Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports Socialista lifenewscy ARJ Radio

Αναπληρωτής Πρόεδρος ΔΗΣΥ ο Χ. Γεωργιάδης, εκλογές για τις δυο θέσεις Αντιπροέδρων

07.01.2020
13:19
Πολιτική

Το αξίωμα του Αναπληρωτή Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού καταλαμβάνει ο τέως Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, αφού κατά τη λήξη της διαδικασίας υποβολής υποψηφιοτήτων, ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για τη θέση.

Εκλογές θα διεξαχθούν για τις δύο κενωθείσες θέσεις Αντιπροέδρων, την 1η Φεβρουαρίου, στο Φιλοξενία, με υποψήφιους τους Βουλευτές Αννίτα Δημητρίου, Ευθύμιο Δίπλαρο και Ανδρέα Κυπριανού.

Την ανάδειξη του κ. Γεωργιάδη στο αξίωμα του Αναπληρωτή Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού ανακοίνωσε ο Διευθυντής Διοίκησης του κόμματος Γιώργος Λυσανδρίτης μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής υποψηφιοτήτων συγχαίροντας τον για την εκλογή του.

Υπενθύμισε ότι η θέση του Αναπληρωτή Προέδρου κενώθηκε μετά από την πρόσφατη παραίτηση του Ευρωβουλευτή Λευτέρη Χριστοφόρου και ότι οι δύο θέσεις Αντιπροέδρων έχουν προκύψει μετά από τον διορισμό και συνακόλουθη παραίτηση της Στέλλας Κυριακίδου στο αξίωμα της Ευρωπαίας Επιτρόπου για θέματα Υγείας και του Νίκου Νουρή, ο οποίος διορίστηκε Υπουργός Εσωτερικών, τους ευχαρίστησε «για την αγαστή και εποικοδομητική συνεργασία» που είχαν διαχρονικά και τους ευχήθηκε καλή συνέχεια και καλή επιτυχία στα καθήκοντα.

Σε δήλωσή του κατά την υποβολή της υποψηφιότητάς του ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι «έχω υποβάλει την υποψηφιότητά μου για τη θέση Αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΣΥ», προσθέτοντας ότι «το έχω πράξει με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που σχετίζεται με την ανάγκη να παραμείνει ο ΔΗΣΥ μια ισχυρή, συγκροτημένη και αξιόπιστη παράταξη». Μια παράταξη, είπε, «της σύνεσης και της μετριοπάθειας, όπως η Κληριδική παράδοση επιβάλει, με καθαρές θέσεις, με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, που να επιλέγει το ωφέλιμο αντί του αρεστού, που να μένει μακριά από τα άκρα και να είναι το αντίβαρο στον λαϊκισμό και τον δογματισμό».

Ο Χάρης Γεωργιάδης συνέχισε λέγοντας ότι ο ίδιος θεωρεί «εξαιρετικά σημαντική» τη συνεχή ανανέωση του ΔΗΣΥ και την ανάδειξη νέων, ικανών στελεχών. «Πρέπει συλλογικά να εργαστούμε προς αυτή την κατεύθυνση, με σημαντικό ρόλο να έχει να διαδραματίσει τόσο η ΝΕΔΗΣΥ όσο και η Οργάνωση Νέων Επιστημόνων».

Εξήρε την απόφαση του Λευτέρη Χριστοφόρου, «ο οποίος με την αποχώρησή του από τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου ανοίγει τον δρόμο και έμπρακτα διευκολύνει την ανανέωση στην ηγεσία της παράταξης».

«Είμαι πανέτοιμος να πλαισιώσω τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο και την Κοινοβουλευτική Ομάδα και να συνεργαστώ με το σύνολο των στελεχών της παράταξης στην προσπάθεια περαιτέρω ισχυροποίησης της παράταξης και στήριξης της Κυβέρνησης του Προέδρου Αναστασιάδη, την οποία είχα την τιμή να υπηρετήσω», δήλωσε τέλος.

Τρεις υποψήφιοι για δύο θέσεις Αντιπροέδρων, την 1η Φεβρουαρίου οι εκλογές

Αννίτα Δημητρίου, Ευθύμιος Δίπλαρος και Ανδρέας Κυπριανού διεκδικούν μια από τις δύο θέσεις Αντιπροέδρων, οι οποίες κενώθηκαν μετά τις παραιτήσεις της Στέλλας Κυριακίδου και του Νίκου Νουρή.

Όπως ανέφερε ο κ. Λυσανδρίτης, οι εκλογές για τις δύο θέσεις Αντιπροέδρου θα διεξαχθούν την 1η Φεβρουαρίου στο συνεδριακό κέντρο Φιλοξενία. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα μέλη του Ανώτατου Συμβουλίου του κόμματος, οι οποίοι ανέρχονται σε περίπου 1.500.

Πρώτος υπέβαλε την υποψηφιότητά του γύρω στις 1100 ο Ανδρέας Κυπριανού.

«Με γνώμονα μου την υπηρεσία στην πατρίδα, αλλά και στη μεγάλη μας παράταξη, με όπλα τη γνώση, την εμπειρία, την αρχαιότητα, αλλά και τη σταθερή μου παρουσία στην πρώτη γραμμή και μετά από την παρότρυνση πάρα πολλών στελεχών του ΔΗΣΥ, θέτω σήμερα την υποψηφιότητά μου ενώπιον των μελών του Ανωτάτου Συμβουλίου στην αναπληρωματική εκλογή για τις δύο θέσεις Αντιπροέδρων που θα διεξαχθεί την 1η Φεβρουαρίου 2020», είπε σε σύντομη δήλωσή του ο κ. Κυπριανού.

Ευχήθηκε σε όλους «καλή χρονιά και ελευθερία στον τόπο μας».

Λίγο αργότερα, στις 11:15, υπέβαλε την υποψηφιότητα της για μια από τις δύο θέσεις Αντιπροέδρων η Αννίτα Δημητρίου, δηλώνοντας ότι πήρε την απόφαση μετά από «ώριμη σκέψη και διαβούλευση με στελέχη και φίλους του κόμματος μας».

Στόχος μου, σημείωσε η Αννίτα Δημητρίου, «είναι η ποιοτική ανανέωση και η ποιοτικότερη παρέμβαση του ΔΗΣΥ στην κοινωνία». Σύμφωνα με την ίδια, «πρέπει να βρεθούμε πιο κοντά στους πολίτες, να ακούσουμε τις αγωνίες και τους προβληματισμούς τους, να ανταποκριθούμε αποτελεσματικά στις ανάγκες της νέας εποχής». Σε αυτό το πλαίσιο, πρόσθεσε, «πρέπει να δοθεί περισσότερο βήμα στους νέους ανθρώπους».

Συνεχίζοντας, είπε ότι «πάντοτε πίστευα και πιστεύω ότι η πολύτιμη εμπειρία, μαζί με την ανανέωση και τον δυναμισμό των νέων ανθρώπων είναι η καλύτερη συνταγή για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε αποτελεσματικά τα μικρά και μεγάλα ζητήματα που έχουμε ενώπιον μας».

«Πάντοτε σε πνεύμα συνεργασίας και συναδελφικότητας θέλω να συνεισφέρω με όλες μου τις δυνάμεις στην Κύπρο που θέλουμε να οικοδομήσουμε», ανέφερε. Μια Κύπρο, πρόσθεσε, «ελεύθερη και επανενωμένη, μια Κύπρο ευημερούσα, αισιόδοξη και εξωστρεφή, που να υλοποιεί μεταρρυθμίσεις, που να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, που να δίνει ίσες ευκαιρίες, που να πρωτοστατεί στις καινοτομίες, που να αφουγκράζεται τα θέλω και τις ανάγκες των πολιτών με αμεσότητα, διαφάνεια και αποτελεσματικότητα». Η κ. Δημητρίου ευχήθηκε «να έχουμε ένα παραγωγικό προεκλογικό, αν και σύντομο, με απόλυτο σεβασμό προς τους συνυποψηφίους συναδέλφους μου, με απόλυτο σεβασμό και αγάπη προς τον περήφανο κόσμο του ΔΗΣΥ και με πίστη και προσήλωση στις αρχές και αξίες του κόμματος μας.

Γύρω στις 11:30 υπέβαλε την υποψηφιότητά του ο Βουλευτής ΔΗΣΥ Λεμεσού Ευθύμιος Δίπλαρος. «Με γνώμονα την προσφορά, την ανανέωση, αλλά και την ευθύνη, επαναδιεκδικώ μια από τις θέσεις των Αντιπροέδρων ακριβώς γιατί πιστεύω πως θα πρέπει να υπάρξει αυτή η ανασυγκρότηση που όλοι θέλουμε αλλά και η πορεία προς τη βάση του κόμματος που όλοι επιζητούμε», ανέφερε.

«Έχουμε λάβει τα μηνύματα των καιρών. Αυτό άλλωστε το έχουμε αναλύσει και αντιληφθεί και στο Πολιτικό Γραφείο του κόμματος», είπε ο κ. Δίπλαρος.

Με αυτές τις σκέψεις, πρόσθεσε, «αλλά και με το γεγονός ότι πριν από περίπου ενάμιση χρόνο στις πρόσφατες εσωκομματικές που είχα διεκδικήσει είχα λάβει ένα ποσοστό της τάξης του 56%, 7.500 περίπου ψήφους από την κομματική βάση, επαναδιεκδικώ και πάλι τη θέση του Αντιπροέδρου ως ο πρώτος επιλαχών».

«Πιστεύοντας στην ανανέωση, πιστεύοντας στην ευθύνη, αλλά και πιστεύοντας στην προσφορά προς τα απλά στελέχη της παράταξής μας, σε αυτή την παράταξη που έχουμε ταχθεί όλοι να υπηρετούμε με παρακαταθήκες και αρχές που έχουμε διδαχθεί από τα μαθητικά μας χρόνια του αείμνηστου πατριάρχη της παράταξής μας του Γλαύκου Κληρίδη», είπε.

Ο κ. Δίπλαρος δεσμεύθηκε αν το Ανώτατο τον αναδείξει σε μια εκ των δύο θέσεων Αντιπροέδρου πως «θα αναλώσω όλες μου τις δυνάμεις νύχτα και μέρα για το καλό της παράταξης, για όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις αλλά και τις αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος».