ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τρομερές ατάκες και ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ από Σίνισα Γκόγκιτς για το πως πήγε στον ΑΠΟΕΛ! – Η ατάκα του Κίκη Κωνσταντίνου για το deal με Ολυμπιακό…

Τρομερές ατάκες και ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ από Σίνισα Γκόγκιτς για το πως πήγε στον ΑΠΟΕΛ! – Η ατάκα του Κίκη Κωνσταντίνου για το deal με Ολυμπιακό…

Ένας από τους κορυφαίους ξένους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στην Κύπρο, ο Σίνισα Γκόγκιτς, παραχώρησε μία αποκαλυπτική συνέντευξη στον Θέμη Σινάνογλου για την αθλητική εφημερίδα «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», όπου μίλησε για όλους και για όλα!

Παραθέτουμε τα αποσπάσματα της συνέντευξης του που εξιστορεί τα γεγονότα της μεταγραφής του στον ΑΠΟΕΛ, αλλά και στον Ολυμπιακό Πειραιώς, όταν αγωνιζόταν στην Ανόρθωση!

Αναλυτικά:

Ποιος σε έφερε από την Κύπρο στον Ολυμπιακό;

«Ο Μπάγεβιτς. Αυτός με ήξερε. Είχα παίξει και εναντίον του 4-5 χρόνια πριν, όταν ο ΑΠΟΕΛ κληρώθηκε με την ΑΕΚ, 1-1 στην Ελλάδα και 2-2 στην Κύπρο. Τότε ήταν η μεγαλύτερη εκδρομή που έχουν κάνει ποτέ Κύπριοι στην Ελλάδα, 3.000 οπαδοί του ΑΠΟΕΛ».

Προσωπικά τον γνώριζες τον Μπάγεβιτς;

«Όχι προσωπικά. Τον ήξερα όμως γιατί παρακολουθούσα στην Κύπρο πολύ το ελληνικό πρωτάθλημα. Με ήθελε ο Ολυμπιακός, στην αρχή ζήταγε πολλά ο πρόεδρος της Ανόρθωσης, ήξερα ότι δεν συμφώνησαν και ότι θα χάλαγε η μεταγραφή. Ήμουν στα αποδυτήρια και ετοιμαζόμουν για μασάζ διότι είχαμε ματς Σάββατο για το πρωτάθλημα και μου λέει ο Κίκης Κωνσταντίνου να αλλάξω ρούχα, δεν θα παίξω! Ήρθε στην Κύπρο ο Λούβαρης και τα βρήκανε. Τελευταία μέρα των μεταγραφών».

Να πούμε για τον κόσμο που δεν ξέρει, στην Κύπρο είχες πάρει πρωτάθλημα και με τον ΑΠΟΕΛ και με την Ανόρθωση και έβγαινες πρώτος σκόρερ.

«Τέσσερα χρόνια έπαιξα στον ΑΠΟΕΛ και τέσσερα στην Ανόρθωση. Πήρα πρωταθλήματα και με τις δύο ομάδες. Βγήκα πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα και με τις δύο ομάδες. Έβαζα μέσον όρο 1 γκολ κάθε 1,5 ματς. Είχα παίξει στην Ανόρθωση και μαζί με τον Κετσπάγια που ήταν σπουδαίος παίκτης και έκανε μεταγραφή στην ΑΕΚ πριν από εμένα. Υπήρξε χρονιά που έβαλα 26 γκολ εγώ με την Ανόρθωση και 19 γκολ ο Κετσπάγια! Κάναμε φοβερό δίδυμο».

Θα τα πούμε όλα για τον Ολυμπιακό. Θέλω όμως να ξετυλίξουμε το κουβάρι από πιο πριν. Πώς ήρθες στην Κύπρο; Λίγο πριν από τον πόλεμο ήρθες, ήσουν τυχερός.

«Πράγματι ήμουν τυχερός και μάλιστα δεν ήταν να έρθω! Ήμουν στη Ραντ Βελιγραδίου, είχαμε κάνει φοβερή πορεία, βγήκαμε τρίτοι, ενώ η Ραντ τα προηγούμενα χρόνια ήταν για να σώνεται. Μάλιστα βγήκαμε Ευρώπη και έπαιξε η Ραντ με τον Ολυμπιακό, αλλά εγώ είχα πάει στην Κύπρο. Ενώ δεν ήταν να πάω. Ήταν δύσκολο τότε να φύγει παίκτης από την ενωμένη Γιουγκοσλαβία, υπήρχαν πολλοί όροι. Βγήκαμε στην τρίτη θέση της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας, Σερβία, Κροατία, Σλοβενία, Μαυροβούνιο, υπήρχαν καλές ομάδες και πολλοί καλοί παίκτες. Δεν ήθελα να φύγω λοιπόν, είχα συμφωνήσει με τον πρόεδρο της Ραντ, τα είχαμε βρει. Αλλά με έπαιρναν συνέχεια τηλέφωνο οι Κύπριοι! Ήρθε και ο Ματζουράκης που ήταν προπονητής στην Κύπρο! Λέω στον πρόεδρο της Ραντ «με έχουν ζαλίσει οι Κύπριοι, με παίρνουν τηλέφωνο συνέχεια από τον ΑΠΟΕΛ». Άκου τι έγινε μετά».

Πες μου την ιστορία.

«Ήμουν 26 χρόνων. Πάω στην Κύπρο για συζητήσεις μαζί με τον Κοκότοβιτς, ο οποίος ήταν προπονητής στους μικρούς της Ραντ και ήξερε ελληνικά. Εγώ δεν ήξερα ούτε καλά αγγλικά και φυσικά δεν ήξερα ελληνικά τότε. Με συνοδεύει λοιπόν στην Κύπρο. Μόλις έφτασα στο νησί, νόμιζα ότι είμαι στο… φεγγάρι! Τρομερή ζέστη. Και οδηγούσαν με το τιμόνι δεξιά, νόμιζα ότι θα τρακάρουμε όλη την ώρα, έκαναν και έργα στους δρόμους θυμάμαι. Δεν ήμουν ζεστός να πάω να παίξω μπάλα εκεί, ήταν και έγκυος η γυναίκα μου».

Η Μίρα;

«Ναι, η Μίρα».

Ακόμα είσαι με τη Μίρα;

«Πάντα. Έχω μία πολύ καλή γυναίκα και μία σταθερή οικογένεια. Η Μίρα με έχει βοηθήσει και στο ποδόσφαιρο, θα σου τα πω».

Από πότε είσαι μαζί της;

«Από τα 18 μου. Έγινα και παππούς πριν από λίγο καιρό».

Πραγματικός παππούς και όχι «παππούς» ποδοσφαιριστής.

«(γελάει). Όταν έφτασα στην Κύπρο, ήρθε ένα ταξί με έναν κοντό οδηγό θυμάμαι. Πλήρωσαν πολύ καλά λεφτά για να με πάρουν στον ΑΠΟΕΛ. Τους αγάπησα και με αγάπησαν. Πήρα και σπίτι εκεί».

Δηλαδή το μωρό είναι κράμα Σερβοέλληνα, Ουαλής και Σερβοκύπριου με ρίζα Μαυροβούνιου! Είναι και Ελληνάκι ο Άλεξ.

«Ε, βέβαια. Τα παιδιά στην Ελλάδα μεγάλωσαν, εδώ μένω ακόμα, εδώ μένω μια ζωή, στη Βούλα. Δεν σου ολοκλήρωσα για το πως πήγα στην Κύπρο. Όταν έφτασα με βαριά καρδιά, συναντήθηκα με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο ΑΠΟΕΛ, τους Ανδρέα Παπαέλληνα και Αντώνη Μιχαηλίδη, οι οποίοι αργότερα αποδείχτηκαν εκπληκτικοί άνθρωποι. Όμως μόλις τους είπαμε το ποσό, τους φάνηκε μεγάλο και χάλασε η μεταγραφή! Τρελάθηκα και φώναξα «μα καλά, γιατί μας φέρατε στην Κύπρο και γιατί παίρνατε συνεχώς τηλέφωνα;». Πήρα τη γυναίκα μου τηλέφωνο και της είπα ότι μάλλον χαλάει και ότι θα γυρίσω πίσω. Τελικά δεν χάλασε. Και από την πρώτη στιγμή που έπαιξα στην Κύπρο όλοι έγραφαν και έλεγαν «πού τον βρήκαν αυτόν τον παίκτη, πώς ήρθε αυτός ο παίκτης στην Κύπρο»!

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top