LIFESTYLE

Το iPhone 11 ήρθε (και) στην Κύπρο για να… μείνει! – Η «παγίδα» που πρέπει να έχουν υπόψιν τους οι ενδιαφερόμενοι

Το iPhone 11 ήρθε (και) στην Κύπρο για να… μείνει! – Η «παγίδα» που πρέπει να έχουν υπόψιν τους οι ενδιαφερόμενοι

Η απόκτηση μια συσκευής iPhone, είναι μεν απλή υπόθεση για όσους είναι καλά «διαβασμένοι», ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και κάποιες μικρές «παγίδες» που πρέπει να έχουν υπόψη τους οι υποψήφιοι αγοραστές.

Κι ασφαλώς το πρώτο (και ίσως το σημαντικότερο) που πρέπει να ληφθεί υπόψιν είναι από πού θα προμηθευτεί το iPhone ο ενδιαφερόμενος.

Απαντώντας σ΄ αυτό το ερώτημα, αρχίζουμε από τον επίσημο διανομέα, που για το νησί μας είναι η iSquare, η οποία αποτελεί τον βασικό κι αναγνωρισμένο προμηθευτή των προϊόντων της Apple σε Ελλάδα και Κύπρο.

Στην Κύπρο τα ενδεικνυόμενα σημεία πώλησης καταγράφονται ξεκάθαρα στην ιστοσελίδα της iSquare (isquare.gr), οπόταν τα πράγματα είναι λίγο ξεκάθαρα.

Authorised Retailers και Resellers
Στην πρώτη κατηγορία των επίσημα αναγνωρισμένων καταστημάτων πώλησης προϊόντων Apple στην Κύπρο, συναντούμε τους Authorised Retailers. Σ΄ αυτή περιλαμβάνονται εταιρείες με συνέπεια όπως η Public, η CYTA, η ALPAN Electroline Ltd, η Epic και η PrimeTel.

Η δεύτερη κατηγορία, σύμφωνα πάντα με τον επίσημο διανομέα προϊόντων Apple στο νησί μας, είναι αυτή των Apple Authorised Resselers (GreycomPrisma Computer), ενώ στην τρίτη ανήκουν οι Authorised Resselers (A.T Multitech Corporation Ltd). Από εκεί και πέρα ο επίσημος διανομέας δεν μπορεί να εγγυηθεί τίποτα…

Περνάμε, όμως, στην ουσία του θέματος.

Επίσημη τιμολόγηση, διαθεσιμότητα και εξυπηρέτηση
Στις πιο πάνω ομάδες των αναγνωρισμένων πωλητών, ακολουθείται η επίσημη τιμολόγηση της αντιπροσωπείας. Ακόμη, στα εν λόγω καταστήματα η εμπειρία αγοράς ξεχωρίζει. Η διαθεσιμότητα είναι αρκετά καλή και η εξυπηρέτηση ακόμα καλύτερη.

Service
Όσο δε για το service δεν υπάρχουν θέματα. Και είναι, άλλωστε, πολύ λογικό. Ας πούμε υποθετικά ότι η συσκευή μπορεί να παρουσιάσει ένα τεχνικό πρόβλημα. Η ανταπόκριση από τον επίσημο πωλητή θα είναι άμεση, ενώ και η επιδιόρθωση εγγυημένη, αφού η τεχνική υποστήριξη γίνεται από τα πλέον αρμόδια κι αναγνωρισμένα άτομα. Όταν είναι ο επίσημος διανομέας στη μέση, τότε η εξυπηρέτηση γίνεται με βάση τις υψηλές προδιαγραφές που θέτει η Apple.

Αντίθετα, ελλοχεύει πολλούς κινδύνους η γκρίζα αγορά. Αναφερόμαστε στην αγορά ενός iPhone από μη αναγνωρισμένους αντιπροσώπους. Η «παγίδα» εδώ έγκειται στο εξής: Κάθε iPhone έχει έναν μοναδικό αριθμό που αντιστοιχεί στον τοπικό εγκεκριμένο reseller. Οπόταν αν ο πελάτης σε περίπτωση τεχνικού ζητήματος αποταθεί στον επίσημο αντιπρόσωπο δεν θα έχει πρόβλημα εξυπηρέτησης.

Αντίθετα, αν ο καταναλωτής προμηθευτεί το iPhone του από… γκρίζα αγορά κανείς δεν μπορεί να του εγγυηθεί ότι θα έχει το service που πρέπει.

Εγγύηση
Ο λόγος που εμμένουμε στους επίσημους πωλητές, έχει να κάνει και με την εγγύηση των συσκευών. Σε κάθε iPhone, απ’ όπου και αν έχει αγοραστεί, ακόμα και χωρίς απόδειξη αγοράς, υπάρχει εγγύηση ενός έτους. Ανεξάρτητα από το σημείο αγοράς ή αν είναι «δεύτερο χέρι».

Για κάθε συσκευή iPhone που αγοράζουμε από τα μεγάλα καταστήματα ή από τους Apple Authorised Retailers και Resellers, ισχύει η επέκταση της εγγύησης για το δεύτερο έτος.

Όταν σκοπεύουμε να προβούμε σε αγορά iPhone από μαγαζιά που δεν είναι αναγνωρισμένα από τον επίσημο διανομέα της χώρας, θα πρέπει πρώτα να επικοινωνήσουμε με τον έμπορο και να επιβεβαιώσουμε πως ο ίδιος το έχει εισάγει από χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (αυτό συμβαίνει στην πλειοψηφία των περιπτώσεων). Μόνο έτσι θα μπορεί ο καταναλωτής να είναι βέβαιος ότι προχώρησε σε ασφαλή αγορά.

Επίλογος
Όλα τα πιο πάνω είναι αποτέλεσμα έρευνας αγοράς, προσωπικών εμπειριών και παθημάτων. Η ζωή μας κινείται σε γοργούς ρυθμούς και η τεχνολογία έχει φτάσει σε υψηλά επίπεδα. Μια συσκευή τηλεφώνου μας διευκολύνει σημαντικά, ενώ μας βοηθά να ανταποκριθούμε στην καθημερινότητα με τον τρόπο που θέλουμε. Μακριά από τις όποιες «παγίδες» λοιπόν. Λάβετε τα υπόψιν σας και θα μας θυμηθείτε…

]]>

Διαβάστε ολόκληρο το δημοσίευμα ΕΔΩ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top