ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Εγκρίθηκαν οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας για την Συρία - Τι προβλέπει το νομοσχέδιο

ΗΠΑ: Εγκρίθηκαν οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας για την Συρία - Τι προβλέπει το νομοσχέδιο

Με συντριπτική πλειοψηφία, η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε το ψήφισμα που ζητά από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει κυρώσεις και άλλους περιορισμούς στην Τουρκία, αλλά και σε Τούρκους αξιωματούχους, με αφορμή τη στρατιωτική επιχείρησή της στη βόρεια Συρία.

Στην ψηφοφορία των βουλευτών, υπέρ των κυρώσεων ψήφισαν 403 υπέρ, ενώ μόλις 16 ψήφισαν κατά των κυρώσεων.

Μετά την έναρξη της επιχείρησης των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στη βόρεια Συρία, οι Δημοκρατικοί, αλλά και ορισμένα μέλη των Ρεπουμπλικανών, πίεζαν τον Τραμπ να επιβάλει κυρώσεις στη Τουρκία και τον ίδιο τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ώστε να τερματίσει τις επιθέσεις.

Ο Τραμπ ανακοίνωσε κυρώσεις μόνο σε ορισμένους εκ των υπουργών της κυβέρνησης Ερντογάν (που τις απέσυρε σχεδόν αμέσως), η οποία συνέχισε κανονικά την επιχείρησή της, μέχρι τη στιγμή που ο πρόεδρος της ήρθε σε συμφωνία για παύση πυρός, με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μάικ Πενς. Τώρα η Βουλή των Αντιπροσώπων πέρασε με ευρεία πλειοψηφία το αίτημα για αυστηρές κυρώσεις τόσο στη Τουρκία, όσο και στον Ερντογάν και στελέχη της κυβέρνησής του.

Το νομοσχέδιο H.R. 4695 για τις κυρώσεις στη Τουρκία, που ψήφισαν στην Βουλή των Αντιπροσώπων προβλέπει τα εξής:

-Την επιβολή κυρώσεων σε ανώτερους Τούρκους αξιωματούχους και απαγόρευσης εισόδου στις ΗΠΑ.
-Την απαγόρευση της μεταφοράς αμερικανικού στρατιωτικού υλικού το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στη Συρία.
-Την υποβολή σχεδίου από το Πεντάγωνο και το υπουργείο Εξωτερικών για την πρόληψη της επανεμφάνισης του Ισλαμικού Κράτους.
-Την επιβολή κυρώσεων κατά της τουρκικής κρατικής τράπεζας Halkbank και άλλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που διευκόλυναν μέσω συναλλαγών τη χρηματοδότηση της εισβολής στη Συρία.
-Την απαίτηση από την αμερικανική κυβέρνηση να επιβάλει τις κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας που προβλέπονται από τον νόμο CAATSA για την απόκτηση του ρωσικού αντιαεροπορικού και αντιπυραυλικού συστήματος S-400.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top