ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Κατσουρίδης: «Η Ρωσία μπορεί να πλήξει σε χρόνο μηδέν τις βρετανικές βάσεις στην Κύπρο» - VIDEO

Ν. Κατσουρίδης: «Η Ρωσία μπορεί να πλήξει σε χρόνο μηδέν τις βρετανικές βάσεις στην Κύπρο» - VIDEO

Την θέση πως η Ρωσία δεν έχει πλέον ανάγκη, την παρουσία της στην Κύπρο, εξέφρασε ο πρώην βουλευτής του ΑΚΕΛ, Νίκος Κατσουρίδης.

Επιμέλεια: Ανδρέας Πογιατζή

Καλεσμένος, στην εκπομπή «Εξ Αφορμής», του Χάρη Θεραπή, στο Vouli.Tv, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις γεωπολιτικές εξελίξεις της περιοχής, και συγκεκριμένα εξήγησε πως η, Ρωσία με την φυσική στρατιωτική παρουσία της στην Συρία, δεν έχει ανάγκη να έχει κάτι στην Κύπρο, ή την όποια πρόσβαση.

Συγκεκριμένα, ανάφερε: «Την ίδια στιγμή η Ρωσία, εκεί που την ενδιέφερε η Κύπρος να μην είναι στρατιωτική βάση των δυτικών, συνεχίζει να την ενδιαφέρει, αλλά το έχει υπέρκεράσει με την έννοια ότι από την Συρία, αν μη κακό αν συμβεί κάτι, μπορεί να πλήξει σε χρόνο μηδέν τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις των δυτικών, τις βρετανικές βάσεις, άρα και η σημασία μας υπό μια άποψη έχει υποβαθμιστεί».

Αναφερόμενος στην γεωπολιτική θέση της Κύπρου, ο κ. Κατσουρίδης, εξήγησε πως, ναι μεν η Κύπρος και η Ελλάδα, βρίσκονται σε σημαντικές γεωπολιτικές θέσεις, εντούτοις «η Τουρκία βρίσκεται σε ακόμα καλύτερη, αφού συνορεύει με την Ρωσία και τα Βαλκάνια, όπως επίσης και με άλλα κράτη όπως το Ιράν, την Συρία και το Ιράκ».

Οπόταν μπορεί εύκολα να εξαχθεί το συμπέρασμα πως για την Ρωσία, η Τουρκία είναι σημαντικότερη σύμμαχος από την Κύπρο, δεδομένης της στρατιωτικής της παρουσίας στην Συρία.

«Το πιο παράξενο όμως, το οποίο ο κάθε Κύπριος πολίτης δεν το δέχεται, είναι ότι ουσιαστική, πραγματική βελτίωση της θέσης μας εξαιτίας της συμμετοχής μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν έχουμε» ανάφερε ο κ. Κατσουρίδης.

Δείτε την συνέντευξη του Νίκου Κατσουρίδη, στο Vouli.Tv, εδώ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top