ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Ο σύνδεσμος «Θερμοκοιτίδα Αγάπης» ανακοίνωσε σειρά δράσεων για ολόκληρο τον Νοέμβριο που είναι αφιερωμένος στην Προωρότητα.

Ο σύνδεσμος «Θερμοκοιτίδα Αγάπης» ανακοίνωσε σειρά δράσεων για ολόκληρο τον Νοέμβριο που είναι αφιερωμένος στην Προωρότητα.

Ο σύνδεσμος «Θερμοκοιτίδα Αγάπης» συνεχίζει και φέτος να στηρίζει ενεργά τα πρόωρα νεογνά και τις οικογένειές τους με μια σειρά στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για ολόκληρο τον Νοέμβριο που έχει καθιερωθεί ως ο μήνας Προωρότητας και έχει συνδεθεί με την παγκόσμια ημέρα Προωρότητας που είναι στις 17 Νοεμβρίου.

Η «Θερμοκοιτίδα Αγάπης» ιδρύθηκε το 2011 με κύριο στόχο την ευαισθητοποίηση της κυπριακής κοινωνίας για την Προωρότητα και τις άλλες αιτίες που επιβάλλουν τη νοσηλεία ενός νεογνού στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας και τη στήριξη των νεογνών, των γονέων αλλά και του προσωπικού της Μονάδας στον καθημερινό τους αγώνα.

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη που παραχώρησε η «Θερμοκοιτίδα Αγάπης» στα Κεντρικά Γραφεία της Τράπεζας Κύπρου την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου η πρόεδρος του συνδέσμου Έλενα Μαλμηδούρη Χατζηχάννα σημείωσε, κατά τον χαιρετισμό της, ότι η 17η Νοεμβρίου είναι μια από τις σημαντικότερες μέρες του έτους για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις προκλήσεις και τις συνέπειες της πρόωρης γέννησης σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ανακοίνωσε επίσης ότι μετά από έγκριση του Υπουργείου Υγείας, η «Θερμοκοιτίδα Αγάπης» ξεκίνησε τις διεργασίες για πλήρη ανακαίνιση πέντε δωματίων της ΜΕΝΝ του Μακάρειου Νοσοκομείου με στόχο την αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών στην Μονάδα. Το κόστος της ανακαίνισης ανέρχεται περίπου στις 600.000 ευρώ. Κλείνοντας η πρόεδρος του συνδέσμου ανέφερε ότι για τον μήνα Νοέμβριο η «Θερμοκοιτίδα Αγάπης» διοργανώνει διάφορες δράσεις όπως:

• Ανοικτό Συνέδριο για το κοινό και τους επαγγελματίες υγείας υπό την αιγίδα της Παιδιατρικής Εταιρείας Κύπρου με θέμα: "Εφαρμογή Ευρωπαϊκών Προτύπων Φροντίδας για τη Νεογνική Υγεία σε εθνικό επίπεδο» το Σάββατο 2 Νοεμβρίου στα κεντρικά Γραφεία της Τράπεζας Κύπρου,

• Φωταγώγηση Μακάρειου Νοσοκομείου στο χρώμα της Προωρότητας από τον υπουργό Υγείας κο Κωνσταντίνο Ιωάννου και εκδήλωση με δώρα στα πρόωρα της ΜΕΝΝ, καθώς και στολισμό του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στη Μονάδα.

• Ποδηλασία Αγάπης σε συνεργασία με το ίδρυμα «Panos Foundation» εις μνήμη του Πάνου Ευρυπίδου η οποία θα ξεκινήσει από τη Λεμεσό και θα τερματίσει στο Μακάρειο Νοσοκομείο.

• Φιλανθρωπικό Gala Dinner σε συνεργασία με το Τάγμα Ιπποτών Μάλτας υπό την αιγίδα της Πρώτης Κυρίας της Δημοκρατίας, κας Άντρης Αναστασιάδη. Την ετοιμασία του δείπνου θα αναλάβει ο γνωστός Έλληνας Σεφ, Λευτέρης Λαζάρου, ενώ το καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα αναλάβει η Ελληνίδα ερμηνεύτρια Νατάσα Μποφίλιου.

Στον χαιρετισμό του υπουργού Υγείας τον οποίο ανέγνωσε ο Δρ. Ανδρέας Νεοφύτου, Επιστημονικός Διευθυντής Μακάρειου Νοσοκομείου, έγινε αναφορά στην επιτακτική ανάγκη για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις προκλήσεις και τις συνέπειες της πρόωρης γέννησης και ταυτόχρονα εξήρε την πρωτοβουλία του Συνδέσμου «Θερμοκοιτίδα Αγάπης» για τη διοργάνωση σειράς εκδηλώσεων. Την ίδια στιγμή συνεχάρη όλα τα μέλη του συνδέσμου εκφράζοντας τη στήριξη τόσο του ιδίου όσο και των υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας στο έργο της «Θερμοκοιτίδας Αγάπης».

Παράλληλα ο Δρ. Ανδρέας Χατζηδημητρίου, Παιδίατρος - Νεογνολόγος και Επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου «Θερμοκοιτίδα Αγάπης», κατά την ομιλία του ανέφερε ότι
Παρ ’όλα τα επιτεύγματα το 20ου αιώνα, η ανατολή του 21ου αιώνα μας βρίσκει ανήσυχους με ποικιλία ερωτημάτων για θέματα που αφορούν τις επιπτώσεις των κοινωνικών αλλαγών του πλανήτη μας στην Προωρότητα, τις συγκρούσεις και τα ηθικά διλήμματα σε διάφορα επίπεδα, το κόστος για ποιοτική υγεία, τις νέες διαστάσεις που δίνει η νέα τεχνολογία με οικονομικό και κοινωνικό κόστος για νέες επιδόσεις, και το μεγάλο πρόβλημα της συνέχισης της αύξησης Προωρότητας που ακουμπά τα όρια μιας επιδημίας.

Η κ. Nicole Thiele - Αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του EFCNI τόνισε ότι κάθε χρόνο γεννιούνται 500.000 πρόωρα νεογνά στην Ευρωπαϊκή Ένωση γεγονός που καθιστά τα πρόωρα νεογνά τη μεγαλύτερη ομάδα ασθενών παιδιών στην Ευρώπη, ενώ τα ποσοστά πρόωρου τοκετού στην Ευρώπη ποικίλουν από 6,3% έως 11,4%.

Αξίζει να σημειωθεί, ανέφερε, ότι στην Κύπρο, ένα στα δέκα νεογνά γεννιέται πρόωρο (το ποσοστό πρόωρου τοκετού στην Κύπρο είναι περίπου 10%), ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κατατάσσει την Κύπρο στη 13η θέση Παγκοσμίως (κατ’ αναλογία πληθυσμού) όσον αφορά στην Προωρότητα.

Κλείνοντας τη δημοσιογραφική διάσκεψη ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Κυπριακής Φαρμακοβιομηχανίας REMEDICA, κ, Μιχάλης Νεοπτολέμου ως κύριος χορηγός των δράσεων ενημέρωσης και πρόληψης του Συνδέσμου επεσήμανε ότι οι αριθμοί που έχουν αναφερθεί σήμερα αποκαλύπτουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την ανάγκη για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού απέναντι στην Προωρότητα και τις πολλαπλές συνέπειές της στον οικογενειακό και κοινωνικό ιστό.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top