ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πρωταθλήτρια χειμώνα η Λειψία, «λύτρωσε» ξανά τη Μπάγερν ο Ζίρκζε! (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ)

Πρωταθλήτρια χειμώνα η Λειψία, «λύτρωσε» ξανά τη Μπάγερν ο Ζίρκζε! (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ)

Η Λειψία κέρδισε 3-1 με ανατροπή την Άουγκσμπουργκ και τερμάτισε στην κορυφή του πρώτου γύρου στη Bundesliga, ενώ ο Ζίρκζε έσωσε ξανά τη Μπάγερν που νίκησε 2-0 τη Βόλφσμπουργκ.

Τον πρώτο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα της ιστορίας της στη Bundesliga πανηγύρισε σήμερα η Λειψία, που επικράτησε της Άουγκσμπουργκ με 3-1 και… έκοψε πρώτη το νήμα μετά την ολοκλήρωση και της 17ης αγωνιστικής της Bundesliga!

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με… γκολ από τα αποδυτήρια, με το υπ’ αριθμόν οκτώ φετινό γκολ του Νίντερλεχνερ, μετά από γέμισμα του Ρίχτερ στο 8’ και κράτησαν το υπέρ τους αποτέλεσμα με… νύχια και με δόντια για παραπάνω από μια ώρα.

Ωστόσο, οι «ταύροι» ισοφάρισαν με ατομική ενέργεια και σουτ του Λάιμερ από τα 15 μέτρα, στο 68’, για να πάρουν τελικά το προβάδισμα που… δικαιούνταν βάσει εικόνας στο 80ο λεπτό, όταν ο Ενκουενκού βρήκε τον αμαρκάριστο Σικ που σκόραρε για τρίτο σερί ματς κι έκανε το 2-1 με κεφαλιά!

Ενώ από ασίστ του Βέρνερ ο Πούλσεν διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, στο 89’, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση της Λειψίας.

Τα… χρειάστηκε και πάλι η Μπάγερν Μονάχου, που κέρδισε μεν τη Βόλφσμπουργκ με 2-0, αλλά, όπως και κόντρα στη Φράιμπουργκ, τα κατάφερε στο τέλος ενώ «σώθηκε» ξανά από τον 18χρονο Ζίρκζε, καθώς οι «λύκοι» της έβαλαν δύσκολα!

Ο Ολλανδός επιθετικός πέρασε στο παιχνίδι ως αλλαγή στο 83’ και τρία λεπτά μετουσίωσε σε γκολ την ασίστ του Μίλερ, σκοράροντας για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στο γερμανικό πρωτάθλημα.

Ενώ ο Γκάνμπρι, σε ένα περίεργο… dejavu, «καθάρισε» στο 89’ το «τρίποντο» για τους Βαυαρούς, που ανέβηκαν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, φτάνοντας τα έξι γκολ.

Γλίτωσε τα… χειρότερα η Σάλκε απέναντι στη Φράιμπουργκ, με το τελικό 2-2 να αφήνει και τις δύο ομάδες ικανοποιημένες για διαφορετικούς λόγους.

Οι «κένιγκσμπλαου» πήραν κεφάλι στο σκορ πριν το ημίωρο, με τον Σερντάρ να επιστρέφει στ γκολ μετά από τέσσερις αγωνιστικές.

Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι έφεραν… τούμπα το παιχνίδι μέσα σε λιγότερο από 15 λεπτά στην επανάληψη, με τους Πέτερσεν και Γκρίφο να ευστοχούν σε δύο πέναλτι!

Τελικά, ο Κουτούτσου που είχε μπει νωρίτερα αλλαγή, ισοφάρισε σε 2-2 με κεφαλιά και τη βοήθεια του δοκαριού…

Τρίτη διαδοχική νίκη για την Κολωνία, η οποία επικράτησε με το… φτωχό αλλά υπερπολύτιμο 1-0 της Βέρντερ Βρέμης, στη μάχη που δίνουν οι δύο ομάδες για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Τα «κριάρια» πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενα από την ασίστ του Ντρέξλερ και το τέρμα του Κόρδοβα, οι «πράσινοι» είχαν δοκάρι στο 82’ με τον Ράσιτσα, ενώ τους ακυρώθηκε γκολ του Οσάκο δύο λεπτά μετά για οφσάιντ του Πιζάρο κι έτσι έπεσαν στη ζώνη των μπαράζ.

Παρότι αγωνίστηκε για περισσότερο από 20 λεπτά με παίκτη λιγότερο, λόγω της αποβολής με δεύτερη κίτρινη του Γουέντελ στο 72’, εντούτοις η Μπάγερ Λεβερκούζεν -με τον «δικό μας» Παναγιώτη Ρέτσο στο βασικό σχήμα, που αντικατασταθεί στο ημίχρονο- έφυγε από το Μάιντς με τους τρεις πόντους, μετά το 1-0 που ήρθε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων!

Όταν ο Φόλαντ έβγαλε παράλληλα σέντρα από τα αριστερά για τον Αλάριο, ο οποίος με κοντινό πλασέ στο δεύτερο δοκάρι έδωσε τη νίκη στις «ασπιρίνες» που ανέβηκαν στην έκτη θέση και… βλέπουν Ευρώπη.

Αναλυτικά, η 17η αγωνιστική:

Παρασκευή 20/12
Χόφενχαϊμ-Μπορούσια Ντόρτμουντ 2-1
(79’ Ανταμιάν, 87’ Κράμαριτς – 17’ Γκέτσε)

Σάββατο 21/12
Μπάγερν Μονάχου-Βόλφσμπουργκ 2-0
(86’ Ζίρκζε, 89’ Γκνάμπρι)

Λειψία-Άουγκσμπουργκ 3-1
(68’ Λάιμερ, 80’ Σικ, 89’ Πούλσεν – 8’ Νίντερλεχνερ)

Μάιντς-Μπάγερ Λεβερκούζεν 0-1
(90’+3’ Αλάριο)

Σάλκε-Φράιμπουργκ 2-2
(26’ Σερντάρ, 80’ Κουτούτσου – 54’ πεν. Πέτερσεν, 67’ πεν. Γκρίφο)

Κολωνία-Βέρντερ Βρέμης 1-0
(39’ Κόρδοβα)

Χέρτα Βερολίνου-Γκλάντμπαχ (19:30)

Κυριακή 22/12
Φορτούνα Ντίσελντορφ-Ουνιόν Βερολίνου (16:30)
Πάντερμπορν-Άιντραχτ Φρανκφούρτης (19:00)

Η επόμενη (18η) αγωνιστική:

Παρασκευή 17/1
Σάλκε-Γκλάντμπαχ (21:30)

Σάββατο 18/1
Χόφενχαϊμ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης (16:30)
Φορτούνα Ντίσελντορφ-Βέρντερ Βρέμης
Μάιντς-Φράιμπουργκ
Άουγκσμπουργκ-Μπορούσια Ντόρτμουντ
Κολωνία-Βόλφσμπουργκ
Λειψία-Ουνιόν Βερολίνου (19:30)

Κυριακή 19/1
Χέρτα Βερολίνου-Μπάγερν Μονάχου (16:30)
Πάντερμπορν-Μπάγερ Λεβερκούζεν (19:00)

Πηγή: sport-fm.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Ιωάννα Μαλέσκου: Υπέρλαμπρη στην πρεμιέρα της - Στο πλευρό της Μικρούτσικος και Τάσος Τρύφωνος - Δείτε βίντεο



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top