Σύλληψη τεσσάρων προσώπων για την εξαπάτηση ηλικιωμένων στη Λεμεσό

Σύλληψη τεσσάρων προσώπων για την εξαπάτηση ηλικιωμένων στη Λεμεσό

Χειροπέδες σε τέσσερα πρόσωπα, μέλη της ίδιας οικογένειας, πέρασε η Αστυνομία Λεμεσού, ως ύποπτα για την υπόθεση εξαπάτησης ηλικιωμένων, από τους οποίους φέρεται να απέσπασαν χρηματικό ποσό για εργασία στεγανοποίησης της ταράτσας τους, χωρίς ωστόσο να την ολοκληρώσουν.

Πρόκειται για 42χρονο και την 40χρονη σύζυγο του, καθώς και τον 19χρονο γιό τους και την επίσης 19χρονη νύφη τους, όλοι βουλγαρικής καταγωγής, οι οποίοι συνελήφθηκαν μετά από σχετική ενημέρωση από πολίτες, που τους εντόπισαν να επιχειρούν και πάλι να ξεγελάσουν ηλικιωμένους πολίτες, στα Κάτω Πολεμίδια.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν περίπολα της ΑΔΕ Λεμεσού, μέλη της οποίας τους συνέλαβαν και τους οδήγησαν στα γραφεία του ΤΑΕ για ανάκριση.

Κλήθηκε επίσης το Γραφείο Ευημερίας, καθώς η 19χρονη είναι μητέρα ενός 5χρονου αγοριού.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι χθες είχαν καταγγελθεί δυο υποθέσεις, όπου στην πρώτη απέσπασαν χρηματικό ποσό 9,600 ευρώ, ενώ στη δεύτερη περίπτωση, απέσπασαν χρηματικό ποσό 3,000 ευρώ. Και στις δυο περιπτώσεις, οι ύποπτοι φέρεται να χρησιμοποιούσαν ευτελή και ακατάλληλα υλικά, χωρίς να ολοκληρώνουν τις εργασίες στεγανοποίησης των ταρατσών.

Αύριο αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού σε σχέση με υπόθεση που αφορά τα αδικήματα της συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος, απάτης και εξασφάλισης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις.

Σε δήλωση του στο ΚΥΠΕ, ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης, ευχαρίστησε τα ΜΜΕ για τη δημοσιότητα που δόθηκε χθες στο θέμα, καθώς και στους πολίτες που ενημέρωσαν σχετικά τις αστυνομικές αρχές, οι οποίες, όπως επεσήμανε, έδρασαν άμεσα και συνέλαβαν τους υπόπτους.

Ο κ. Σωτηριάδης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, οι τέσσερις να εμπλέκονται και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις και να αποτελούν μέλη κυκλώματος.

Από ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Με βήματα γιαβάς-γιαβάς οδεύουμε προς την επόμενη Γενεύη

Κυπριακό: Με βήματα γιαβάς-γιαβάς οδεύουμε προς την επόμενη Γενεύη

Η φράση του Προέδρου Χριστοδουλίδη, αμέσως μετά τη χθεσινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον κατοχικό ηγέτη, ότι δηλαδή «δεν ήταν το αποτέλεσμα που περίμενα. Η προσέγγιση γιαβάς-γιαβάς στο κυπριακό δεν αποδίδει», περικλείει αυτό το οποίο γνωρίζουμε ήδη. Ότι δηλαδή στόχος του Ερσίν Τατάρ, είναι το ροκάνισμα του χρόνου, μέχρι την επόμενη διάσκεψη της Γενεύης, που εκεί πλέον, τα πράγματα δεν προδιαγράφονται ευοίωνα, σε ότι αφορά το αποτέλεσμα.