ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Πολυδάπανη η επιχείρηση για τον 44χρονο που είχαν για πνιγμένο αλλά εντοπίστηκε… σώος

ΛΕΜΕΣΟΣ: Πολυδάπανη η επιχείρηση για τον 44χρονο που είχαν για πνιγμένο αλλά εντοπίστηκε… σώος

Ο 44χρονος Πολωνός μόνιμος κάτοικος Λεμεσού για τον οποίο ξεσηκώθηκαν οι Αρχές από την περασμένη Τρίτη (20/08), ευτυχώς βρέθηκε σώος και αβλαβής το πρωί της Πέμπτης (22/08).

Δόξα τω Θεώ, δηλαδή, αν και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες όταν εντοπίστηκε το πρωί δεν έδειχνε να έχει συναίσθηση του ξεσηκωμού που προκάλεσε όταν βούτηξε με βατραχοπέδιλα στη θάλασσα όντας υπό την επήρεια αλκοόλ.

Μπροστά σε μια ανθρώπινη ζωή, κανένα χρηματικό ποσό δεν έχει αξία. Ωστόσο, η αλήθεια είναι πως η επιχείρηση που στήθηκε για τον εντοπισμό του αμέσως μετά την αναφορά του 44χρονου ως αγνοούμενου, είχε οικονομικό κόστος για την Δημοκρατία.

Αρκεί να αναφέρουμε πως σύμφωνα με παλιότερο ρεπορτάζ του ThemaOnline, μόνο και μόνο το ελικόπτερο που σηκώθηκε στην περιοχή του Πολυλειτουργικού Παραθαλάσσιου Πάρκου της Επίχωσης όπου είχε θεαθεί τελευταία φορά πριν από την εξαφάνισή του, στοιχίζει αρκετά.

Υπενθυμίζουμε ότι όπως είχαμε γράψει τον Ιούλιο του 2018 σε μεγάλη πυρκαγιά της Λεμεσού, ένα πτητικό μέσο πυρόσβεστης στοίχιζε για την Κυπριακή Δημοκρατία 4.000 ευρώ για κάθε ώρα που επιχειρούσε!

Βέβαια, στην περίπτωση των ερευνών για εντοπισμό του 44χρονου το ελικόπτερο δεν είχε το ίδιο έργο να επιτελέσει, ωστόσο, πάλι το ποσό δεν ήταν ευκαταφρόνητο.

Όπως είχαμε σημειώσει στο εν λόγω ρεπορτάζ, τα εκμισθωμένα ελικόπτερα που χρησιμοποιούνται για μεγάλες πυρκαγιές έχουν κόστος 6.500 ευρώ την ώρα για την Δημοκρατία.

Αυτά για να έχουμε όλοι συναίσθηση, χωρίς –ασφαλώς- να θέλουμε να πούμε ότι μπροστά στις ανθρώπινες ζωές παίζουν ρόλο τα χρήματα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top