ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πιέρος: Ο νέος ΒΑΣΙΛΙΑΣ της Κοπεγχάγης – Η ξέφρενη φετινή πορεία του Κύπριου φορ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Πιέρος: Ο νέος ΒΑΣΙΛΙΑΣ της Κοπεγχάγης – Η ξέφρενη φετινή πορεία του Κύπριου φορ! (ΒΙΝΤΕΟ)

O Πιέρος Σωτηρίου, πάει από το καλό στο καλύτερο και έχει βαλθεί να… τρελάνει τους Δανούς με τις εμφανίσεις του στην Κοπεγχάγη, καθώς «πυροβολεί» χωρίς έλεος τα αντίπαλα δίκτυα!

Γράφει ο Θράσος Δημητρίου

Όσοι τον γνωρίζουν, θα σου μιλήσουν για το ήθος του, την προσωπικότητα του και τον χαρακτήρα του με τα καλύτερα λόγια. Δεν έδωσε ποτέ δικαιώματα, ούτε «καβάλησε το καλάμι» με τη μεταγραφή του στη Δανία. Είναι ένας σπουδαίος αθλητής αλλά πάνω από όλα είναι άνθρωπος με Α κεφαλαίο. Τα πόδια του πατούν γερά στη γη, όμως δεν σταματά να ονειρεύεται και φυσικά, να προσπαθεί πάντα να δίνει τον καλύτερο του εαυτό.

Φέτος, ο Πιέρος Σωτηρίου, είναι σε… δαιμονιώδη φόρμα, μέσα από σκληρή δουλειά και υπομονή. Το είχε ανάγκη, το πίστευε και το πετυχαίνει. Ο διεθνής, είναι ο νέος «βασιλιάς» της Κοπεγχάγης και η μηχανή των γκολ για την ομάδα του Σολμπάκεν, ο οποίος μάλιστα, τον χαρακτήρισε και ποδοσφαιριστή όνειρο!

Ο περσινός τραυματισμός του, τον κράτησε πίσω, και τον επηρέασε ψυχολογικά γιατί είναι ένας . Παρόλα αυτά, ο Πιέρος, δεν έπαψε ποτέ να έχει πίστη και να είναι σίγουρος για τον εαυτό του και στο τι μπορεί να κάνει. Δούλεψε σιωπηλά, σκληρά και φέτος «ανταμείβεται» με τον καλύτερο τρόπο, καθώς με τις παρουσίες του και τα γκολ του, γίνεται ένα από τα αγαπημένα παιδιά της κερκίδας.

Έντεκα γκολ συνολικά και 7 στα 7 τελευταία παιχνίδια με την Κοπεγχάγη. Το… πάρτι ξεκίνησε από νωρίς στη σεζόν με τον διεθνή επιθετικό να σκοράρει το πρώτο του γκολ, στην προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ στις 13 Ιουλίου, απέναντι στη Νιου Σέιντ ή, αν προτιμάτε, την ΤΝΣ.

Η συνέχεια έγινε ένα μήνα… και κάτι μετά, στις 22/8, κόντρα στη Ρίγα, για το Γιουρόπα Λιγκ αυτή τη φορά, στο 3-1 της ομάδας του Σολμπάκεν στο «Τέλια Πάρκεν». Τρεις μέρες αργότερα, στις 25 Αυγούστου, «πυροβόλησε» δις, τα δίκτυα της Νόρντζελαντ στην εντός έδρας νίκη και πάλι με 3-1.

Άρχισε η μηχανή να παίρνει μπρος και ο Πιέρος είχε… φτερά στα πόδια. Στις 28 Σεμπτεμβρίου βρήκε ξανά… στόχο, στη νίκη της Κοπεγχάγης με 4-2 κόντρα στη Σίλκεμποργκ.

Έπειτα, αρχίζει η… ξέφρενη πορεία με τον διεθνή επιθετικό να σκοράρει 3 γκολ, σε μόλις 11 μέρες, σε τρία διαφορετικά παιχνίδια! Πρώτο του «θύμα», ήταν η Έσμπεργκ στις 20 Οκτωμβρίου, στο… αγαπημένο σκορ της ομάδας του 3-1. Δεύτερο «θύμα», τέσσερις μέρες αργότερα, η Δυναμό Κιέβου, στην Ουκρανία, στο 1-1, για το Γιουρόπα Λιγκ. Στις 31/10, η ομάδα του Σολμπάκεν, είχε υποχρεώσεις για το κύπελλο, και ο Πιέρος, «κέρασε» ακόμα ένα γκολ τη Νόρντζελαντ.

Κάπου εδώ, όλοι κατάλαβαν, ότι ο πρώην παίκτης του ΑΠΟΕΛ και του Ολυμπιακού, μόνο απαρατήρητος δεν θα περάσει τη φετινή σεζόν. Ο ίδιος όμως, δεν ξαφνιάζεται με τις εμφανίσεις του, γιατί το ήξερε. Πίστευε στον εαυτό του και στις δυνατότητες του, δούλεψε σκληρά, περίμενε την ευκαιρία του και… συνέχισε το βιολί του.

Πάμε τώρα στον Νοέμβριο και στο ματς με την Σοντερίσκιε. Στο 3-0 είχε βρει σκοράρει μια φορά. Τελευταίο του… σόου ήταν αυτό κόντρα στη Χόμπρο την Κυριακή (24/11), που έφερε τούμπα το ματς μόνος του, με δύο γκολ σε 50 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ στη νίκη με 2-1, στο οποίο μάλιστα πέρασε ως αλλαγή.

Δεν… κάνει πλάκα ο Πιέρος και φέτος είναι… «αφηνιασμένος». Στέλνει μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση, και ειδικά προς τον προπονητή του, λέγοντας του «είμαι εδώ, θέλω να παίζω και να σκοράρω». Η σκληρή δουλειά, και η πίστη, έφεραν τον διεθνή επιθετικό εδώ που είναι σήμερα, και θα πάει ακόμα πιο ψηλά! Συνολικά, σε 104 συμμετοχές, έχει σκοράρει 33 φορές. Πρόσφατα, «έκλεισε» και 100 συμμετοχές με τη φανέλα της ομάδας και δείχνει είναι έτοιμος να γίνει ο νέος της ηγέτης.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Τέλος από την ΕΔΕΚ Ο Γιώργος Βαρνάβα: Αποχωρεί με «καρφιά» κατά Σιζόπουλου

Τέλος από την ΕΔΕΚ Ο Γιώργος Βαρνάβα: Αποχωρεί με «καρφιά» κατά Σιζόπουλου

Ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ΕΔΕΚ ο Γιώργος Βαρνάβα, μέσω γραπτής δήλωσης του. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top