ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο πρώτος φετινός τίτλος στην Ομόνοια!

Ο πρώτος φετινός τίτλος στην Ομόνοια!

Η πετοσφαιρική Ομόνοια επικράτησε του Παφιακού με 3-1 σετ στο Θεμιστόκλειο και κατέκτησε το 6ο Σούπερ Καπ στην ιστορία της.

H Oμόνοια άρχισε ιδανικά τη σεζόν 2019-2020. Κατέκτησε την Παρασκευή το Σούπερ – Καπ Ανδρών κερδίζοντας στο «Θεμιστόκλειο Αθλητικό Κέντρο» στη Λεμεσό τον Green Air Παφιακό με 3-1 σετ. Οι «πράσινοι» παρουσία 200 θεατών έκαναν repeat σηκώνοντας το 6ο Σούπερ –Καπ στην ιστορία τους.

Ο αγώνας κρίθηκε στο ισχυρό μπλοκ της Ομόνοιας και την άνεση που είχε στο παιχνίδι της. Ο Green Air Παφιακός αντέδρασε στο δεύτερο σετ μόνο δείχνοντας ότι ακόμα θέλει δουλειά.

Καλύτεροι οι «πράσινοι»

Η Ομόνοια μπήκε αρκετά δυνατά στον αγώνα και προηγήθηκε 07-03 και αργότερα πέτυχε double score 08-04. To «τριφύλλι» είχε τα ηνία στο σετ  και παρά την πίεση του Green Air Παφιακού με καρφί του Ρουϊθ ήταν μπροστά 13-10.  Ένα άστοχο σερβίς του Ρουίθ και ένα μπλοκ άουτ έφεραν το σετ στον πόντο για τους Παφίτες 16-15. Το σετ απέκτησε άγρια ομορφιά και τον Green Air Παφιακό να ισοφαρίζει 20-20 μετά από μπλοκ – άουτ. Η Ομόνοια μετά το τάϊμ –άουτ του Σάββα Σάββα ανασυντάχθηκε, και με άσο του Ελευθερίου προηγήθηκε 24-21. Με καρφί του Ρουίθ η Ομόνοια κέρδισε με 25-22 σε 35 ‘ το πρώτο σετ και προηγήθηκε με 1-0 σετ.

Με ανατροπή και μπλοκ ισοφάρισε

Η Ομόνοια άρχισε καλύτερα το δεύτερο σετ και με άσο του Bruno Αlves προηγήθηκε 04-01. Οι «πράσινοι» του Σάββα Σάββα ήταν καλύτεροι σε αυτά τα αρχικά στάδια φθάνοντας στο πρώτο τεχνικό τάιμ – άουτ μπροστά με 08-04. Με την επάνοδο των δυο ομάδων στο taraflex του «Θεμιστοκλείου» η ομάδα του Αντώνη Κωνσταντίνου έδειξε να ανεβαίνει και μείωσε 09-08 με σερί 04-01.  Οι «πράσινοι» όμως όπως και στο πρώτο σετ κατάφερναν να διατηρούν το προβάδισμα έστω με βραχεία κεφαλή 12-10.

Ο Green Air Παφιακός ήταν αποφασισμένος όμως. Με λάθος της Ομόνοιας – (διπλή μπαλιά) οι Παφίτες ισοφάρισαν 15-15, ενώ ακολούθως προσπέρασαν για πρώτη φορά στο σκορ 15-17. Η ομάδα του Αντώνη Κωνσταντίνου απέκτησε ψυχολογία και με μπλοκ ξέφυγε 16-19 αναγκάζοντας τον Σάββα Σάββα να πάρει τάϊμ – άουτ. Η ομάδα της Πάφου έδειχνε να πατά καλύτερα στον αγώνα και με όπλο το μπλοκ ξέφυγε στο + 4 18-22 με την Ομόνοια να παίρνει τάϊμ – άουτ. Ο Green Air Παφιακός δεν ήταν πρόθυμος να κάνει χαρακίρι και εκμεταλλευόμενος την καλή του απόδοση και τα λάθη του «τριφυλλιού» κέρδισε 25-20 σε 30’ ισοφαρίζοντας σε 1-1 τον αγώνα του Σούπερ – Καπ.

Εντυπωσιακή… απάντηση για το «τριφύλλι»

H Ομόνοια ξεκίνησε εντυπωσιακά το τρίτο σετ και προηγήθηκε 06-00 με μπλοκ του Άγγελου Αλεξίου, αφού το «τριφύλλι» παρουσιάστηκε δυνατό στο μπλοκ. Σταδιακά, ο Green Αir Παφιακός επιχείρησε να μπει στο παιχνίδι και μείωσε  στον πόντο 07-06. Η Ομόνοια επανήλθε και με  μπλοκ του Προδρόμου ξέφυγε 11-07. Ο Green Air Παφιακός επιχείρησε να μειώσει, αλλά ο Ρεϊνάλντο και ο Προδρόμου έφεραν την ομάδα τους στο +6 16-10. Η Ομόνοια έδειχνε να ελέγχει πλήρως το σετ με τους παίκτες του Αντώνη Κωνσταντίνου να υποπίπτουν και σε λάθη.

Το «τριφύλλι» ξέφυγε επικίνδυνα 19-10, αφού ο ακραίος του Green Air Παφιακού  Gaitano Filter δέχθηκε κόκκινη κάρτα για διαμαρτυρίες στον Α’ διαιτητή Ανδρέα Δανιήλ. Η Ομόνοια με τα δεδομένα που δημιουργήθηκαν δεν είχε πρόβλημα να κερδίσει εύκολα το σετ με 25 -16 σε 30’ και να προηγηθεί 2-1 με όπλο το πολύ δυνατό μπλοκ.

«Καθάρισε» από την αρχή

Η Ομόνοια έκανε εντυπωσιακή αρχή και στο τέταρτο σετ προηγούμενη με 05-01 παίζοντας… πολύ με την ανεβασμένη ψυχολογία.  Για τέταρτη σερί φορά ο Green Air Παφιακός  κυνηγούσε στο σκορ και με τα λάθη του «τριφυλλιού» μείωσε τις αποστάσεις (07-04). H ομάδα της Πάφου είχε πρόβλημα στο μπλοκ με την Ομόνοια να το εκμεταλλεύεται και να κάνει double -score 12-06.

Στο σημείο αυτό οι παίκτες του Green Air Παφιακού δεν μπορούσαν να αντιδράσουν και ο Ρεϊνάλντο με καρφί «έγραψε» το 14-06 καθιστώντας την ομάδα του φαβορί. Η Ομόνοια έλεγχε πλήρως το σετ αλλά ο  Green Air Παφιακός επιχείρησε μια μίνι αντεπίθεση μειώνοντας σε 15-10.  Οι «τριφυλλοφόροι» είχαν λύσεις από διάφορους παίκτες, ενώ εκμεταλλευόμενοι  πλήρως τα λάθη των Παφιτών και το ισχυρό μπλοκ δημιούργησαν προϋποθέσεις νίκης 21-12 για να κερδίσουν τελικά με 25-15 και τον αγώνα με 3-1 σετ.

Τον αγώνα σφύριξαν οι Ανδρέας Δανιήλ και Ανδρέας Κωνσταντινίδης.

 

ΟΜΟΝΟΙΑ (Σ. ΣΑΒΒΑ): Σ. Πετρακκίδης, Ελευθερίου, Ruiz, Προδρόμου, Ρεϊνάλντο, Άλβες – Αλλαγές: Αλεξίου – Λίμπερο: Πλατρίτης.

Green Air ΠΑΦΙΑΚΟΣ: (Α. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ): Verissimo, Filter, Knezevic, Shvalov, Παφίτης, Οικονομίδης – Λίμπερο: Παπαχριστοδούλου

Η ανάρτηση της Ομόνοιας:

Πρώτος τίτλος για φέτος για την πετοσφαιρική μας ομάδα που κέρδισε τον Παφιακό με 3-1 σετ(25-22, 20-25, 25-16, 25-15) και κατέκτησε το 6ο Super Cup στην ιστορία της!!! 🏆🏆🏆🏆🏆🏆

Η ΟΜΟΝΟΙΑ έδειξε ότι θα πρωταγωνιστήσει και φέτος και ότι είναι πανέτοιμη να πετύχει τους στόχους της, που δεν είναι άλλοι από το πρωτάθλημα και το κύπελλο.

Συγχαρητήρια σε όλους! 👏👏🏐☘

#ΟΜΟΝΟΙΑ

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top