ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΚΥΠΡΟΣ: Σύρος κρατείται ως ύποπτος για τρομοκράτια

ΚΥΠΡΟΣ: Σύρος κρατείται ως ύποπτος για τρομοκράτια

O Σύρος παράτυπος μετανάστης 33 ετών συνελήφθη βάσει δικαστικού διατάγματος και κρατείται από την Τετάρτη (21/08), για λόγους εθνικής ασφάλειας και δεν αποκλείεται να απελαθεί.

Ο 33χρονος αλλοδαπός κατά τη διάρκεια συνέντευξης, κίνησε τις υποψίες ότι είναι ύποπτος για ζητήματα τρομοκρατίας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», ο Σύρος έφθασε στην Κύπρο και οι Αρχές τον πέρασαν από προσωπική συνέντευξη για να διαπιστωθούν οι λόγοι παρουσίας του στην Κύπρο.

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στην παρουσία μέλους της Europol, στην Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης για σκοπούς ασφάλειας.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα οι υποψίες κατά του 33χρονου προέκυψαν όταν το όνομά του εντοπίστηκε στη βάση δεδομένων άλλων συνεργαζόμενων χωρών που αφορούν θέματα τρομοκρατίας, οι οποίες τον θεωρούν ως ύποπτο για θέματα τρομοκρατίας και μάλιστα με επιχειρησιακή δράση.

Οι απαντήσεις του 33χρονου Σύρου στις Αρχές αλλλα και η εικόνα που σχηματίστηκε, είχαν ως αποτέλεσμα την σύλληψη του από το ΤΑΕ Λάρνακας για θέματα που αφορούν την εθνική ασφάλεια. Εναντίον του εκδόθηκε διάταγμα κράτησης και απέλασης, ωστόσο δεν αποκλείεται να προκύψει πρόβλημα για τη χώρα που θα σταλεί, στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι αυτός ήρθε διά θαλάσσης μέσω Τουρκίας.

Αναμένεται το ΤΑΕ Λάρνακας να διερευνήσει τον τρόπο που ο 33χρονος έφθασε στο νησί αλλά και τον χώρο διαμονής του και κατά πόσον υπήρχαν μαζί του άλλα πιθανόν ύποπτα πρόσωπα. 

Η περίπτωσή του ανησυχεί τις Αρχές αφού δεν είναι η πρώτη φορά που πρόσωπα από τη Συρία που είτε είχαν σχέσεις με τον ISIS, είτε γενικότερα με θέματα που άπτονται της ασφάλειας, ήρθαν στην Κύπρο με σκοπό την προσωρινή παραμονή εδώ με στόχο να εξασφαλίσουν κάποιο καθεστώς και στη συνέχεια να μεταβούν σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, αναφέρει το δημοσίευμα.

Είναι γι’ αυτό που μετά από κάθε άφιξη μεταναστών στη χώρα μας υποβάλλονται σε συνεντεύξεις για την περιοχή προέλευσής τους οι οποίες και «φιλτράρονται» με ανεξάρτητα στοιχεία που λαμβάνονται από διάφορες πηγές.

Ο αλλοδαπός παραδόθηκε τελικά στην ΥΑΜ για ανάκριση και αν δεν υποβάλει αίτημα για άσυλο πιθανόν να απελαθεί.

Σημειώνεται ότι η Αστυνομία συνεργάζεται στη βάση οδηγίας της ΕΕ που υιοθέτησε η Κύπρος με όλες τις χώρες της Ένωσης για θέματα ασφάλειας και τρομοκρατίας και ανταλλάσσει πληροφορίες όταν αφορούν πρόσωπα που βρίσκονται στο έδαφος της, είτε πέρασαν από εδώ καθ’ οδόν προς άλλη χώρα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top