ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΕΔΕΚ καλεί τον Πρόεδρο να αξιοποιήσει την απόφαση για διεθνή διάσκεψη – «Διαδικασία αδιεξόδου»

Η ΕΔΕΚ καλεί τον Πρόεδρο να αξιοποιήσει την απόφαση για διεθνή διάσκεψη – «Διαδικασία αδιεξόδου»

Τη θέση ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με τον τρόπο που επιλέγει να χειριστεί το Κυπριακό το οδηγεί πάλι σε αδιέξοδο, διατυπώνει η ΕΔΕΚ.

Με ανακοίνωσή της, τονίζει πως δεν διαφωνεί με τα γεγονότα που εξέθεσε ο Πρόεδρος στην ομιλία του στην 74η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, ωστόσο, αναφέρει πως η διαδικασία την οποία αποδέχεται για λύση του Κυπριακού, στην ουσία θα οδηγήσει για ακόμα μια φορά σε αδιέξοδο.

Η ανακοίνωση της ΕΔΕΚ: «Είναι καιρός ο ΠτΔ να αξιοποιήσει την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης για σύγκληση Διεθνούς Διάσκεψης

Στην ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας στην 74η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών υπήρχαν σωστές αναφορές στο θέμα της φύσης του κυπριακού, τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην ΑΟΖ μας και στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, καθώς επίσης και στο ότι δεν μπορεί υπό απειλές και προκλήσεις να διεξαχθεί ένας εποικοδομητικός διάλογος.

Την ίδια στιγμή, όμως, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε ότι η διαδικασία την οποία αποδέχεται για λύση του Κυπριακού, στην ουσία θα οδηγήσει για ακόμα μια φορά σε αδιέξοδο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν αξιοποίησε την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης για σύγκληση Διεθνούς Διάσκεψης για κατά προτεραιότητα συζήτηση της διεθνούς πτυχής που είναι και η ουσία του προβλήματος.

Από την πλευρά της ΕΔΕΚ εκτιμούμε ότι είναι καιρός ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να υιοθετήσει μια νέα πρακτική όσον αφορά τη διαδικασία επίλυσης του κυπριακού. Η επανάληψη μιας διαδικασίας που μέχρι στιγμής οδήγησε σε τρεις περιπτώσεις σε αποτυχία με αρνητικές εξελίξεις για την πλευρά μας, δεν μπορεί να δημιουργεί ελπίδες ότι την τέταρτη φορά θα έχει θετική κατάληξη».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να καταχωρηθεί στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο από τη νομική ομάδα του Γενικού Εισαγγελέα, αίτημα για παύση του Γενικού Ελεγκτή, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top