ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα» λέει η Παναγιώτου - Οι κινήσεις της Κυβέρνησης και τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ σε εξοπλισμό

«Είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα» λέει η Παναγιώτου - Οι κινήσεις της Κυβέρνησης και τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ σε εξοπλισμό

Δεν ικανοποιούν την Κυβέρνηση οι μέχρι τώρα επιλογές για ενοικιαζόμενα πτητικά μέσα πυρόσβεσης, ανάφερε η Υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου.

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» η Υπουργός, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους υπάρχει φέτος καθυστέρηση στις υπηρεσίες πτητικών μέσων πυρόσβεσης.

Όπως ανέφερε και σε προηγούμενες δηλώσεις της φέτος δεν υπήρξε αρκετό επαρκής προσφοριοδότηση δηλαδή οι διαγωνισμοί για την ενοικίαση των πτητικών μέσων δεν ήταν γόνιμοι. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την επανάληψη της διαδικασίας και την αναμονή να ολοκληρωθεί. Όπως αναφέρει η Υπουργός, υπάρχει εκτίμηση από το Τμήμα Δασών ότι θα υπάρξουν ενοικιαζόμενα πτητικά μέσα τον Ιούνιο. Ωστόσο τόνισε ότι «είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα από το μήνα Απρίλιο».

«Για σχεδόν δεκαετίες η Κυπριακή Δημοκρατία απευθυνόταν στην επιλογή της ενοικίασης των πτητικών μέσων. Αυτή η επιλογή αντιλαμβάνεστε δεν είναι και η καλύτερη επειδή δημιουργούνται διάφορα κενά και διάφορες καθυστερήσεις γιατί εναπόκειται στις νενομισμένες διαδικασίες που έχει το κράτος», διευκρινίζει η Υπουργός

Εν συνεχεία τονίζει ότι «επειδή η παρούσα κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι το ζήτημα των πυρκαγιών είναι ζήτημα εθνικής ασφάλειας λήφθηκε μια πολύ σημαντική απόφαση στην τελευταία σύσκεψη, στην οποία είχε εξεταστεί η ετοιμότητα μας για την πρόληψη των πυρκαγιών, και αποφασίστηκε η μεταφορά της μονάδας των πτητικών μέσων στην Εθνική Φρουρά».

Ωστόσο διευκρίνισε ότι «τα πτητικά μέσα είναι ένα κομμάτι του παζλ, για τα οποίο η παρούσα κυβέρνηση εργάζεται και έχει ήδη τροχοδρομήσει ενέργειες και έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία της αγοράς των ιδιοκτητών πτητικών μέσων, δέκα στο σύνολο. Θα έχουμε τα πρώτα σταδιακά».

Πρόσθεσε πως τα πτητικά μέσα είναι ένα μέρος της βοήθειας πυρόσβεσης ενώ υπάρχει και η ανάγκη για επίγειες δυνάμεις , αναφέροντας ότι ξεκίνησε η ενίσχυση και των δυνάμεων αυτών με ένα με έναν εξοπλισμό 5,5 εκατομμυρίων ευρώ

«Πήραμε μεγάλο αριθμό καδενοφόρων, πυροσβεστικών οχημάτων και άλλων οχημάτων».

 Δείτε βίντεο

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top