ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τμ. Μετεωρολογίας: Η κατάσταση πάνω από την Κύπρο μέσω δορυφόρου - 29 εκ. το ύψος του χιονιού -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τμ. Μετεωρολογίας: Η κατάσταση πάνω από την Κύπρο μέσω δορυφόρου - 29 εκ. το ύψος του χιονιού -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Το βαρομετρικό χαμηλό που βρίσκεται βορειοδυτικά της Κύπρου εξασθενεί σύντομα και ασθενής χαμηλή πίεση εγκαθίσταται στην περιοχή.

Πάντως, για την ώρα ακόμα επηρεαζόμαστε από το κλίμα κακοκαιρίας. Η κύρια φωτογραφία που λήφθηκε από δορυφόρο γύρω στις 10:00 το πρωί (30/12) είναι ενδεικτική. Δείχνει την κατάσταση πάνω από την Κύπρο μέχρι τη συγκεκριμένη στιγμή.

Το απόγευμα της Δευτέρας (30/12), ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες καθώς και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά, με τις περισσότερες ποσότητες βροχής να σημειώνονται στο δυτικό κομμάτι του νησιού.
Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα ισχυροί 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης.

Το βράδυ της Δευτέρας (30/12), ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές, πιθανό μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Σύντομα ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ αλλά αρχικά μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ.

 

Η θάλασσα θα είναι αρχικά ταραγμένη μέχρι κυματώδης αλλά αργότερα θα καταστεί ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 10 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στον -1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ορεινά και τα ψηλότερα ημιορεινά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Την Τρίτη (31/12), ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και ενδέχεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές και παροδική χιονόπτωση στα ψηλότερα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά ταραγμένη αλλά σταδιακά θα καταστεί λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 4 βαθμούς στα υψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά ενδέχεται να επικρατεί παγετός.

Την Πρωτοχρονιά (01/01), ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και ενδέχεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές και παροδική χιονόπτωση στα ψηλότερα ορεινά. Μετά το μεσημέρι δεν αποκλείεται να σημειωθεί και μεμονωμένη καταιγίδα. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να παραμείνει κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Πέμπτη (02/01) και την Παρασκευή (03/01), ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, καθώς και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά πτώση, για να κυμανθεί λίγο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Το ύψος του χιονιού στην πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 29 εκατοστά.

*Οι φωτογραφίες είναι από την ιστοσελίδα https://cy.freemeteo.com/

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συνεχίζεται η διαμάχη στη Δρομολοξιά - «Χτύπησε τη σύζυγό μου» - «Όλα όσα ακούστηκαν δεν ευσταθούν στην πραγματικότητα»

Στην Αστυνομία για κατάθεση με τους γονείς του ο 10χρονος για τις ζημιές στο Δημοτικό Λιβαδιών - Ψάχνουν και άλλα πρόσωπα

Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος των Φυλακών - Ποια η αιτία

«Μίλησε» η νεκροτομή του 30χρονου Ευτύχιου Χαρίτου – Τα ευρήματα

Δίκη για το Μάτι: Ασκήθηκε έφεση από την Εισαγγελία για την απόφαση

Eurovision 2024: Ξεπέρασε το 50% στην τηλεθέαση το ΡΙΚ - Το εντυπωσιακό ποσοστό την ώρα της ανακοίνωσης



Το μήνυμα της Ολγκίν σε ΠτΔ και Τατάρ -  «Εύχομαι να δουν την υποστήριξη που έχουν και να προχωρήσουν μπροστά»

Το μήνυμα της Ολγκίν σε ΠτΔ και Τατάρ - «Εύχομαι να δουν την υποστήριξη που έχουν και να προχωρήσουν μπροστά»

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top