ΔΙΕΘΝΗ

Χρονιά με αναταράξεις το 2019 λέει η βασίλισσα Ελισάβετ στο μήνυμα των Χριστουγέννων

Χρονιά με αναταράξεις το 2019 λέει η βασίλισσα Ελισάβετ στο μήνυμα των Χριστουγέννων

Ως χρονιά με αναταράξεις θα χαρακτηρίζει το 2019 στο προμαγνητοσκοπημένο καθιερωμένο μήνυμά της για τα Χριστούγεννα η βασίλισσα Ελισάβετ.

Τα βρετανικά ΜΜΕ εκλαμβάνουν αυτή την αναφορά της 93χρονης μονάρχη ως σχόλιο τόσο για την αρνητική δημοσιότητα της οποίας έτυχε η οικογένειά της φέτος, όσο και για τις ταραχώδεις πολιτικές εξελίξεις με άξονα το Brexit.

Ως προς τη βασιλική οικογένεια, πιθανολογείται πως η βασίλισσα μπορεί να αναφέρεται στις κατηγορίες σε βάρος του γιου της πρίγκιπα Άντριου για τη σχέση του με τον παιδεραστή Τζέφρι Έπστιν και τις καταγγελλόμενες συνευρέσεις του με τουλάχιστον μία ανήλικη γυναίκα, για τις περιπέτειες υγείας του συζύγου της πρίγκιπα Φίλιππου και την εμπλοκή του σε ένα τροχαίο ατύχημα, αλλά και τις συχνές κριτικές κατά του πρίγκιπα Χάρι και της συζύγου του Μέγκαν Μαρκλ.

Παρόλα αυτά η βασίλισσα θα δώσει έμφαση στη σημασία της συνεργασίας για την υπέρβαση των δυσκολιών.

Μιλώντας για τη ζωή του Ιησού και τη σημασία της συμφιλίωσης, θα αναφέρει στο μήνυμά της: «... πώς τα μικρά βήματα που κάνουμε με πίστη και ελπίδα μπορούν να υπερκεράσουν μακρόχρονες διαφορές και βαθιά ριζωμένες διαιρέσεις για να φέρουν αρμονία και κατανόηση. (...) Το μονοπάτι, ασφαλώς, δεν είναι πάντα ομαλό και ίσως κάποιες φορές φέτος να έχει φανεί ανώμαλο, αλλά τα μικρά βήματα μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά».

Φέτος το μήνυμα της βασίλισσας μαγνητοσκοπήθηκε στο Πράσινο Καθιστικό Δωμάτιο του Κάστρου του Γουίνδσορ. Η ίδια φορά ένα φόρεμα στο χρώμα του βασιλικού μπλε και κάθεται πίσω από ένα γραφείο. Διακρίνεται επίσης στο φόρεμά της η καρφίτσα που είχε χαρίσει το 1840, την παραμονή του γάμου τους, στη βασίλισσα Βικτώρια ο πρίγκιπας Άλμπερτ, την οποία η τότε βασίλισσα φόρεσε την επομένη στην τελετή. Πρόκειται για περίχρυση πόρπη από ζαφείρι και διαμάντι.

Γύρω της διακρίνονται φωτογραφίες της οικογένειάς της, του διαδόχου πρίγκιπα Καρόλου με τη δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα από την επέτειο των 50 ετών της απονομής σε αυτόν του τίτλου του πρίγκιπα της Ουαλίας, φωτογραφία του δούκα και της δούκισσας του Κέμπριτζ, Γουίλιαμ και Κέιτ και των τριών παιδιών τους, μια φωτογραφία του πατέρα της βασιλιά Γεωργίου ΣΤ’ να στέλνει μήνυμα ελπίδας στο βρετανικό λαό το 1944, καθώς και μια φωτογραφία του πρίγκιπα Φίλιππου από την ιδιωτική της συλλογή.

Το χριστουγεννιάτικο μήνυμα της βασίλισσας Ελισάβετ θα μεταδοθεί όπως κάθε χρόνο στις 3 το απόγευμα ανήμερα των Χριστουγέννων.

AΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top