ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Ο Σουλεϊμανί και η 19χρονη Βρετανίδα δεσπόζουν στον Κυπριακό Τύπο

Ο Σουλεϊμανί και η 19χρονη Βρετανίδα δεσπόζουν στον Κυπριακό Τύπο

Η υπόθεσης της νεαρής από τη Βρετανία και η επικείμενη απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου, η περιβαλλοντική πολιτική της κυβέρνησης και οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή μετά τη δολοφονία Σουλεϊμανί, είναι τα κύρια θέματα στον κυπριακό Τύπο την Δευτέρα 06/01, ανήμερα των Φώτων. Όλες οι εφημερίδες αναφέρονται επίσης στις συνεχιζόμενες φωτιές στην Αυστραλία και την καταστροφή που έχουν προκαλέσει.

Η «Αλήθεια» με τίτλο «Πιέζουν οι Βρετανοί» γράφει ότι αύριο ανακοινώνεται η ποινή για την 19χρονη Βρετανίδα και το βρετανικό ΥΠΕΞ απειλεί ακόμα και με ταξιδιωτική οδηγία εάν η κοπέλα φυλακιστεί. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στις φωτιές στην Αυστραλία και γράφει ότι η καταστροφή σοκάρει. Αλλού γράφει ότι με βροχή ρουκετών τα πρώτα αντίποινα στο Ιράκ και ότι "σημειώνουν" στόχους Τραμπ και Ιρανοί.

Ο «Πολίτης» με τίτλο «Θα αγοράζουμε ρύπους, είναι πιο…οικονομικό» γράφει ότι το Εθνικό Σχέδιο της Κύπρου για την κλιματική αλλαγή δεν είναι καθόλου φιλόδοξο και μιλά για αναβολή για 5 χρόνια στην εφαρμογή πρόσθετων μέτρων μείωσης των εκπομπών. Σε άλλο θέμα γράφει ότι στα άκρα βρίσκονται οι σχέσεις ΗΠΑ – Ιράν και υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή. Αλλού γράφει ότι τηλεφώνημα από τον Βρετανό ΥΠΕΞ δέχθηκε ο Νίκος Χριστοδουλίδης με επίκεντρο την υπόθεση της 19χρονης στην οποία απαγγέλλεται ποινή την Τρίτη.

Ο «Φιλελεύθερος» με τίτλο «Πόλεμος μέσω μηνυμάτων» γράφει για περιφερειακή σύνοδο των ΥΠΕΞ στο Κάιρο, τα εγκαίνια αγωγού από τους Ερντογάν και Πούτιν και την αυριανή συνάντηση Μητσοτάκη – Τραμπ στην Ουάσιγκτον. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στους πόλους έλξης ομορφιάς της Κύπρου, από τα φράγματα που ξεχειλίζουν μέχρι τα φλαμίνγκο στην Αλυκή της Λάρνακας. Αλλού γράφει για στόχο του Δήμου Λεμεσού να υπάρξουν περιβαλλοντικές γειτονιές-σφήνα στο μπετόν.

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Με εύφλεκτη ύλη περιέλουσε τη Γη ο Τραμπ» γράφει ότι η κατάσταση στη Μέση Ανατολή είναι έκρυθμη μετά τη δολοφονία Σουλεϊμανί, κατ’ εντολή του Αμερικανού Προέδρου. Αλλού αναφέρεται στην κίτρινη προειδοποίηση που εκδόθηκε από τη μετεωρολογική υπηρεσία για τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι αλλάζει το σκηνικό για επαγγελματίες υγείας και νοσηλευτές, ο ΟΑΥ έδωσε παράταση στη διαβούλευση.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να καταχωρηθεί στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο από τη νομική ομάδα του Γενικού Εισαγγελέα, αίτημα για παύση του Γενικού Ελεγκτή, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top