ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Για τη νίκη που θα δώσει το σύνθημα για αντεπίθεση θα παλέψει η Δόξα, να μην την… «πατήσει» όπως με την ΕΝΠ ο στόχος της ΑΕΛ

Για τη νίκη που θα δώσει το σύνθημα για αντεπίθεση θα παλέψει η Δόξα, να μην την… «πατήσει» όπως με την ΕΝΠ ο στόχος της ΑΕΛ

Με τον αγώνα στο «Μακάρειο» ανάμεσα στη Δόξα Κατωκοπιάς και την ΑΕΛ, ανοίγει το βράδυ της Παρασκευής (03/01, 19:00) η αυλαία της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Cyta Α΄ κατηγορίας.

Είναι αυτονόητο ότι και οι δύο ομάδες θα επιδιώξουν τη νίκη και τους τρεις βαθμούς, για να κάνουν ποδαρικό με το δεξί στο 2020, αν και οι γηπεδούχοι, λόγω της δυναμικότητας του αντιπάλου, δεν αναμένεται να… χαλαστούν αν πάρουν έστω τον βαθμό της ισοπαλίας.

Όμως, επειδή βρίσκονται εδώ και καιρό «κολλημένοι» στην τελευταία θέση της βαθμολογίας (σσ. έχουν επτά πόντους), θα πρέπει κάποια στιγμή να ξεκινήσουν να μαζεύουν βαθμούς, εάν δεν θέλουν να ανοίξει και άλλο η ψαλίδα από τις υπόλοιπες ομάδες της δεύτερης εξάδας και να κάνουν τη ζωή τους εξαιρετικά δύσκολη στη Β΄ φάση του πρωταθλήματος, όπου και θα κριθεί οριστικά η υπόθεση διαβάθμιση.

Ο Έντουαρντ Ερανοσιάν ανέβασε τους ρυθμούς στις προπονήσεις των τελευταίων ημερών, δίνοντας έμφαση στο κομμάτι της τακτικής και της φυσικής κατάστασης, αναλύοντας παράλληλα τον αντίπαλο και εξηγώντας λεπτομερώς στους παίκτες το πλάνο που θα ακολουθήσουν, αλλά και τα σημεία που θα πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα.

Ο Βούλγαρος τεχνικός της Δόξας δεν θα έχει στη διάθεση του τους τρεις νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές, Ζορζίνιο, Γιούτριτς και Νελσίνιο, αφού ακόμα να φθάσουν στην ΚΟΠ οι μπλε κάρτες τους για να αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής, ενώ θα απουσιάσει και ο εγχειρισμένος Μπραμπίγια που βρίσκεται σε πορεία αποκατάστασης και αναμένεται να επιστρέψει στη δράση τον Φεβρουάριο.

Αντίθετα, είναι κανονικά στη διάθεση του οι Κύπριοι, Μουκτάρης, Χριστοφή και Μιντίκκης, οι οποίοι ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους και διεκδικούν θέση βασικού.

Στην αντίπερα όχθη, η νίκη είναι μονόδρομος για την ΑΕΛ, η οποία δεν θέλει να υποστεί νέα απρόσμενη γκέλα μετά από αυτήν κόντρα στην ΕΝΠ στο προηγούμενο εκτός έδρας παιχνίδι της και να… γκρεμίσει ουσιαστικά ότι έχτισε στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, όπου πήρε ένα πολύ σημαντικό τρίποντο που την ανέβασε στην 4η θέση και της έδωσε άλλο αέρα και ψυχολογία στη μάχη που δίνει για να εξασφαλίσει θέση στην πρώτη εξάδα, προκειμένου στα πλέι-οφ να διεκδικήσει την έξοδο της στην Ευρώπη.

Ο Ντούσαν Κέρκεζ εφάρμοσε ειδικό πρόγραμμα προετοιμασίας μετά την επιστροφή των παικτών στις προπονήσεις, προκειμένου να τους επαναφέρει σταδιακά στους ρυθμούς που θέλει ο ίδιος, ευελπιστώντας ότι θα συνεχίσουν από εκεί που… σταμάτησαν απέναντι στον ΑΠΟΕΛ, για να πάρουν ένα ακόμα πολύ σημαντικό τρίποντο ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Ο Κυπροποιημένος τεχνικός έδωσε έμφαση όπως πάντα στο κομμάτι της τακτικής, ενώ έγινε αρκετή δουλειά και στα «στημένα», ζητώντας μεταξύ άλλων από τους παίκτες του να είναι πολύ προσεκτικοί στις «φαρμακερές» αντεπιθέσεις του αντιπάλου, ζητώντας συγκεκριμένα πράγματα στο πλάνο που θα ακολουθήσουν…

Δεν υπολογίζονται οι τιμωρημένοι λόγω κίτρινων καρτών, Ζντραβκόφσκι, Μεντόγεβιτς, καθώς και ο τραυματίας Γκαζαριάν, όπως φυσικά και ο Τόρες για τους… γνωστούς λόγους, αλλά και ο Κάρλος που τέθηκε εκτός πλάνων.

Μετά το τέλος της τελευταίας προπόνησης που διεξήχθη την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου, ο Ντούσαν Κέρκεζ ανακοίνωσε την αποστολή, στην οποία συμπεριέλαβε 21 ποδοσφαιριστές.

Αναλυτικά:

Τζοσιμάρ Βοζίνια, Πάτρικ Πρόσεκ, Νιλς Τεϊσέιρα, Χάρης Κυριάκου, Χρήστος Γουίλερ, Αντρέας Αβραάμ, Μπόρις Γκοντάλ, Αντρέ Τεσέιρα, Μομσίλο Ράσο, Γιον Γκαστανιάγα, Μάρκο Αντάμοβιτς, Άτναν Αγκάνοβιτς, Μηνάς Αντωνίου, Στυλιανός Παντελή, Κίρε Μαρκόσκι, Γιάννης Γερολέμου, Ρούμπεν Χουράδο, Ράιαν Μαέ, Δημήτρης Αβραάμ, Χάρης Καψός, Χριστόφορος Φραντζής.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Για άλλες 8 μέρες στο κελί οι 6 συλληφθέντες - Σήμερα η απόφαση για τους άλλους 3

Ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός προσώπου για τους Πυροβολισμούς στο Ζακάκι - Δύο οι δράστες

Δεν υποφέρονται οι τιμές ηλεκτρισμού: Έχουμε το πέμπτο πιο ακριβό ρεύμα στην ΕΕ - Η διαφορά με τις υπόλοιπες χώρες

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται ρυθμίσεις σε βελάκια πρόστιμα και γραμμές - «Δε θέλουμε να ταλαιπωρείται ο κόσμος»

Χειροπέδες σε ένα πρόσωπο για τα επεισόδια το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στη Λεμεσό - Συνεχίζονται οι έρευνες



Επιστρέφει απόψε στην Κύπρο η Ολγκίν: Αύριο συναντά Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιστρέφει απόψε στην Κύπρο η Ολγκίν: Αύριο συναντά Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Aπόψε το βράδυ αναμένεται να φθάσει στην Κύπρο η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, και αύριο, Τετάρτη, το πρωί θα συναντήσει διαδοχικά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top