ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τα πρωτοσέλιδα του Κυπριακού Τύπου το Σάββατο 24/8

Τα πρωτοσέλιδα του Κυπριακού Τύπου το Σάββατο 24/8

Οι δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν για την Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο και η αντίδραση της Λευκωσίας, η πρόταση για υποδομές φυσικού αερίου, καθώς και τα νέα έγγραφα που έδωσε στη δημοσιότητα η οργάνωση OCCRP, είναι μεταξύ των θεμάτων που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου.

Άλλα θέματα που προβάλλονται είναι οι αντιδράσεις για τα μέτρα προστασίας στην παραλία της Λάρας, οι ανακοινώσεις του Υπουργού Εσωτερικών για ώριμα έργα σε κοινότητες και η εισδοχή μαθητών στα δημόσια πανεπιστήμια μέσω των διεθνών εξετάσεων GCE.
 
Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Μαινόμενος Ερντογάν απειλεί…» γράφει ότι μπουρλότο στις προσπάθειες για επανέναρξη του διαλόγου για επίλυση του Κυπριακού έβαλε με χθεσινές δηλώσεις του ο Ταγίπ Ερντογάν, με αποτέλεσμα η Κυβέρνηση να απαντήσει ότι οι δηλώσεις του μολύνουν τις προσπάθειες δημιουργίας κατάλληλου κλίματος για επανέναρξη των συνομιλιών. Ακόμη αναφέρει ότι οι υποθέσεις βιασμού και σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων κοριτσιών αυξάνονται ανησυχητικά. Αλλού, γράφει για τονωτική ένεση 4,7 εκ ευρώ για 124 μικρά ώριμα έργα στις κοινότητες.
 
Ο «Πολίτης» υπό τον τίτλο «Πιο κοντά το όνειρο του φυσικού αερίου» γράφει ότι πιο κοντά σε μια νέα εποχή στον τομέα της ενέργειας βρίσκεται η Κύπρος μετά τη χθεσινή ανακοίνωση της ΔΕΦΑ ότι εντόπισε τεχνικά κατάλληλη και οικονομικά συμφέρουσα πρόταση για την κατασκευή υποδομών αποθήκευσης και επαναεριοποίησης φυσικού αερίου. Αλλού γράφει για πώληση της λιανικής της Cyta UK. Επίσης γράφει ότι θερμαίνουν το κλίμα τα GCE.
 
Ο «Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Ακολουθεί άλλο οδικό χάρτη» γράφει ότι έναν διαφορετικό οδικό χάρτη απ’ εκείνο που προωθούν τα Ηνωμένα Έθνη – σε συνεργασία με τους δύο ηγέτες – ετοίμασε ο Ταγίπ Ερντογάν. Αλλού γράφει ότι η Επιτροπή Αισθητικού Ελέγχου πάτησε πόδι για να μην νομιμοποιηθεί το ξενοδοχείο που κτίστηκε με παρανομίες στο Λατσί και απαιτεί κατεδάφιση τμήματός του. Επίσης γράφει για πόλεμο στην Ίνεια για την παραλία της Λάρας.
 
Η «Χαραυγή» τιτλοφορεί το πρωτοσέλιδό της «Διασύρεται η Κύπρος αλλά… φωνή βοώντος εν τη ερήμω» και γράφει ότι το διεθνές Παρατηρητήριο για το Οργανωμένο Έγκλημα και τη Διαφθορά (OCCRP) δίνει στη δημοσιότητα και νέα έγγραφα από τα αρχεία της διαλυθείσας λιθουανικής τράπεζας Ukio Bankas που τεκμηριώνουν τις καταγγελίες του σε σχέση με τις αναφορές για τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Αλλού, αναφέρεται σε πρόσφατο περιστατικό με νεκρό 55χρονο στη Λεμεσό και γράφει ότι η έλλειψη στέγης οδηγεί και στο θάνατο. Επίσης γράφει ότι ζητά δικαιώματα στην ΑΟΖ η Τουρκία.
 
Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” γράφει στο πρώτο της θέμα, με τίτλο «Ο Υπουργός στηρίζει τα μέτρα για τη Λάρα» ότι ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής ζήτησε από τους κατοίκους της κοινότητας να κάνουν υπομονή, διαβεβαιώνοντάς τους ότι τα σχέδια για βιώσιμη ανάπτυξη του Ακάμα θα φέρουν σημαντικά ωφελήματα για τις κοινότητες. Αλλού αναφέρεται στις δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου ότι οι δηλώσεις Ερντογάν μολύνουν την ατμόσφαιρα. Ακόμη γράφει ότι ο Αρχηγός της Αστυνομίας λέει ότι η δύναμη είναι έτοιμη να μάθει από τα λάθη.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top