ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Χαραλαμπίδης για όλους και για όλα: «Κανένας δεν μπορεί να αλλάξει την ιστορία της Ομόνοιας»

Χαραλαμπίδης για όλους και για όλα: «Κανένας δεν μπορεί να αλλάξει την ιστορία της Ομόνοιας»

Ο Γενικός Διευθυντής Στρατηγικού σχεδιασμού της Ομόνοιας, Νίκος Χαραλαμπίδης, ήταν φιλοξενούμενος στην εκπομπή της Cytavision «Ώρα για Μπάλα» και μίλησε αναλυτικά, για το πλάνο στρατηγικής του «τριφυλλιού» και όχι μόνο!

Παραθέτουμε τις σημαντικότερες τοποθετήσεις του:

Για το πλάνο δράσης του περασμένου καλοκαιριού: «Αρχίσαμε τον σχεδιασμό για τη νέα χρονιά από τον Ιανουάριο του 2019. Πήραμε κάποιες αποφάσεις για να διορθωθούν οι αδυναμίες, τόσο οργανωτικά όσο και στο επιστημονικό κομμάτι. Μέσα στον σχεδιασμό, ήταν η πρόσληψη κάποιων ανθρώπων που γνωρίζουν τι σημαίνει Κυπριακό ποδόσφαιρο. Είδαμε και εξετάσαμε αρκετά ονόματα και καταλήξαμε στον Νεόφυτο Λάρκου. Αρχίσαμε διεργασίες για ένα network στο εξωτερικό, όσον αφορά το σκάουτινγκ και είναι υπό την εποπτεία του Αθλητικού Διευθυντή, Νεόφυτου Λάρκου».

Για τη φιλοσοφία και τον προγραμματισμό της Ομόνοιας: «Η φιλοσοφία μίας ομάδας προέρχεται από την ιστορία της. Κανένας δεν μπορεί να αλλάξει την ιστορία της Ομόνοιας. Μέσα στα σωστά πλαίσια, όλο το οικοδόμημα πρέπει να εργαστεί για να λειτουργεί η Ομόνοια. Πριν αρχίσουμε τον Ιανουάριο, είχαν μπει όλα κάτω. Πως πρέπει να παίζουμε και τι ποδοσφαιριστές θέλουμε να έχουμε στην ομάδα. Είχαμε ένα σοβαρό πρόβλημα στον προγραμματισμό, αφού ήταν δύσκολο να πείσουμε κάποιους ποδοσφαιριστές να έρθουν στην ομάδα μας, λόγω της τελευταίας μας πορείας. Πρέπει όμως, να δημιουργήσουμε επιτέλους αυτό τον κορμό, δεν είναι θέμα λεφτών ούτε κεφαλαίων. Ήταν ένα σοβαρό πρόβλημα αυτό».

Για την ήττα από την Πάφο: «Μας βρίσκει ακριβώς στο ίδιο σημείο που ήμασταν μετά τη νίκη με τον Απόλλωνα. Είναι βέβαια πιο δύσκολο να αναλύεις τις αδυναμίες και τα λάθη μετά από νίκη και είναι δύσκολο να πείσεις τον ποδοσφαιριστή ότι έχει κάνει λάθη. Στην ήττα η διαφορά είναι το συναίσθημα, ότι πρέπει να πάμε στο επόμενο παιχνίδι και να υπάρξει άμεση αντίδραση».

Για το αν μπαίνει στα αποδυτήρια: «Πάω στα αποδυτήρια, αλλά σεβόμαστε πλήρως τον προπονητή και δεν μπαίνουμε μέσα. Εκεί είναι η ώρα της προεργασίας πριν από κάθε παιχνίδι. Δεν συνηθίζουμε να μπαίνουμε μέσα στα αποδυτήρια, αφήνουμε αυτούς που πρέπει να είναι».

Για τον στόχο της φετινής σεζόν, αλλά και της επόμενης πενταετίας: «Ο στόχος πρέπει πάντα να είναι πρωταγωνιστικός. Δεν μπορείς να πεις κάτι άλλο. Αυτή τη στιγμή όμως, είμαστε στην στελέχωση του ρόστερ και ίσως πάρει δύο ή και τρεις μεταγραφικές περιόδους. Φέτος έχει οριοθετηθεί ως στόχος η Ευρώπη, είναι ξεκάθαρο αυτό. Υπάρχει ένα κενό μεταξύ της πραγματικότητας, με το τι θέλουμε. Την περασμένη αγωνιστική πηγαίναμε για πρωτάθλημα και τώρα κάποιοι φέρνουν την καταστροφή. Είμαστε στη διαδικασία που κτίζεται η ομάδα και θέλει χρόνο και υπομονή. Στα αγγλικά ονομάζεται working progress».

Για τον κόσμο της Ομόνοιας που «διψάει» για επιτυχίες και τίτλους: «Στους δύσκολους καιρούς, ο κόσμος ήταν πάντα εκεί. Ο Ομονοιάτης είναι πιστός, ήταν τεράστια η χαρά μας στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα που ήρθε τόσος κόσμος στο γήπεδο. Τόσα παιδιά, τόσες οικογένειες, είναι χαρά μας να βλέπουμε τέτοιες εικόνες. Βάλαμε ειδικές τιμές, γιατί θέλουμε ο κόσμος μας να επιστρέψει στο γήπεδο. Πέρσι ήταν απάνθρωπο να παίζουμε με άδειες κερκίδες. Φέτος όμως είναι διαφορετικό, υπάρχει ζωντάνια, υπάρχει παλμός και αυτό βοηθάει και την ομάδα».

Για τους οργανωμένους οπαδούς: «Ήδη οργανώνονται ακόμη περισσότερο κι εμείς τους βοηθάμε. Είμαστε σε συνεχή επαφή με τον σύνδεσμο φιλάθλων. Η βόρεια κερκίδα είναι διαφορετικός τομέας και χρειαζόμαστε μία οργανωμένη κερκίδα. Υπήρχε καιρός που φοβόσουν να πας γήπεδο, αλλά τώρα περνάμε μία μεταβατική περίοδο».

Για τις άλλες ομάδες και την σύγκριση που γίνεται με την Ομόνοια: «Υπάρχουν ομάδες όπως ο ΑΠΟΕΛ, η ΑΕΚ και ο Απόλλωνας που είναι πιο μπροστά από εμάς. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές».

Για το θέμα του γηπέδου: «Είναι διαχρονικά, ένα όνειρο για τον Ομονοιάτη. Ήδη ο πρόεδρος στις πρώτες του επισκέψεις, έκανε κάποιες συναντήσεις και άρχισε ξανά ένας δίαυλος επικοινωνίας για τις Χαλεπιανές. Για το Μακάρειο, πήραμε μία επιστολή πρόσφατα ότι δεν είναι στα πλάνα του ΚΟΑ να χαλάσουν το γήπεδο, αλλά να το αναβαθμίσουν. Θέλουμε γήπεδο με τις σωστές προϋποθέσεις κι αν θα γίνει, σε σωστή τοποθεσία. Οι Χαλεπιανές είναι μία σωστή τοποθεσία και βολεύει και αυτούς που είναι εκτός Λευκωσίας. Θέλαμε να πάμε στο Μακάρειο, γιατί δεν τα βρίσκαμε στο οικονομικό με το ΓΣΠ. Πέρσι, εκτός του φιλικού αγώνα με τον Παναθηναϊκό, στους υπόλοιπους αγώνες βάζαμε από την τσέπη μας για να παίζουμε στο ΓΣΠ».

Για το προπονητικό κέντρο της ομάδας: «Το άλλο κομμάτι που είμαστε σε διαδικασία, είναι το Ηλίας Πούλλος, το οποίο αναβαθμίστηκε και περιμένουμε κάποιες άδειες για να το λειτουργήσουμε. Πρέπει να υπάρχουν οι συνθήκες για να λειτουργεί η ομάδα σε επαγγελματικό πλαίσιο. Τέσσερα αποδυτήρια, δύο εστιατόρια, conference room, γυμναστήριο, αίθουσα σεμιναρίων, ιατρικό κέντρο, τέσσερα γήπεδα κανονικού μεγέθους, εκ των οποίων τα δύο θα είναι με πλήρη υποδομή στα επίπεδα του ΓΣΠ. Εκεί είναι και η ακαδημία. Τα δύο γήπεδα θα είναι για την ακαδημία και τα άλλα για την πρώτη ομάδα. Θα στοιχίσει τρία με τέσσερα εκατομμύρια, εξαρτάται από τον εξοπλισμό».

Περισσότερα σε λίγο…

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top