ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κόουτς έκανες (και εσύ) λάθη, και αυτά πληρώνονται…

Κόουτς έκανες (και εσύ) λάθη, και αυτά πληρώνονται…

Μετά το στραβοπάτημα του ΑΠΟΕΛ στην πρεμιέρα των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά και στον απόηχο της αναμέτρησης κόντρα στη Ντουντελάνζ, ήρθε η στιγμή για την αποτίμηση.

Γράφει ο Θράσος Δημητρίου

Ξεκινάμε λοιπόν… Κύριε Ντολ, μόνος σας χάσατε τον αγώνα, με το σύστημα του πρώτου μέρους. Δεν γίνεται να βλέπεις την ομάδα σου να μην μπορεί να αντεπεξέλθει και αντί να αλλάξεις τον σχηματισμό από το πρώτο 15λεπτο να πρέπει να φύγει ένα ημίχρονο, να βρίσκεσαι πίσω στο σκορ και να μην έχεις μια τελική στον στόχο. Όταν μας λες ότι δεν έφταιγε το σύστημα, αλλά με το που άλλαξε η ομάδα κατάφερε να φέρει τούμπα το ματς τότε κάπου έχει γίνει λάθος.

Αν δεν έφταιγε το σύστημα τότε γιατί το αλλάξατε; Είχατε κάνει πολλές λανθασμένες επιλογές, πράγμα απολύτως φυσιολογικό και δεκτό από έναν προπονητή, καθώς θα έχει και τις κακές του μέρες, δεν θα είναι όλα τέλεια. Πως γίνεται όμως να μην γνωρίζετε για ποιο λόγο ήρθε αυτή η ήττα; «Απίστευτο» δηλώσατε που δεχτήκατε τέσσερα γκολ και δεν ξέρετε ποιος ήταν η αιτία; Μπορεί να μην δουλέψατε όπως είπατε με μακρινές μπαλιές στις προπονήσεις, αλλά γιατί, ξαναρωτώ, δεν «λάβατε μέτρα» πιο γρήγορα και έπρεπε να φύγει ένα ημίχρονο; Αφού οι παίκτες φαίνονταν πως ήταν… ταλαιπωρημένοι από το σύστημα του 3-5-2.

Είχαν έλλειψη αυτοπεποίθησης, δεν κρατούσαν τις θέσεις τους, μα πάνω από όλα φάνηκαν να μην κατανοούν τον τρόπο με τον οποίο θέλατε να παίξουν κύριε Ντολ. Λες και δεν ήταν οι ίδιοι παίκτες που πήραν την επική πρόκριση επί της Καραμπάχ, λες και δεν ήταν αυτοί που «στρίμωξαν» τον Άγιαξ στα καρέ του στα πλεί οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, ή που με… σβηστές μηχανές έριξαν τριάρα στην ΑΕΛ. Σίγουρα έχουν και οι ίδιοι μερίδιο ευθύνης, εννοείται πολύ μικρότερο από τον τεχνικό τους.

Κάνατε πολλά λάθη κόουτς, η ομάδα ήταν έξω από τα νερά της για 70 λεπτά, με εξαίρεση ένα καλό 10λεπτο στο οποίο ήρθε και η ανατροπή. Ένα ανούσιο, άναρχο παιχνίδι, ανούσια κατοχή μπάλας, νεύρα, εκνευρισμός και πολλά κενά. Έτσι χάθηκαν πολύ… φτηνά 3 πολύτιμοι βαθμοί οι οποίο θα παίξουν καταλυτικό ρόλο στη συνέχεια.

Ο ΑΠΟΕΛ δεν ηττήθηκε από τη Ντουντελάνζ αλλά από τον εαυτό του, το κακό ματς που έκανε, και τις επιλογές του Γερμανού προπονητή. Δάμασε θηρία μέσα στο ΓΣΠ και δεν μπορούσε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ντουντελάνζ;

Δεν είναι ώρα για… κατηγορίες, ούτε δικαστής είμαι για να δικάσω κανέναν αλλά, όπως και στα καλά έτσι και στα κακά θα υπάρχει κριτική. Το να παραδέχεσαι τα λάθη σου δεν είναι ποτέ κακό. Και εκεί ήταν το μεγαλύτερο φάουλ του Τόμας Ντολ. Δεν παραδέχθηκε το λάθος του.

Ο ΑΠΟΕΛ χρειάζεται ξανά τον κόσμο στο πλευρό του, χρειάζεται να βρει ξανά τον εαυτό του και την εμπιστοσύνη προς την ομάδα. Χρειάζεται να «σβηστεί» γρήγορα αυτή η ήττα. Πρέπει να σηκώσει κεφάλι, να υψώσει ανάστημα και να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα μετά από τέτοιες ήττες. Να πάρει πίσω τη δόξα του.

Όσο για τα λάθη του Γερμανού τεχνικού, θα τα χρεώσω, όπως είπα και πιο πάνω, στο ήταν μια κακή ημέρα, αλλά αυτά «πληρώνονται» πολύ ακριβά. Για τις δηλώσεις του, όμως, μετά το τέλος της αναμέτρησης ούτε λόγος… Όπως τόσο θετικά «έκλεψε» τις εντυπώσεις τις προηγούμενες φορές, περισσότερο αρνητικά το έκανε τώρα.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top