ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξέσπασε η κόρη του ήρωα Τάσου Ισαακ: «Τόσα χρόνια κρύφτηκα μέσα στο θυμό μου.Οι δολοφόνοι βαφτίζονται ‘υπουργοί’ και ‘βουλευτές»

Ξέσπασε η κόρη του ήρωα Τάσου Ισαακ: «Τόσα χρόνια κρύφτηκα μέσα στο θυμό μου.Οι δολοφόνοι βαφτίζονται ‘υπουργοί’ και ‘βουλευτές»

Στο οδόφραγμα Δερύνειας κατέληξε το βράδυ του Σαββάτου 10/8 η πορεία μοτοσικλετιστών απ΄ όλη την Κύπρο τιμώντας έτσι τη θυσία τόσο του Τάσου Ισαακ όσο και του Σολωμού Σολωμού.

Όπως αναφέρθηκε στην εκδήλωσε που ακολούθησε το λιτό και απλό μνημείο-κατασκευή που δημιουργήθηκε στη μνήμη των δύο ηρών θα μετακινηθεί αφού έτσι έκρινε ο Γενικός Εισαγγελέας κρίνοντας το «προκλητικό».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η 23χρονη κόρη του Τάσου Ισαακ που δεν μάσησε τα λόγια της.

«Η καρδιά μου έτρεμε στην προσπάθεια να βάλω σε μια σειρά τις σκέψεις μου. Φοβήθηκα τι θα πω. Δεν ήθελα να προσβάλω κανέναν. Ύστερα θυμήθηκα τις υποσχέσεις. Τις υποσχέσεις για δικαιοσύνη και σεβασμό στη μνήμη του Τάσου και του Σολωμού. Γιατί να σεβαστώ μια κοινωνία που δεν σέβεται την ιστορική της συνέχεια. Τόσα χρόνια κρύφτηκα μέσα στον θυμό μου. Προσπάθησε να το ξεπεράσω μέσα στην αφάνεια μα με έπνιξε η απογοήτευση. Πολλά αναπάντητα ερωτήματα με βασανίζουν και γι αυτό είμαι εδώ. Κλειστήκαμε στο εγώ μας, χωνεύουμε τα εγκλήματα, απλοποιούμε τα γεγονότα, ώστε να συμφιλιωθούμε μαζί τους.  Χαρακτηριζόμαστε από αδράνεια. Αποδεχόμαστε και αδιαφορούμε για το διαρκές έγκλημα εις βάρος της πατρίδας μας

Συνέχισε αναφέροντας ότι «Οι δολοφόνοι βαφτίζονται βουλευτές και υπουργοί» με τον δολοφόνο του πατέρα της να καμαρώνει για την έδρα στην ψευδοβουλή  ενώ ο δολοφόνος του ήρωα Σολωμού Σολωμού ζει ανενόχλητος στα κατεχόμενα. Κι εμείς ανοίγουμε τα οδοφράγματα της ντροπής και παρακαλούμε τους διεθνείς οργανισμούς να μας προστατέψουν».

Κατέληξε λέγοντας: «Αν ο πατέρας μου και ο Σολάκης πέθαναν σήμερα θα θεωρούνταν ήρωες ή θα κατηγορούνταν για σωβινισμό; Θα φώναζε κανείς για τη θυσία τους ή θα κατηγορούνταν ότι χαλούν το καλό κλίμα;»  θέλοντας έτσι να εκφράσει τη δυσαρέσκεια της και το θυμό της για το μνημείο (τους σταυρούς ουσιαστικά που μπήκαν στη μνήμη τους)

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top