ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

N.Παπαδόπουλος: Κάθε ψήφος κατά του πλαισίου αφερεγγυότητας είναι ψήφος ενάντια στους δανειολήπτες

N.Παπαδόπουλος: Κάθε ψήφος κατά του πλαισίου αφερεγγυότητας είναι ψήφος ενάντια στους δανειολήπτες

Το ΔΗΚΟ επιμένει στη θέση που από την αρχή έχει διατυπώσει, "πως κάθε ψήφος κατά του πλαισίου αφερεγγυότητας είναι ψήφος ενάντια στους δανειολήπτες, ενάντια στους εγγυητές, ενάντια στην κοινωνία και την οικονομία", ανέφερε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος, μιλώντας σε εκδήλωση του ΔΗΚΟ Πάφου.

Αν δεν ψηφιστεί το πλαίσιο αφερεγγυότητας, είπε,  οι δανειολήπτες ''θα έχουν πτωχεύσει πολύ πριν οι τράπεζες επιχειρήσουν να εισπράξουν μέσω των εκποιήσεων''.

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε πως μαζί με τον Βουλευτή του ΔΗΚΟ Άγγελο Βότση "προσπαθούν αυτή την περίοδο να συνδιαμορφώσουν στην Επιτροπή Οικονομικών το πλαίσιο αφερεγγυότητας, έτσι ώστε να προστατεύσουν όσο γίνεται περισσότερο τους συμπολίτες μας".

"Πρέπει να γίνει αυτό που το ΔΗΚΟ έλεγε από την αρχή , δηλαδή να προστατευθούν πραγματικά, οριστικά και πλήρως οι δανειολήπτες και αυτό επιτυγχάνεται με το πλαίσιο αφερεγγυότητας", δήλωσε.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ πρόσθεσε ότι κάθε μέσος Κύπριος "ζει σήμερα τις δυσάρεστες συνέπειες μιας πάρα πολύ κακής λύσης που επιβλήθηκε στο Κυπριακό λαό το Μάρτη του 2013, με το κούρεμα των καταθέσεων".  

Βρεθήκαμε , είπε,  σε εκείνη τη πολύ δύσκολη θέση,  "λόγω των τραγικών χειρισμών της προηγούμενης Κυβέρνησης του κ. Χριστόφια παρόλο που το ΔΗΚΟ προειδοποιούσε πως όπως πάμε, θα οδηγηθούμε στην καταστροφή".

Επεσήμανε επίσης πως το πιο δυσάρεστο συνεπακόλουθο εκείνων των ''τραγικών και ολέθριων χειρισμών'' ήταν η  λύση που επιβλήθηκε με την κατάρρευση του κυπριακού τραπεζικού συστήματος και το κούρεμα των καταθέσεων.

"Εμείς δεν συμφωνούμε με τον πρώην υπουργό Οικονομικών κ. Σαρρή, με την νυν Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας και όλους τους υπόλοιπους που μας λένε σήμερα 'καλά μας έκαναν που μας κούρεψαν', ούτε με αυτούς μου μας λένε ότι δεν είχαμε άλλες επιλογές", σημείωσε.

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι το ΔΗΚΟ προτείνει λύσεις και διεκδικεί επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, σημειώνοντας παράλληλα "πως καμία χώρα στο κόσμο δεν έχει καταφέρει να βγει από ύφεση χωρίς μέτρα ανάπτυξης", και πως το ΔΗΚΟ προτείνει μέτρα ανάπτυξης και κίνητρα για επενδύσεις που δεν θα επιβαρύνουν το δημόσιο χρέος.

Ο Πρόεδρος της επαρχιακής επιτροπής του ΔΗΚΟ Πάφου Αντώνης Αντωνίου είπε ότι το ΔΗΚΟ έχει καθήκον γιατί αυτές τις στιγμές αναμετρά τις ευθύνες και το χρέος του απέναντι στην ιστορία , την πατρίδα και τις μέλλουσες γενιές.

Ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Άγγελος Βότσης  ανέφερε πως το κόμμα, ''ως το κατεξοχήν κεντρώο κόμμα της Κύπρου, έχει τον άχαρο ρόλο πάλι να δώσει λύσεις, πάλι να δημιουργήσει  στην Βουλή πλειοψηφίες και αυτός ο άχαρος, αλλά ουσιαστικός ρόλος του Δημοκρατικού κόμματος θα πρέπει να ασκηθεί με το καλύτερο τρόπο".

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top