ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Ο Σουλεϊμανί και ο EastMed, στα πρωτοσέλιδα του Κυπριακού Τύπου

Ο Σουλεϊμανί και ο EastMed, στα πρωτοσέλιδα του Κυπριακού Τύπου

Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή μετά την εξουδετέρωση του Ιρανού υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί κατ’ εντολή του Αμερικανού Προέδρου και οι φόβοι για γενικευμένο πόλεμο είναι το θέμα που κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου το Σάββατο 04/01.

Άλλα θέματα που προβάλλονται είναι τα επόμενα βήματα μετά την υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας για τον αγωγό EastMed, η προσφυγή του τέως Προέδρου του Ανωτάτου Δημήτριου Χατζηχαμπή που ζητά αποζημιώσεις για άνιση κατανομή βαρών της εισβολής και τα περιστατικά γρίπης.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Φωτιές στη γειτονιά μας» γράφει στο κύριο θέμα της ότι η κατά εντολή Ντόναλντ Τραμπ δολοφονία του Ιρανού υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί και η αποστολή τουρκικού στρατού στη Λιβύη, απειλούν τη σταθερότητα και την ειρήνη σε ολόκληρη την περιοχή. Σε άλλο θέμα γράφει ότι αναμένεται τώρα η συνυπογραφή της Ιταλίας για EastMed. Επίσης γράφει ότι ο τέως Πρόεδρος του Ανωτάτου Δημήτριος Χατζηχαμπής διεκδικεί ίση κατανομή βαρών.

Ο «Πολίτης» τιτλοφορεί το πρωτοσέλιδό του «Μηνύει το κράτος ο τέως πρόεδρος του Ανωτάτου» και γράφει ότι η προσφυγή του Δημήτριου Χατζηχαμπή σχετίζεται με απώλεια χρήσης της περιουσίας στην Αμμόχωστο. Σε άλλο θέμα, αναφέρει ότι τις τελευταίες εβδομάδες άρχισε η δραστηριότητα της γρίπης Α, χωρίς ωστόσο να πρόκειται για επιδημία. Ακόμη γράφει ότι παίζει με τη φωτιά ο Τραμπ στη Μέση Ανατολή.

Ο «Φιλελεύθερος» στεγάζει το κύριο θέμα του υπό τον τίτλο «5 σταθμοί EastMed ως το 2024» και γράφει ότι η διακρατική συμφωνία που υπέγραψαν Κύπρος, Ελλάδα και Ισραήλ έδωσε το πολιτικό υπόβαθρο για τον αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου από την Ανατολική Μεσόγειο προς την Ευρώπη ενώ το ζητούμενο είναι μέχρι τον Δεκέμβρη του 2024 ο αγωγός να είναι έτοιμος. Αλλού γράφει για ξέσπασμα οργής από Τεχεράνη και για φόβους γενικευμένου πολέμου μετά το φονικό κτύπημα Τραμπ. Επίσης γράφει ότι λίγο αυξημένοι θα είναι οι μισθοί λόγω ΑΤΑ αυτό τον μήνα.

Η «Χαραυγή» έχει τίτλο «Άναψαν φωτιές στην περιοχή οι ΗΠΑ» και γράφει στο κύριο της θέμα ότι το θερμόμετρο της έντασης στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής βρίσκεται στο «κόκκινο» μετά τη δολοφονία του Ιρανού υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί, σε αμερικανική επιδρομή στη Βαγδάτη. Επίσης αναφέρεται σε παρέμβαση 105 Ευρωβουλευτών για το προσφυγικό. Ακόμη γράφει ότι στο παρά πέντε φαίνεται να αποφεύχθηκε το κλείσιμο της Πνευμονολογικής Κλινικής στο ΓΝ Λεμεσού, λόγω έλλειψης ιατρών.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” με τίτλο «Το Ιράν υπόσχεται σκληρή εκδίκηση» γράφει στο πρωτοσέλιδό της ότι η Τεχεράνη υποσχέθηκε να πάρει εκδίκηση μετά τα αμερικανικά αεροπορικά χτυπήματα στη Βαγδάτη που στοίχησαν τη ζωή του Κασέμ Σουλεϊμανί, αρχιτέκτονα της αυξανόμενης επιρροής του Ιράν στη Μέση Ανατολή. Σε άλλο θέμα, γράφει ότι η ΚΙΣΑ καλεί σε διαμαρτυρία έξω από το δικαστήριο την Τρίτη κατά την ανακοίνωση της ποινής για την Βρετανίδα που βρέθηκε ένοχη για δημόσια βλάβη. Επίσης γράφει ότι υπερχειλίζουν τα φράγματα σε ολόκληρο το νησί λόγω βροχόπτωσης.

Από ΚΥΠΕ

                                                 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον προσώπου – Φαίνεται να έριχνε πυροτεχνήματα

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top