ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ένας Εφραίμ δεν ήταν αρκετός και η Σκωτία μας… ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕ

Ένας Εφραίμ δεν ήταν αρκετός και η Σκωτία μας… ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕ

Ο Εφραίμ σκόραρε δύο γκολάρες, μέτρησε η μια όμως και η Εθνική μας ηττήθηκε με 2-1 μέσα στο ΓΣΠ από την Σκωτία με αποτέλεσμα να πέσουμε στην τέταρτη θέση του 9ου ομίλου των προκριματικών του EURO 2020.

Α’ Ημίχρονο

Με την Κύπρο να δείχνει διάθεση να επιτεθεί από το πρώτο λεπτό άρχισε ο αγώνας στο ΓΣΠ και στο 6ο λεπτό ο Γιώργος Εφραίμ σκόραρε όμως το γκολ του δεν μέτρησε. Ο Κύπριος επιθετικός έκανε τρομερή ντρίμπλα στον Κάλαχερ, το πλασέ του κτύπησε στο δοκάρι και μετά η μπάλα πέρασε την γραμμή (φάνηκε από την επανάληψη) όμως ο ρεφ δεν έδωσε το γκολ.

Και σαν να μην έφτανε αυτό έξι λεπτά μετά ο Κρίστι με όμορφο πλασέ από δεξιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πάρντο ανοίγοντας το σκορ για την Σκωτία.

Η Εθνική μας πίεσε στην συνέχεια για ένα γκολ και στο 25′ ένα σουτ του Πιέρου αποκρούστηκε με δυσκολία από τον Μάρσαλ.

Οι Σκωτσέζοι ανέβασαν ρυθμούς μετά το ημίωρο όμως απείλησαν μόνο με ένα μακρινό σουτ του Πάλμερ στο 37′. Από την άλλη ο ρυθμός της Κύπρου έπεσε κατακόρυφα με αποτέλεσμα το 0-1 να παραμείνει μέχρι το ημίχρονο.

Β’ Ημίχρονο

Με γκολ για την Εθνική μας άρχισε το Β’ ημίχρονο καθώς στο 47ο λεπτό μετά από εκτέλεση φάουλ του Κάστανου από δεξιά, ο Εφραίμ βρέθηκε σε θέση βολής και φοβερό σουτ νίκησε τον Μάρσαλ για το 1-1!

Η χαρά όμως δεν κράτησε για πολύ αφού οι Σκωτσέζοι αντέδρασαν άμεσα σχεδόν και στο 53′ με κοντινό πλασέ του Μακγκίν πήραν και πάλι προβάδισμα στο σκορ.

Η Κύπρος έδειξε να επηρεάζεται από το γκολ που δέχθηκε και για ένα τέταρτο περίπου έχασε τα πατήματα της όμως στο 69′ έφτασε λίγα… εκατοστά κοντά στην ισοφάριση. Ο Παπουλής συνδυάστηκε ωραία με Πιέρο και Τζέισον, ο οποίος έκανε την μπαλιά από δεξιά όμως η κεφαλιά του Κωστή πέρασε λίγο έξω!

Η Σκωτία δεν πανικοβλήθηκε και κράτησε την Εθνική μας μακριά από τα καρέ της μέχρι το 80′ όταν μετά από ωραία μπαλιά του Ιωάννου από αριστερά, ο Δημήτρης Θεοδώρου βρέθηκε μόνος στο δεύτερο δοκάρι όμως το τελείωμα του ήταν βιαστικό και δεν βρήκε στόχο.

Η Εθνική μας προσπάθησε στα τελευταία λεπτά και στο 91ο λεπτό έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Πιέρο να κάνει το τακουνάκι στον Παπουλή, όμως το τελείωμα του έμπειρου εξτρέμ από πλεονεκτική θέση δεν ήταν καλό και η μπάλα έφυγε ψηλά εκτός. Ένα λεπτό μετά απείλησε και ο Κάστανος όμως η απευθείας εκτέλεση φάουλ του πέρασε λίγο έξω.

Το 1-2 παρέμεινε μέχρι τέλους και η Σκωτία μας προσπέρασε στον όμιλο περνώντας στην τρίτη θέση.

Κύπρος: Πάρντο, Καρώ (42′ Κάστανος), Ιωάννου, Μερκής, Δημητρίου, Εφραίμ (74′ Σπόλιαριτς), Κυριάκου (77′ Θεοδώρου), Σωτηρίου, Κούσουλος, Παπουλής, Κωστή

Σκωτία: Μαρσιάλ, Παλμέρ, Τέιλορ, Τζακ, Γκάλαχερ, Μακένα, Φόρεστ (72′ Μπουρκ), Μακγκίν, Νέισμιθ (62′ Μακμπέρνι), Μακγκρέγκορ, Κρίστι (90′ Ντέβλιν)

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παππούς Χρύσανθος: Συγκινητικά τα λόγια της συζύγου του - «Αναστήθηκε ο Χριστός, αναστηθήκαμε κι εμείς»

ΕΔΕΚ: Σε ανοδική πορεία η συσπείρωση - Η 6η έδρα - Φαβορί ο Ανδρέας Αποστόλου

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Ο Δημήτρης Κόκοτας άνοιξε τα μάτια του – Δεν έχει πια μηχανική υποστήριξη



Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Σούνακ - Αναγνώρισε την προσφορά της Κύπρου για τη Γάζα το Ηνωμένο Βασίλειο

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Σούνακ - Αναγνώρισε την προσφορά της Κύπρου για τη Γάζα το Ηνωμένο Βασίλειο

Ο Πρόεδρος της 🇨🇾 Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Rishi Sunak.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top