ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Μέση Ανατολή και Turkish Stream βλέπει ο Κυπριακός Τύπος

Μέση Ανατολή και Turkish Stream βλέπει ο Κυπριακός Τύπος

Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή και οι προοπτικές για αποκλιμάκωση της κρίσης, ο απόηχος των εγκαινίων του αγωγού Turkish Stream και οι διευκολύνσεις της Λευκωσίας προς ΗΠΑ για προσωρινή στάθμευση μονάδας ταχείας ανταπόκρισης είναι μεταξύ των θεμάτων που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου την Πέμπτη 09/01.

Άλλα θέματα που προβάλλονται είναι η πενταμερής συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών στο Κάιρο, η πληρότητα των φραγμάτων, οι καταστροφές στις πατατοφυτείες και οι τιμές των ακινήτων.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Άναψε η σπίθα, ευτυχώς δεν δυνάμωσε!» γράφει ότι σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο CNNi προς αποκλιμάκωση οδεύει η κατάσταση στη Μέση Ανατολή μετά το διάγγελμα του Αμερικανού Προέδρου, όμως ο Ντόναλντ Τραμπ είναι απρόβλεπτος. Σε άλλο θέμα γράφει ότι καταδικάστηκε 72χρονος σε έναν χρόνο φυλάκιση, ο οποίος 35 χρόνια πριν κακοποίησε σεξουαλικά 10χρονη. Ακόμη, λέει ότι υπερχείλισε για τρίτη φορά στην ιστορία του το φράγμα του Κούρη.

Ο «Πολίτης» στεγάζει το κύριο θέμα του υπό τον τίτλο «Ρίχνει τους τόνους ο Τραμπ με το Ιράν» και γράφει ότι με το χθεσινό διάγγελμά του ο Ντόναλντ Τραμπ θέλησε να δώσει το μήνυμα ότι οι ΗΠΑ δεν προτίθενται να απαντήσουν στην πυραυλική επίθεση του Ιράν, καθώς δεν υπήρχαν θύματα. Ακόμη γράφει ότι Πούτιν και Ερντογάν εγκαινίασαν τον Turkish Stream και έρχονται πιο κοντά. Αλλού, λέει ότι Λευκωσία, Αθήνα, Κάιρο, Ρώμη και Παρίσι έστειλαν μήνυμα σε Άγκυρα και Τρίπολη.

Ο «Φιλελεύθερος» τιτλοφορεί το πρωτοσέλιδό του «Θέλει πλήρη έλεγχο της περιοχής» και γράφει ότι τον πλήρη έλεγχο της Ανατολικής Μεσογείου θέλει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και φρόντισε να το θέσει ευθέως ενώπιον του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά του εγκαίνια του αγωγού Turkish Stream. Επίσης, η εφημερίδα γράφει ότι υπερχείλισε χθες και ο Κούρης, ενώ ο Βασιλοπόταμος έκανε άνω-κάτω την Καλαβασό. Επίσης, λέει ότι μαιευτήρας του δημοσίου κρίθηκε πλήρως ανεπαρκής.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Διευκολύνσεις στις ΗΠΑ από την κυβέρνηση» γράφει στο κύριο θέμα της ότι στρατιωτικές μονάδες των ΗΠΑ θα σταθμεύουν στο νησί μετά τη συγκατάθεση της Λευκωσίας σε αίτημα των ΗΠΑ για προσωρινή στάθμευση στην Κύπρο μονάδας ταχείας ανταπόκρισης. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η πολυομβρία κατέστρεψε σχεδόν το σύνολο των φυτειών πατάτας. Επίσης, η εφημερίδα αναφέρεται σε τρεις πηγές κινδύνου για τις τιμές των κατοικιών, ενώ λέει ότι όπως διαπιστώνει η Κεντρική Τράπεζα, σημειώνεται κάμψη στη ζήτηση ακινήτων μέσω του προγράμματος πολιτογράφησης.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” υπό τον τίτλο «Ρεκόρ όλων των εποχών στην υπερχείλιση φραγμάτων» γράφει στο πρώτο θέμα της ότι τα φράγματα στο νησί είναι ήδη γεμάτα σε ποσοστό 96% ενώ η στάθμη του νερού που υπάρχει σε αυτά καταγράφεται συνήθως την Άνοιξη. Αλλού αναφέρεται στην απόφαση του Πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ να παραιτηθούν από τα βασιλικά τους αξιώματα. Επίσης, λέει ότι η Κύπρος στοχεύει να συμπεριληφθεί στις 30 κορυφαίες τουριστικά χώρες.

 Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top