ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΚΥΠΡΟΣ: Η Αστυνομία συναλλασσόταν με την NCIS –Ο Στεφάνου διερωτήθηκε γιατί δεν διερευνούσε -VIDEO

ΚΥΠΡΟΣ: Η Αστυνομία συναλλασσόταν με την NCIS –Ο Στεφάνου διερωτήθηκε γιατί δεν διερευνούσε -VIDEO

Ερώτημα για τον ρόλο που διαδραμάτισε η Αστυνομία για εταιρεία ισραηλινών συμφερόντων που φέρεται να κάνει παρακολουθήσεις στην Κύπρο, έθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

Του Φάνη Μακρίδη

Ο κ. Στεφάνου αναφερόταν στην επίσημη αντίδραση του αστυνομικού σώματος στις 09/02/2017, μια ημέρα μετά την αποκάλυψη του ThemaOnline ότι «εταιρεία ισραηλινών συμφερόντων φέρεται να πωλεί παράνομα κατασκοπευτικά όργανα στην Κύπρο».

Τότε μας είχε δηλωθεί επίσημα ότι ο Αρχηγός Αστυνομίας (Ζαχαρίας Χρυσοστόμου) είχε δώσει οδηγίες προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση από το ΤΑΕ Αρχηγείου.

Ο κ. Στεφάνου, λοιπόν, μιλώντας στην εκπομπή Alpha-Ενημέρωση με τον Ανδρέα Κημήτρη και επικαλούμενος τις αποκαλύψεις μας από εκείνη την περίοδο, ανέφερε: «Έχω μπροστά μου όλα τα links του ThemaOnline. Από το 2016 η ηλεκτρονική εφημερίδα γράφει γι΄ αυτήν την εταιρεία. Και λέει ότι κάποια στιγμή σε ερώτηση της ηλεκτρονικής εφημερίδας, η Αστυνομία είπε ότι θα ερευνήσουμε τα πράγματα. Πέρασαν 2-3 χρόνια. Έκανε έρευνα η Αστυνομία;».

Να σημειωθεί ότι όπως αποκαλύψαμε στις 19 Δεκεμβρίου του 2017, επικαλούμενοι εσωτερικό σημείωμα του σώματος, η ίδια η Αστυνομία είχε συναλλαγές με την εν λόγω εταιρεία.

Γράφαμε επί λέξει: «Έκθεση που καταρτίστηκε για λογαριασμό ανώτατου στελέχους του Αρχηγείου Αστυνομίας τον Σεπτέμβριο του 2016, συνδέει εταιρεία που προσφέρει υπηρεσίες ασφαλείας με πρόσωπο του υποκόσμου και παρανομίες, αλλά το ίδιο το Αρχηγείο συνεργάζεται μαζί της!

Με απλά λόγια, ενώ η Αστυνομία Κύπρου έχει στην κατοχή της επίσημες πληροφορίες και στοιχεία που δείχνουν ότι η εν λόγω εταιρεία έχει σκοτεινό ρόλο, εντούτοις το Αρχηγείο με χρήματα του δημοσίου αγοράζει εξοπλισμό και υπηρεσίες από αυτήν».

Στο ίδιο δημοσίευμα, σημειώναμε τα ακόλουθα: «Σύμφωνα με αδιάσειστα στοιχεία που έχει στην κατοχή του το ThemaOnline, αλλά και επίσημα έγγραφα, η εν λόγω εταιρεία εντός της περιόδου 2014-15 πώλησε «σύστημα ασφαλείας» στο Αρχηγείο Αστυνομίας και όχι μόνο. Έκανε εκπαίδευση στα μέλη του Γραφείου Ανάλυσης και Στατιστικής Εγκλήματος (Τμήμα Α΄ - Αρχηγείο Αστυνομίας), άγνωστο σε ποιόν τομέα, ενώ την περίοδο 2015-16 εγκατέστησε σύστημα ασφαλείας στο γραφείο του διευθυντή της Υπηρεσίας Εγκληματολογικών Ερευνών στην Λεμεσό (υπάγεται στο Αρχηγείο)».

Παραθέτουμε και έγγραφα που κατέθεσε στην Αστυνομία η ίδια η εταιρεία και αποδεικνύουν τη συνεργασία τους:

Σημειώνεται πως η INTELLEXA, στην οποία ανήκει το VAN παρακολουθήσεων που έχει κατάσχει η Αστυνομία, στεγάζεται στο ίδιο κτήριο με την εταιρεία NCIS, για την οποία έχουμε προβεί σε αποκαλύψεις από τον Φεβρουάριο του 2017. Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα 'Πολίτης' τη Δευτέρα (18/11) "ισραηλινός, ο οποίος στεγάζεται στο κτήριο της εταιρείας Intellexa στη Λάρνακα, έχει λάβει άδεια οπλοφορίας.

Το ιστορικό των αποκαλύψεων του ThemaOnline:

ΚΥΠΡΟΣ – ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ: Στο ίδιο κτήριο με άλλη εταιρεία ισραηλινών συμφερόντων η INTELLEXA

ΚΥΠΡΟΣ – ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ: Πληροφορίες για ‘σφήνα’ άλλης υπηρεσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας – Απορρίπτει η Αστυνομία Κύπρου

 ΚΥΠΡΟΣ: Εταιρείες παρακολουθούν πολίτες και πωλούν κατασκοπευτικές συσκευές –Η κυπριακή Αστυνομία γνωρίζει -ΕΓΓΡΑΦΑ

 ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Εταιρεία ισραηλινών συμφερόντων φέρεται να πωλεί παράνομα κατασκοπευτικά όργανα στην Κύπρο

ΚΥΠΡΟΣ - ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ: Εταιρεία-φάντασμα η INTELLEXA που δηλώνει και βάση στην Λεμεσό –Έρευνα στον Έφορο Εταιρειών

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top