ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παράγινε το κακό με τα ναρκωτικά στην Κύπρο – Εδώ και τώρα σύγκλιση της Επιτροπής απαιτεί ο Πρόεδρος

Παράγινε το κακό με τα ναρκωτικά στην Κύπρο – Εδώ και τώρα σύγκλιση της Επιτροπής απαιτεί ο Πρόεδρος

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μιλούσε κατά την παραλαβή της Ετήσιας Έκθεσης του Αντιναρκωτικού Συμβουλίου Κύπρου από το ΔΣ του Συμβουλίου σε συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης εξέφρασε την πρόθεσή του για σύγκλιση, το συντομότερο δυνατόν, συνεδρίας της Εθνικής Επιτροπής για τα Ναρκωτικά της οποίας προεδρεύει ο ίδιος, με στόχο την προώθηση των προτεραιοτήτων της αντιναρκωτικής εθνικής πολιτικής.

Η Εκθεση, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τον απολογισμό της υλοποίησης της Εθνικής Στρατηγικής για τις Παράνομες Ουσίες και την Επιβλαβή Χρήση του Αλκοόλ. Η Εθνική Στρατηγική κατευθύνει τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες της Κυπριακής Πολιτείας μέχρι το 2020.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη το Αντιναρκωτικό Συμβούλιο για το σημαντικό έργο που επιτελεί και έκανε ιδιαίτερη μνεία στα πρόσφατα επιτεύγματα του Συμβουλίου όπως η επέκταση της θεραπείας με φαρμακευτική υποστήριξη, η θεσμοθέτηση και συστηματική εφαρμογή της Αγωγής Υγείας στις σχολικές μονάδες, η δημιουργία νέας ηλεκτρονικής υπηρεσίας επικοινωνίας με τους χρήστες και τους οικείους τους, καθώς και η δημιουργία ηλεκτρονικών εφαρμογών για τηλέφωνα τύπου smartphones καθώς και η εφαρμογή Μνημονίου Συνεργασίας με το Υπουργείο Άμυνας, με στόχο την πρόληψη της χρήσης ουσιών εξάρτησης κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας.

Επίσης, περιλαμβάνει τη διαχείριση σχεδίου παροχής οικονομικής βοήθειας για επανένταξη ατόμων με ιστορικό εξάρτησης, τη δημιουργία οδηγού καλής πρακτικής για τους δημοσιογράφους, την καθιέρωση της εβδομάδας ευαισθητοποίησης για το αλκοόλ καθώς και την υλοποίηση στοχευμένων προγραμμάτων πρόληψης σε περιοχές και ομάδες παιδιών υψηλού κινδύνου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε ότι παρόλα όσα έχουν επιτευχθεί, υπάρχουν ακόμη πολλά που μπορούν να γίνουν για την αποτελεσματική και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του φαινομένου και επαναβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση στέκεται αρωγός στις προσπάθειες του Αντιναρκωτικού Συμβουλίου.

Εξέφρασε δε την πρόθεση του για σύγκλιση, το συντομότερο δυνατόν, συνεδρίας της Εθνικής Επιτροπής για τα Ναρκωτικά της οποίας προεδρεύει ο ίδιος, με στόχο την προώθηση των προτεραιοτήτων της αντιναρκωτικής εθνικής πολιτικής.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top