ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΑΡΝΑΚΑ: Στη φυλακή έστειλε το Δικαστήριο πολιτικό πρόσφυγα –Είχε αναστατώσει την πόλη

ΛΑΡΝΑΚΑ: Στη φυλακή έστειλε το Δικαστήριο πολιτικό πρόσφυγα –Είχε αναστατώσει την πόλη

Με φυλάκιση θα πληρώσει τα αδικήματα που είχε διαπράξει τον περασμένο Φεβρουάριο πολιτικός πρόσφυγας, μόνιμος κάτοικος Κύπρου.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας επέβαλε στον προαναφερθέντα τρεις μήνες άμεση φυλάκιση και αποστέρηση άδειας οδήγησης για περίοδο 6 μηνών.

Το εν λόγω πρόσωπο στις 23 Φεβρουαρίου του 2018 είχε αναστατώσει τη Λάρνακα σε μια πρωτοφανή υπόθεση καταδίωξης.

Ο 31χρονος γύρω στο μεσημέρι της 23ης Φεβρουαρίου του περασμένου έτους αρνήθηκε να σταμτ΄σει σε σήμα των μελών της Τροχαίας Αρχηγείου στον αυτοκινητόδρομο Δεκέλειας – Ριζοελιάς με κατεύθυνση προς τον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς. Ακολούθησε καταδίωξη.

Κοντά στον Αστυνομικό Σταθμό Αραδίππου το αυτοκίνητο συγκρούστηκε με δύο οχήματα με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί, ενώ ο οδηγός βγήκε από αυτό και άρχισε να τρέχει στο δρόμο.

Οι αστυνομικοί εξήλθαν από το δικό τους υπηρεσιακό όχημα και κατάφεραν να συλλάβουν τον 31χρονο ενώ στο αυτοκίνητο βρισκόταν και 29χρονη.

Σε περαιτέρω έλεγχο η Αστυνομία εντόπισε στο αυτοκίνητο μικρή ποσότητα κάνναβης και ένα περίστροφο, το οποίο ύστερα από εξετάσεις εμπειρογνωμόνων διαπιστώθηκε ότι είναι αθλητικό.

Εξάλλου, ‘καμπάνες’ έπεσαν και στα δυο πρόσωπα από τη Ρουμανία που είχαν απασχολήσει την Τροχαία Λάρνακας τις προηγούμενες ημέρες, καθώς οδηγούσαν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Σε ό,τι αφορά την περίπτωση του 25χρονου που πέρασε με κόκκινο και προκάλεσε ατύχημα, έχοντας 116 μιλιγκράμ αλκοόλης στον οργανισμό του (110 η τελική), του επιβλήθηκε πρόστιμο 750 ευρώ, 5 βαθμοί ποινής και 2 μήνες στέρηση άδειας οδήγησης.

Όσο για τον 30χρονο, που εντοπίστηκε την Κυριακή (11/08) να έχει αξιοπερίεργη οδηγική συμπεριφορά σε δρόμο της Λάρνακας και όπως διαπιστώθηκε είχε 69 μιλιγκράμ αλκοόλης στον οργανισμό αντί 9 (νέος οδηγός), κλήθηκε να καταβάλει ως εγγύηση το ποσό των 500 ευρώ σε μετρητά και να παραδώσει τα ταξιδιωτικά του έγγραφα. Ορίστηκε η 3η Σεπτεμβρίου για να του επιβληθεί ποινή.

Εξάλλου, την Τρίτη (13/08) τα μέλη της Τροχαίας Λάρνακας εντόπισαν 45χρονο Παλαιστίνιο μόνιμο κάτοικο Κύπρου να οδηγεί υποπίπτοντας σε σωρεία παραβάσεων. Οδηγούσε έχοντας αποστερημένη μαθητική άδεια οδηγού, χωρίς ασφάλεια, χωρίς συνοδεία αδειούχου, χωρίς άδεια κυκλοφορίας, χωρίς πιστοποιητικό καταλληλότητας οχήματος και χωρίς ζώνη ασφαλείας.

Το Δικαστήριο αποφάσισε όπως ο 45χρονος καταβάλει 300 ευρώ ως εγγύηση και να παρουσιάζεται κάθε Τρίτη και Σάββατο στον αστυνομικό σταθμό Ορόκλινης μέχρι να του επιβληθεί ποινή στις 21 Αυγούστου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top