βαρνάβα: Αποχωρεί με «καρφιά» κατά Σιζόπουλου

Ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ΕΔΕΚ ο Γιώργος Βαρνάβα, μέσω γραπτής δήλωσης του, στην οποία εξηγεί τους λόγους της απομάκρυνσης του, ενώ την ίδια ώρα «πυροβολεί» και τον Πρόεδρο του κόμματος, Μαρίνο Σιζόπουλο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top