ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ – ΤΡΟΧΑΙΑ: «Να σκεφτούν αυτή την μάνα που κτυπά το γυαλί στο φέρετρο για να ξυπνήσει το παιδί της»

ΚΥΠΡΟΣ – ΤΡΟΧΑΙΑ: «Να σκεφτούν αυτή την μάνα που κτυπά το γυαλί στο φέρετρο για να ξυπνήσει το παιδί της»

Συγκλόνισε η ατάκα του προέδρου της Reaction Cyprus, Μάριου Σταύρου, ο οποίος σχολιάζοντας τα τελευταία – διαδοχικά – θανατηφόρα τροχαία, αναφέρθηκε στις μητέρες των θυμάτων, οι οποίες χάνουν τα παιδιά τους τόσο απροσδόκητα…

Κληθείς το πρωί της Τρίτης (27/8) να σχολιάσει, στο Τρίτο Ραδιόφωνο του ΡΙΚ και στην εκπομπή «Πρωινό δρομολόγιο» τον τραγικό απολογισμό των θανατηφόρων τροχαίων που σημειώνονται στην Κύπρο ο πρόεδρος της Μη Κερδοσκοπικής Ομάδας, αναφέρθηκε σε σχέδια δράσης που υπάρχουν αλλά και ιδέες που μπορούν να βοηθήσουν την εν λόγω κατάσταση, αν υλοποιηθούν.

Ωστόσο, ξεχώρισε η τοποθέτησή του για τις μητέρες των θυμάτων, η οποία δεν χρειάζεται περαιτέρω επεξήγηση: «Να σκεφτούν αυτή την μάνα που κτυπά το γυαλί στο φέρετρο για να ξυπνήσει το παιδί της»…

Επίσης, ανάρτηση που έγινε στην σελίδα της Reaction Cyprus στο Facebook, ραγίζει καρδιές: «Κάθε τροχαίο και μια ιστορία… Η καρδιά παγώνει όταν βλέπεις ένα νέο άνθρωπο με ανοικτά μάτια, να του μιλάς και να μην σου απαντά.. Τα λόγια δεν έχουν καμία αξία μπροστά σε μια τέτοια σκηνή. Ότι και αν πεις δεν θα αλλάξει την κατάσταση. Όσες δηλώσεις και αν κάνεις στα ΜΜΕ όταν κλείσει αυτή η πόρτα του δωματίου αυτός ο νέος άνθρωπος θα είναι εκεί… ξαπλωμένος… να κοιτάζει με τα όμορφα μάτια του…! Κανένας δεν ξέρει τι μπορεί να σκέφτεται… τι θέλει να πει! Κανένας δεν ξέρει αν έχει εφιάλτες την νύκτα που κλείνει τα μάτια του… Κανένας δεν ξέρει αν έχει μετανιώσει για την πράξη του… Κανένας δεν ξέρει τι συμβουλές θα έδινε στους συνομήλικους του. Ένα κτύπημα στο κεφάλι ήταν αρκετό... όλοι έφυγαν μόνο η μάνα του ήταν εκεί βράχος τώρα, μήνες ολόκληρους, να του μιλά και ας μην της απαντά! Οι λέξεις δεν έχουν ηχητική υπόσταση… τα λόγια δεν έχουν ουσία όταν σε ρωτά ένα αγγελούδι ‘Που είναι ο παπάς μου; Τον είδες;’. Είναι πραγματικά αδύνατο να περιγράψεις με λόγια την εικόνα αυτή. Είναι πραγματικά αδύνατο να δώσεις μια σωστή και αληθινή απάντηση σε αυτό το παιδί. Τι να του πεις? ότι ο παπάς σου έγινε άγγελος στον ουρανό ή ότι έγινε αστέρι... δεν μπορείς να του πεις ότι δεν θα ξαναγκαλιάσει τον παπά του... και ας λένε όλοι ότι είναι μικρό παιδί και δεν καταλαβαίνει! Μικρές ιστορίες, άγνωστες στους πιο πολλούς από εμάς, που συνθέτουν την τραγωδία πίσω από κάθε τροχαίο...»!

Επιμέλεια: Μαρινέλλα Παναγιώτου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top