ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Υιοθεσία βρέφους από ζεύγος Ε/κ και Τούρκου – Φυλάκιση 6 χρόνων και κλάματα με λυγμούς

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Υιοθεσία βρέφους από ζεύγος Ε/κ και Τούρκου – Φυλάκιση 6 χρόνων και κλάματα με λυγμούς

Ποινή φυλάκισης έξι χρόνων επέβαλε το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας στην κατηγορούμενη για την υπόθεση εμπορίας βρέφους που ήρθε στο φως της δημοσιότητας τον Ιανουάριο (2019).

Της Μαρινέλλας Παναγιώτου

Πρόκειται για 47χρονη από τις Φιλιππίνες που κατηγορείτο για το ρόλο που διαδραμάτισε ώστε ζευγάρι Ελληνοκύπριου και Τούρκου να υιοθετήσουν παράνομα βρέφος από τις Φιλιππίνες.

Η διαδικασία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, με την 47χρονη να ξεσπά σε κλάματα μόλις βγήκε από την αίθουσα, εμφανώς ταραγμένη από την ποινή που της επιβλήθηκε.

Ως γνωστόν, καταζητούμενοι για την υπόθεση είναι ζεύγος Ελληνοκύπριου και Τούρκου, οι οποίοι φέρονται με παράνομα μέσα και τη συνεργασία της κοπέλας από τις Φιλιππίνες να υιοθέτησαν νεογέννητο παιδάκι από την πατρίδα της τελευταίας.

Πάντως, η 47χρονης από την πρώτη στιγμή αποποιείτο κάθε ευθύνης.

Είχε προβάλει επανειλημμένα στους ανακριτές την ίδια εκδοχή ότι –δηλαδή- ο Ελληνοκύπριος την έπεισε να υπογράψει τα απαιτούμενα χαρτιά με απώτερο στόχο να υιοθετήσει αυτός και ο σύντροφός του το νεογέννητο βρέφος από τις Φιλιππίνες.

«Δεν γνώριζα τι υπέγραφα. Τα χαρτιά ήταν όλα στα ελληνικά και τα υπέγραφα μετά από πιέσεις του Ελληνοκύπριου» φέρεται να ειχε πει επανειλημμένα η κοπέλα από τις Φιλιππίνες.

Οι δύο άνδρες που έχουν παντρευτεί στη Νέα Ζηλανδία το 2015, αρχικά έκαναν τις απαιτούμενες ενέργειες για να υιοθετήσουν παιδί στην Κύπρο, ωστόσο βρήκαν κλειστές πόρτες, αφού η κυπριακή νομοθεσία δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο για ομόφυλα ζευγάρια. Οι δύο τους φαίνεται να ήθελαν διακαώς να αποκτήσουν παιδί και αποφάσισαν να επιλέξουν άλλη οδό για να το πετύχουν.

Ο Ελληνοκύπριος φαίνεται να ζήτησε την βοήθεια γυναίκας από τις Φιλιππίνες, η οποία βρίσκεται στην Κύπρο από το 2014 και εργάζεται στο σπίτι του φροντίζοντας τον ηλικιωμένο πατέρα του Ελληνοκύπριου.

Η ύποπτη μετά την σύλληψη της στις 17 Ιανουαρίου, είχε αναφέρει ότι το ζεύγος βρισκόταν στο εξωτερικό για διακοπές μαζί με το παιδί και εξήγησε με ποιο τρόπο τους βοήθησε να το υιοθετήσουν.

Όπως ιχυριζόταν, ο Ελληνοκύπριος ζητούσε συνεχώς την βοήθεια της και η ίδια του είπε ότι στις Φιλιππίνες υπάρχουν γυναίκες που δίνουν τα παιδιά τους για υιοθεσία. Η ύποπτη μετέβηκε στις Φιλιππίνες και εντόπισε μια έγκυο γυναίκα που ο πατέρας του παιδιού ήταν ήδη παντρεμένος, έτσι την έπεισε να δώσει το παιδί της με αντάλλαγμα 250 ευρώ μηνιαίως.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top