ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Πήγαινε σε ιδιαίτερα το 10χρόνο αγγελούδι - Η έγκριση για υπέργεια διάβαση που δεν κατασκευάστηκε ποτέ

Πήγαινε σε ιδιαίτερα το 10χρόνο αγγελούδι - Η έγκριση για υπέργεια διάβαση που δεν κατασκευάστηκε ποτέ

Σκοτείνιασαν τα πρόσωπα της οικογένειας της 10χρόνης Nελίνα Φακλίσκα (γεννήθηκε στην Κύπρο, ενώ οι γονείς κατάγονται από τη Βουλγαρία), όταν ενημερώθηκαν ότι το κοριτσάκι τους χτυπήθηκε απο αυτοκίνητο και έχασε τη ζωή του στην Πάφο.

Της Έλενας Τσιακούπη

Η μικρή Νελίνα, έκανε την διαδρομή καθημερινά ώστε να παρευρεθεί στα ιδιαίτερα που της έκανε μια κοπέλα. Ετσι και την Παρασκευή (22/11) η ώρα 14:00 το μεσημέρι, η μικρή διασταύρωνε  την Λεωφόρο από αριστερά προς τα δεξιά, όταν αυτοκίνητο που οδηγούσε 70χρονη στην λεωφόρο Τάσου Παπαδόπουλου με δυτική κατεύθυνση, δηλαδή, από τον κυκλοφοριακό κόμβο του Νοσοκομείου προς την Λεωφόρο Μεσόγης, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται παρέσυρε τη 10χρονη πεζή Νελίνα Φακλίσκα.

Τον ήχο της σύγκρουσης άκουσαν μαγαζάτορες και κάτοικοι, οι οποίοι βγήκαν αμέσως έξω και αντίκρισαν το θέαμα και αμέσως κάλεσαν ασθενοφόρο.

Η μικρή τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της.

Στο πένθος η οικογένεια της , η οποία έχει άκομα ένα παιδάκι 8 χρονών , αλλά και το σχολείο στο οποίο φοιτούσε (12ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκιος Γεωργιάδης).

Ωστόσο εντύπωση προκαλεί το γεγονός σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline, πως το συγκεκριμένο σημείο διασταύρωσης έχει εγκριθεί απο το Κλάδο Κυκλοφοριακών Μελετών Λευκωσίας, μετά απο επιστολή του αρμόδιου φορέα στη Πάφο , για τη δημιουργία υπέργειας διάβασης

Οπως αναφέρει η ίδια πηγή, η άδεια εγκρισης αποφασίστηκε εδω και 5-6 χρόνια, έγιναν όλες οι διαδικάσίες απο διαγωνισμό για κατασκευή του έργου,μέχρι και τεχνοκράτες είχαν ερθει στο σημείο και μελέτησαν το χώρο. Παρόλα αυτά και ενώ το ίδιο διάστημα είχε δοθεί έγκριση για Λεμεσό και Πάφο για υπέργειες διαβάσεις, στη Πάφο το έργο δεν κατασκευάστηκε ποτέ.

Μάλιστα η υπέργεια διάβαση που είχε εγκριθεί και σχεδιαστεί, πληρούσε ολες τις απαραίτητες προυποθέσεις και ακόμα περισσοτερες αφού περα απο σκάλες θα είχε και ασανσέρ και ράμπα για ατομα με αναπηρία. 

Είναι ένα ερώτημα που πραγματικά αξίζει να δει το φως της δημοσιότητας γιατί ένω έχει εγκριθεί το συγκεκριμένο κατασκευαστικό έργο για την ασφάλεια των πεζών και προπάντων των παιδιών που διασταυρώνουν τη Λεωφόρο, δεν έγινε ποτέ. Τι έχει συμβεί και το κράτος δεν προέβη στην κατασκευή της υπέργειας διάβασης ώστε να μην φτάναμε στο σημείο την Παρασκευή, να θρηνήσουμε το 10χρόνο αγγελούδι;

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top