ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίτιμος διδάκτωρ της Σερβικής Βασιλικής Ακαδημίας ο Αρχιεπίσκοπος

Επίτιμος διδάκτωρ της Σερβικής Βασιλικής Ακαδημίας ο Αρχιεπίσκοπος

Τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορος και διά βίου μέλους της Σερβικής Βασιλικής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών απένειμε σήμερα στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β’ ο Πρόεδρος της Σερβικής Βασιλικής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών Δρ. Dragan Damjanovic, συνοδευόμενος από τη Γενική Γραμματέα της Ακαδημίας Δρ. Divan Canacevic.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, μαζί με τη βεβαίωση αναγόρευσης, απονεμήθηκε στον Αρχιεπίσκοπο τιμητικό δίπλωμα που περιείχε τη μορφή του πρώτου Αρχιεπισκόπου της Σερβικής Εκκλησίας Αγίου Σάββα, με την ευκαιρία συμπλήρωσης 800 χρόνων αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας Σερβίας, καθώς και το βιβλίο με τον τίτλο «Το πλοίο πιο γρήγορο από τον χρόνο», το οποίο αναφέρει τις περιοδείες και σταθμούς της Θεοτόκου στην Κύπρο, Ελλάδα, Άγιον Όρος κλπ.

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε την αντιπροσωπεία της Βασιλικής Ακαδημίας και αντιδώρισε ένα αργυρό δίσκο με τις μορφές των ιδρυτών της αποστολικής Εκκλησίας Κύπρου, Παύλου και Βαρνάβα κι ένα αργυρό αντίγραφο του ψηφιδωτού της Μητροπόλεως Πάφου, όπου αναπαριστάνεται ο εκχριστιανισμός της πρώτης ευρωπαϊκής πόλης από τους δύο αποστόλους.

Η Σερβική Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών είναι το πρώτο «τη τάξει» ακαδημαϊκό ίδρυμα στη Σερβία, που ιδρύθηκε το 1841. Περιλαμβάνει τα Τμήματα Μαθηματικών, Φυσικής και Γεωεπιστημών, Χημικών και Βιολογικών Επιστημών, Τεχνικών Επιστημών, Ιατρικών Επιστημών, Γλωσσών και Φιλολογίας, Κοινωνικών Επιστημών, Ιστορικών Επιστημών και Καλών Τεχνών και Μουσικής.

Υπό τη Βασιλική Ακαδημία της Σερβίας στεγάζονται τα Ινστιτούτα Βαλκανικών Μελετών, Βυζαντινών Μελετών, το Γεωγραφικό Ινστιτούτο «Γιόβαν Σβίγιτς», το Εθνογραφικό Ινστιτούτο, το Ινστιτούτο Σερβικής Γλώσσας, το Ινστιτούτο Τεχνικών Επιστημών, το Μαθηματικό Ινστιτούτο και το Ινστιτούτο Μουσικολογίας.

 ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top