ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Περιβαλλοντική δέσμευση από την Audi μέχρι το 2025

Περιβαλλοντική δέσμευση από  την Audi μέχρι το 2025

Η Audi και ο όμιλος Volkswagen είναι ανάμεσα στους πρώτους κατασκευαστές αυτοκινήτων που δεσμεύονται με τη συμφωνία του Παρισιού για την προστασία του πλανήτη.

Η εταιρεία έχει θέσει τον φιλόδοξο στόχο της μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 30% μέχρι το 2025 - σε σύγκριση με το έτος αναφοράς 2015, για ολόκληρη τη διάρκεια του κύκλου ζωής του αυτοκινήτου. Μακροπρόθεσμα, η Audi επιδιώκει κινητικότητα με ουδέτερες εκπομπές CO2, με στόχο να είναι εντελώς ουδέτερη σαν εταιρεία, προς το περιβάλλον μέχρι το 2050.

Η Audi επικεντρώνεται στο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το οποίο έχει το καλύτερο αποτύπωμα άνθρακα όλων των οχημάτων στις μεγαλύτερες αγορές καθ 'όλη τη διάρκεια ζωής του. Το έναυσμα για την ηλεκτρική πρωτοβουλία δόθηκε από το νέο Audi e-tron το οποίο βρίσκεται ήδη στις αγορές. Πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους, η Audi θα παρουσιάσει επίσης το Audi e-tron Sportback και στησυνέχεια θα ακολουθήσει η σειρά concept Audi-e-tron GT, που παράγεται από την Audi Sport GmbH, καθώς και το compact SUV Audi Q4 e-tron, το οποίο παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Συνολικά, η Audi σχεδιάζει να προσφέρει 30 ηλεκτροκίνητα μοντέλα μέχρι το 2025, 20 από τα οποία θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά. Το ποσοστό των ηλεκτροκίνητων οχημάτων θα ανέλθει στο 40% των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας βάσει δικής της έρευνας. Η εταιρεία συνεχίζει επίσης να αναπτύσσει συμβατικούς κινητήρες με επίκεντρο την καθολική ήπια υβριδοποίηση. Τα υβριδικά συστήματα plug-in είναι επίσης ένα βασικό στοιχείο της πρωτοβουλίας ηλεκτροκίνησης. Φέτος, η Audi θα ξεκινήσει με τέσσερα ακόμα μοντέλα PHEV, ξεκινώντας με το Audi Q5 55 TFSI e Quattro.

Το εργοστάσιο των Βρυξελλών διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλο αυτό το θέμα. Από το ξεκίνημα της παραγωγής Audi e-tron το 2018 υπήρξε ουδέτερο στους ρύπους του. Οι μεγαλύτεροι μοχλοί για αυτό είναι η μετάβαση στην πράσινη ηλεκτρική ενέργεια και η παροχή θερμότητας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Έτσι, η Audi στις Βρυξέλλες έχει μειώσει τις εκπομπές CO2 κατά συνολικό ποσό μέχρι και 40.000 τόνους ετησίως.
Το επόμενο βήμα θα είναι η μετατροπή του εργοστασίου αυτοκινήτων και κινητήρων στην ουγγρική πόλη του Győr. Φέτος, το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό σύστημα ηλιακής στέγης με μέγιστη ισχύ 12 μεγαβάτ θα κατασκευαστεί στις στέγες των δύο κέντρων της Audi στην Ουγγαρία, που καλύπτουν έκταση περίπου 160.000 τετραγωνικών μέτρων. Η παραγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα ξεκινήσει το 2020. Το ηλιακό πάρκο θα παράγει ετησίως πάνω από 9,5 gigawatt ώρες ενέργειας, που αντιστοιχεί στις ενεργειακές ανάγκες 5.000 οικιών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top