ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τούρκος ΥΠΑΜ για Μεσόγειο: «Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα - Αυτό δεν είναι απειλή...»

Τούρκος ΥΠΑΜ για Μεσόγειο: «Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα - Αυτό δεν είναι απειλή...»

“Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ οποιαδήποτε τετελεσμένα στην ανατολική Μεσόγειο”, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ προσθέτοντας ότι οι προετοιμασίες τους είναι πλήρεις και αυτό δεν αποτελεί απειλή.

Σε δηλώσεις του έπειτα από τη συμμετοχή του σε εκπαιδευτική πτήση του αεροσκάφους T38 πάνω από το Αιγαίο στο πλαίσιο της έναρξης του εκπαιδευτικού έτους 2019-2020, ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας δήλωσε όσον αφορά το Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο “η Τουρκία είναι υπέρ του διεθνούς δικαίου, των διμερών συνθηκών και της φιλικής επίλυσης των προβλημάτων", προσθέτοντας ότι αυτό δεν πρέπει με κανένα τρόπο να γίνει αντιληπτό ως υποχώρηση ή αδυναμία, ότι δεν θα επιτρέψουν τετελεσμένα και δεν θα αφήσουν να παραβιαστούν τα δικαιώματα και το δίκαιο της Τουρκίας και των Τ/Κ.

“Οι προετοιμασίες μας με βάση αυτό είναι πλήρεις. Και αυτό δεν είναι απειλή. Εμείς θέλουμε μόνο τη συνέχιση των σχέσεων καλής γειτονίας με ρεαλιστικό τρόπο και αναμένουμε από την απέναντι πλευρά να δώσει μια θετική απάντηση. Τα γεωτρύπανά μας Φατίχ, Γιαβούζ και τα ερευνητικά μας πλοία Μπαρμπαρός και Ορούτς Ρέις ασκούν εκεί τα καθήκοντά τους ανελλιπώς. Εφαρμόζουν αυτό που επιβάλλει το δίκαιο και τα δικαιώματα τόσο της δικής μας χώρας όσο και των Τ/Κ. Σε αυτό το θέμα δώσαμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε την απαραίτητη στήριξη που χρειάζεται τόσο με τις πολεμικές ναυτικές μας δυνάμεις όσο και με τις αεροπορικές μας δυνάμεις. Όποια και να είναι τα δικαιώματά μας εκεί θα τα εφαρμόσουμε. Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ οποιαδήποτε τετελεσμένα εκεί”, ανέφερε ο Χουλούσι Ακάρ.

KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top