ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η κλήρωση… «ΛΟΥΚΟΥΜΙ» για ΑΕΚ και Απόλλων και οι ομάδες που θέλουν να ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ

Η κλήρωση… «ΛΟΥΚΟΥΜΙ» για ΑΕΚ και Απόλλων και οι ομάδες που θέλουν να ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ

Μπορεί ακόμα να μην ξεκίνησαν οι αγώνες της Γ΄ προκριματικής φάσης του Γιουρόπα Λιγκ, όμως σήμερα (05/08, 14:30) όλες οι ομάδες θα μάθουν τους πιθανούς αντιπάλους τους στον επόμενο γύρο, αφού θα γίνει η κλήρωση των πλέι-οφ, του τελευταίου «σκαλοπατιού» πριν τη φάση των ομίλων της διοργάνωσης!

Τόσο η ΑΕΚ όσο και ο Απόλλωνας, γνωρίζουν από την περασμένη Παρασκευή (02/08) τους πιθανούς αντιπάλους τους, αφού η UEFA δημοσίευσε όπως συνηθίζει την προκλήρωση και η ομάδα της Λάρνακας ευνοείται από αυτή την… ανορθόδοξη διαδικασία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, αφού έστω και από «σπόντα» (λόγω της υψηλής βαθμολογίας της Γάνδης), θα είναι στο γκρουπ των «ισχυρών» στη σημερινή κλήρωση, ενώ ο Απόλλωνας στους «αδύνατους».

Και οι δύο ομάδες μας όμως, θα έχουν υψηλά εμπόδια να προσπεράσουν, όμως σίγουρα χρειάζονται ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ την τύχη με το μέρος τους, αφού υπάρχουν αντίπαλοι βατοί ή στα μέτρα τους στην προκλήρωση, αλλά και ομάδες που θα πρέπει πάση θυσία να αποφύγουν.

Για παράδειγμα, η «δυνατή» ΑΕΚ Λάρνακας, θα έχει ως υπόψήφιους αντιπάλους στα πλέι-οφ τις εξής ομάδες από το 2ο γκρουπ:

5: Universitatea Craiova (ROU) / AEK Athens (GRE)
6: Rijeka (CRO) / Aberdeen (SCO)
7: CSKA Sofia (BUL) / Zorya Luhansk (UKR)
8: Norrköping (SWE) / Hapoel Beer-Sheva (ISR)

Το ιδανικό αντάμωμα θα είναι με το νούμερο 7, την ομάδα δηλαδή που θα προκριθεί από το ζευγάρι ανάμεσα στην ΤΣΣΚΑ  Σόφιας και τη Ζόρια, ενώ και το νούμερο 8 δεν προκαλεί φόβο, αφού τόσο η Σουηδική Νορκόπινγκ όσο και Ισραηλινή Χάποελ Μπερ Σεβά, είναι ομάδες στα μέτρα της… καλής ΑΕΚ.

Τα ίδια ισχύουν και για τα υπόλοιπα δύο ζευγάρια, όμως καλό θα ήταν για πολλούς και διάφορους λόγους, πέρα από τη δυναμικότητα της ΑΕΚ Αθηνών, να αποφευχθεί η ελληνοκυπριακή «σύγκρουση», αφού εύκολα-δύσκολα, η Ένωση αναμένεται να αποκλείσει τη Ρουμανική Κραϊόβα στον Γ΄ προκριματικό.

Πάμε τώρα και στον… «αδύνατο» Απόλλωνα, ο οποίος στον Γ΄ προκριματικό, θα αντιμετωπίσει ως γνωστό, την Αούστρια Βιέννης.

Η Λεμεσιανή ομάδα, θα μάθει και αυτή σήμερα τους πιθανούς αντιπάλους της στα πλέι-οφ, που είναι οι ακόλουθοι από το 1ο γκρουπ:

1: Pyunik (ARM) / Wolverhampton Wanderers (ENG)
2: Legia Warszawa (POL) / Atromitos (GRE)
3: FCSB (ROU) / Mladá Boleslav (CZE)
4: Haugesund (NOR) / PSV Eindhoven (NED)

Η ιδανική κλήρωση θα είναι φυσικά με το νούμερο 3, το ζευγάρι ανάμεσα στη Στεάουα Βουκουρεστίου και την Μλάντα Μπόλεσλαβ, που μοιάζει με… «λουκούμι» σε σχέση με τα υπόλοιπα ζευγάρια, αν και ούτε το Λέγκια-Ατρόμητος προκαλεί φόβο.

Σίγουρα, θα πρέπει να αποφύγει οπωσδήποτε την Αγγλική Γουλβς και την Ολλανδική Αϊντχόφεν, που εύκολα-δύσκολα αναμένεται να ξεπεράσουν τα «εμπόδια» τους στον Γ΄ προκριματικό και είναι αρκετά ισχυρές ομάδες…

Βέβαια, όλη αυτή η κουβέντα για ΑΕΚ και Απόλλωνα για τα περί «εύκολης» και «δύσκολης» κλήρωσης, θα έχει νόημα ΜΟΝΟ αν αμφότεροι αποκλείσουν τις Γάνδη και Αούστρια Βιέννης αντίστοιχα στον Γ΄ προκριματικό και προκριθούν στα πλέι-οφ!

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top