ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Μέσι, τα φάουλ και το ρεκόρ του… Πελέ!

Ο Μέσι, τα φάουλ και το ρεκόρ του… Πελέ!

Ο Λιονέλ Μέσι επέστρεψε στα γκολ κόντρα στην Σεβίλλη, σκόραρε με φάουλ για 48η φορά, ξεπέρασε τον Πίρλο του και πλησιάζει το ρεκόρ του Πελέ.

Για πολλούς, ο κορυφαίος όλων των εποχών. Για άλλους ‘απλά’ ένας αδιανόητος υπερπαίκτης που έχει γράψει ιστορία με όλα όσα έχει κάνει στο κορυφαίο άθλημα.

Ο Μέσι έλειψε πολύ από την Μπαρτσελόνα στο ξεκίνημα της σεζόν, όμως οι συμπαίκτες του και οι οπαδοί επιστρέφουν σιγά σιγά στην κανονικότητα.

Στον αγώνα της Κυριακής (06/10), ο Αργεντινός legend δεν μπορούσε να μην σκοράρει κόντρα στο αγαπημένο του θύμα, την Σεβίλλη.

Προς το τέλος του ματς, έστησε την μπάλα για φάουλ και την έστειλε μαεστρικά στο παραθυράκι του Βάτσλικ γράφοντας το 4-0.

Ηταν το 37ο γκολ που βάζει στους Ανδαλουσιάνους, σε βάρος των οποίων έχει δώσει και 16 ασίστ και έφτασε τα 26 χωρίς ήττα κόντρα σε αυτούς [22 νίκες, 4 ισοπαλίες].

Τα τελευταία χρόνια, ο 32χρονος έχει παρουσιάσει εκπληκτική βελτίωση στα φάουλ, καθώς σκοράρει όλο και πιο συχνά με τον συγκεκριμένο τρόπο.

Αυτή κόντρα στην Σεβίλλη στο Camp Nou ήταν η 48η φορά που ο Μέσι πετυχαίνει γκολ με απευθείας εκτέλεση και ξεπέρασε στη σχετική λίστα έναν άλλο σπεσιαλίστα του είδους, τον Αντρέα Πίρλο, που σταμάτησε στα 47 στην καριέρα του κυρίως με την Μίλαν και στο φινάλε με την Γιουβέντους.

Αγαπημένο θύμα του Μέσι όταν στήνει την μπάλα έξω από την περιοχή, παραμένει η Εσπανιόλ, στην οποία έχει βάλει 6 γκολ, ενώ πλέον στα 5 είναι η Σεβίλλη, όσα έχει και κόντρα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Το γκολ με φάουλ πάντα δίνει το κάτι παραπάνω. Και σε αυτόν που το εκτελεί και το βάζει και σίγουρα στον οπαδό που βλέπει την ομάδα του να σκοράρει με έναν τόσο ξεχωριστό και δύσκολο τρόπο.

Όμως το φάουλ του Μέσι με την Σεβίλλη εκτός από τέχνη, ήταν και ουσία κατά κάποιο τρόπο, αφού ο Αργεντινός πλέον βρίσκεται μόλις 39 γκολ από το ιστορικό ρεκόρ του Πελέ, ο οποίος πέτυχε 643 μόνο με τη φανέλα της Σάντος σε 18 χρόνια [1956-1974].

Μέχρι τη στιγμή που ο Μέσι εμφανίστηκε στο ποδόσφαιρο, ο μοναδικός που είχε φτάσει σε σημείο να απειλεί το ρεκόρ του Πελε ήταν ο μύθος της Μπάγερν Μονάχου και ‘άνθρωπος-γκολ’, Γκερντ Μίλερ.

Ο Γερμανός από το 1964 μέχρι το 1979 σημείωσε 565 τέρματα με τους Βαυαρούς, όμως έμεινε πίσω από τον Βραζιλιάνο, κάτοχο τριών Παγκοσμίων Κυπέλλων.

Αν και φέτος άργησε σε εντυπωσιακό βαθμό να σκοράρει, ο Μέσι έχει βάλει 40+ γκολ για τους Blaugrana τα τελευταία 10 χρόνια, οπότε είναι εύκολο να καταλάβει κανείς ότι αν έχει την υγεία του, είναι θέμα χρόνου να κάνει δικό του το ρεκόρ.

Από το 2004, στα 691 ματς σε όλες τις διοργανώσεις με την Μπαρτσελόνα, ο αριστεροπόδαρος μάγος έχει βάλει 420 γκολ στην La Liga, 112 στο Champions League, 51 στο Copa del Rey, 13 στο ισπανικό Super Cup, 5 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συλλόγων και 3 στο ευρωπαϊκό Super Cup.

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιστρέφει απόψε στην Κύπρο η Ολγκίν: Αύριο συναντά Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιστρέφει απόψε στην Κύπρο η Ολγκίν: Αύριο συναντά Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Aπόψε το βράδυ αναμένεται να φθάσει στην Κύπρο η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, και αύριο, Τετάρτη, το πρωί θα συναντήσει διαδοχικά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top