ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προειδοποιητική απεργία των εργαζομένων στην «αρχή ηλεκτρισμού»

Προειδοποιητική απεργία των εργαζομένων στην «αρχή ηλεκτρισμού»

Με αντίσταση θα κερδίσουμε, αυτό είναι μόνο η αρχή, θα συνεχίσουμε τον αγώνα, δήλωσε ο πρόεδρος της συντεχνίας των εργαζομένων στην «αρχή ηλεκτρισμού», Κουμπιλάι Οζκιράτς που αποκάλυψε ότι σε συνάντησή τους χθες με τον Κουντρέτ Οζερσάι τους είπε ότι ο «κυβερνητικός του εταίρος», το ΚΕΕ, είναι ενάντια στην αγορά γεννητριών και πως η μεταφορά ηλεκτρικού ρεύματος από την Τουρκία είναι «όνειρο θερινής νυκτός».

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η προειδοποιητική απεργία σήμερα των εργαζομένων της «αρχής ηλεκτρισμού» άρχισε με συγκέντρωση στα γραφεία της «αρχής» και πορεία προς το «πρωθυπουργικό γραφείο» των εργαζομένων που φώναζαν και κρατούσαν πανό με συνθήματα όπως «Όχι στην ιδιωτικοποίηση», «Δεν είναι με την υπακοή αλλά με την αντίσταση που θα κερδίσουμε», «Θα παράξουμε, θ’ αντισταθούμε», αλλά και το «Come on Ers» που απευθυνόταν στον «πρωθυπουργό» Ερσίν Τατάρ (σσ: σε ομιλία του σε τ/κ αθλητικό σύλλογο ο κ. Τατάρ είχε πει ότι όταν σπούδαζε στην Αγγλία έπαιζε ποδόσφαιρο, ήταν πολύ καλός στο να βάζει γκολ με κεφαλιά και του φώναζαν «Come on Ers» οι φίλαθλοι).

Μάλιστα ένας από τους εργαζομένους έπαιξε για λίγο μπάλα μπροστά από το «πρωθυπουργικό γραφείο» και μετά την κλώτσησε στην αυλή του κτιρίου.

Ο συνδικαλιστής Οζκιράτς είπε ότι σήμερα ξεκινούν τον αγώνα της αντίστασης ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, κατηγόρησε την «κυβέρνηση» ότι μόνη της έγνοια είναι οι επενδύσεις και σημείωσε ότι «κρατικοί θεσμοί» και μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες χρωστούν μεγάλα ποσά στην «αρχή ηλεκτρισμού», ανακοινώνοντας ότι θα προχωρήσουν σε μηνύσεις για τις οφειλές.

Ο πρόεδρος της συντεχνίας εργαζομένων Türk-Sen, Αρσλάν Μπιτσιακλί είπε ότι καμιά πολιτική δύναμη δεν έχει το δικαίωμα να πωλεί περιουσία που ανήκει στην κοινότητα, χαρακτηρίζοντας το οικονομικό πρωτόκολλο με την Τουρκία που υποστηρίζει την ιδιωτικοποίηση της «αρχής ηλεκτρισμού», ως «πρωτόκολλο της ντροπής».

Ζήτησε να γίνουν επενδύσεις στην «αρχή» ώστε να παράγει φτηνό και φιλικό προς το περιβάλλον ρεύμα και να ολοκληρωθεί η διαδικασία προσφορών για την αφορά γεννητριών που άρχισε αλλά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. «Υπάρχει ρεύμα, μην ακουμπάτε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την εκδήλωση στήριζε και η τ/κ συνδικαλιστική πλατφόρμα εκ μέρους της οποίας μίλησε στην κινητοποίηση ο πρόεδρος της συντεχνίας, Dev-İş, Χασάν Φελέκ κάνοντας λόγο για ενέργειες που επιβάλλονται από την Τουρκία με στόχο να εξαφανίσουν την τ/κ ταυτότητα και τους θεσμούς της. «Αυτό απορρίπτουμε».

Τη στήριξή του στην κινητοποίηση εξέφρασε με την παρουσία του εκεί και ο «βουλευτής» του ΡΤΚ, Ασίμ Ακάνσοι, ο μόνος «βουλευτής» εκεί.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top