ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τέτοιοι παίκτες, είναι η χαρά των προπονητών – «Να δεις τι σου ‘χω για μετά…»

Τέτοιοι παίκτες, είναι η χαρά των προπονητών – «Να δεις τι σου ‘χω για μετά…»

Ο Έκτορ Χέφελ δεν αποτελεί έναν απλά ακούραστο κι «αθόρυβο» εργάτη για την ΑΕΚ. Από τον Ιανουάριο του 2017 μέχρι σήμερα που βρίσκεται στην ομάδα της Λάρνακας, αποτελεί ένα «πολυεργαλείο» στα χέρια των προπονητών. Παίκτες σαν τον 23χρονο Ολλανδό, είναι η χαρά των προπονητών. Και ισχυρό παράδειγμα προς μίμηση για νεαρούς ποδοσφαιριστές οι οποίοι θέλουν να κάνουν καλή καριέρα.

Από τα 9 μέχρι τα 19 του χρόνια, βρισκόταν στην ολλανδική Ντεν Χάαχ (Χάγη) και μία καλή ημέρα, ενημερώθηκε ότι είχε πρόταση από την Κύπρο και συγκεκριμένα από την ΑΕΚ Λάρνακας. Τον ανακάλυψε τη σεζόν 2016-17 ο τότε τεχνικός διευθυντής των κιτρινοπράσινων Τσάβι Ρόκα, ο οποίος έλαβε και τις καλύτερες συστάσεις, καθότι ο Χέφελ έχει και ισπανικές ρίζες. Ο Καταλανός τεχνικός διευθυντής αξιολόγησε τον παίκτη πολύ σοβαρά, επικοινώνησε κιόλας μαζί του ενημερώνοντάς τον για το… σκαλιώτικο πρότζεκτ και βγάζοντας το συμπέρασμα πως επρόκειτο για ποδοσφαιριστή εξελίξιμο με αγωνιστικά προσόντα που σπανίζουν, τον έφερε στην ΑΕΚ.

Για τον Χέφελ δεν ήταν εύκολο, αφού σε νεαρή ηλικία κλήθηκε να αφήσει τη χώρα στην οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε, για να έρθει στην Κύπρο και ένας από τους λόγους οι οποίοι τον «έσπρωξαν» να δοκιμάσει, ήταν οι αρκετοί Ισπανοί στο ρόστερ της ομάδας. Είπαμε, ο Χέφελ έχει ισπανικές ρίζες, γνωρίζει και τη γλώσσα, οπόταν του ήλθε «γάντι» η πρόκληση αυτή και δεν δυσκολεύτηκε καν στην προσαρμογή.

Αποτέλεσμα; «Λαχείο» ο παίκτης για την ΑΕΚ. Διανύει την τέταρτή του σεζόν στην ομάδα της Λάρνακας, αγαπάει την Κύπρο και έχει πολύ περισσότερα να προσφέρει μελλοντικά. Η φετινή σεζόν άρχισε ονειρικά για τον 23χρονο πολυθεσίτη άσο με το «φαρμακερό» αριστερό πόδι. Γκολ στη νίκη με 1-0 επί της Πετροκούμπ στον πρώτο αγώνα του α’ προκριματικού γύρου του Γιουρόπα Λιγκ, ασίστ και γκολάρα σπάνιας ομορφιάς απέναντι στην Λέφσκι την περασμένη Πέμπτη στην Αρένα (3-0 / πρώτο ματς για τον β’ προκριματικό). Με τέτοιο φορτσάρισμα, αντιλαμβάνεται οποιοσδήποτε πως ο Χέφελ στέλνει μήνυμα τύπου «να δείτε τι σας έχω για μετά».

Η συμπεριφορά του στον αγωνιστικό χώρο είναι υποδειγματική. Ο Ιδιάκεθ δεν του επιφυλάσσει ειδική μεταχείριση. Τον βάζει στην αριστερή πλευρά για να ανεβοκατεβαίνει. Παίζει από αριστερά έχοντας ταυτόχρονα και οργανωτικά καθήκοντα. Κατέχει ρόλο που δεν είχε από πάντα στην ΑΕΚ, στα δυόμισι και βάλε χρόνια που φοράει τα κιτρινοπράσινα, διότι ήλθε για να δώσει λύσεις στο κέντρο. Ειδικά στον οργανωτικό τομέα. Απέναντι στη Λέφσκι, άρχισε ως αριστερός μπακ, αλλά στην πορεία, όσο αγωνίστηκε άλλαξε 2-3 ρόλους.

Για να πετύχει κανείς αυτό που κάνει ο Χέφελ στα 23 του, πρέπει και να το θέλεις και να το μπορεί. Απαιτείται και σκληρή δουλειά. Είναι παράδειγμα αδάμαστης θέλησης, σκληρής δουλειάς, θαυμασμού και φυσικά σπουδαίας κλάσης. Και φυσικά, όπως αναφέραμε στις αρχές, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση όπως και να το δει κανείς. Ο Ολλανδός που ήδη αισθάνεται σαν Κύπριος, τα κάνει σχεδόν όλα υπερβάλλοντας εαυτό. Και αναμφίβολα όλοι στην ΑΕΚ εύχονται να είναι πάντα υγιής και χρήσιμος. Όσο για εμάς τους υπόλοιπους, μας ενδιαφέρει να τον βλέπουμε, να τον θαυμάζουμε και να τον χειροκροτούμε…

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ (ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ΕΑΚ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ)

Διαβάστε επίσης: 

Πρώτα μιλάει και μετά ολοκληρώνει στο «Γκεόργκι Ασπαρούχοφ»

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να καταχωρηθεί στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο από τη νομική ομάδα του Γενικού Εισαγγελέα, αίτημα για παύση του Γενικού Ελεγκτή, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top