ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρήτρες από την ΕΔΕΚ: Όχι στην ψήφιση για την αφερεγγυότητα εάν δεν υπερψηφιστούν οι προτάσεις της

Ρήτρες από την ΕΔΕΚ: Όχι στην ψήφιση για την αφερεγγυότητα εάν δεν υπερψηφιστούν οι προτάσεις της

Τα κυβερνητικά νομοσχέδια για την αφερεγγυότητα οδηγούν σε εκποιήσεις και πτωχεύσεις και επιτείνουν το κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας, ανέφερε σήμερα ο βουλευτής του Κ.Σ.ΕΔΕΚ Νίκος Νικολαΐδης, διαμηνύοντας πως η ΕΔΕΚ θα καταψηφίσει τα νομοσχέδια εάν δεν υπερψηφιστούν οι προτάσεις της.

Σε δηλώσεις στη Λεμεσό, ο κ. Νικολαΐδης υποστήριξε πως τα κυβερνητικά νομοσχέδια, «αντί να θεραπεύουν το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων και να βοηθούν τους πιο ευάλωτους οφειλέτες, οδηγούν σε εκποιήσεις και πτωχεύσεις και επιτείνουν το κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας ανάμεσα σε δεκάδες χιλιάδες δανειολήπτες και εγγυητές».

Οι προτάσεις της ΕΔΕΚ για το πλαίσιο αφερεγγυότητας, συνέχισε, είναι στοχευμένες ώστε να υλοποιούνται δύο βασικοί στόχοι, δηλαδή να διευκολύνονται δίκαιες και βιώσιμες αναδιαρθρώσεις ώστε τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια να καθίστανται Εξυπηρετούμενα και ταυτόχρονα, να αποφεύγονται οι αχρείαστες εκποιήσεις και πτωχεύσεις, τόσο των πολύ ευάλωτων δανειοληπτών όσο και των εγγυητών.

Σύμφωνα με τον βουλευτή της ΕΔΕΚ, με την υπερψήφιση των προτάσεων του Κινήματος απαλλάσσονται πλήρως οι εγγυητές εάν οι τράπεζες προχωρήσουν σε εκποιήσεις ή πτωχεύσει ο πρωτοφειλέτης, προστατεύεται η κύρια κατοικία και η μικρή επαγγελματική στέγη των πιο αδύναμων οφειλετών, καθορίζεται μια και μόνο αντικειμενική αξία για τα υποθηκευμένα ακίνητα και τέλος, διαγράφονται όλες οι παράνομες χρεώσεις που καταχρηστικά επέβαλλαν οι τράπεζες.

«Η ΕΔΕΚ θεωρεί τις πιο πάνω προτάσεις ως την ελάχιστη προϋπόθεση για ένα αποδεκτό πλαίσιο αφερεγγυότητας», είπε ο κ. Νικολαΐδης τονίζοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση, η ΕΔΕΚ θα καταψηφίσει τα κυβερνητικά νομοσχέδια και θα συνεχίσει τις προσπάθειες της για προστασία των απλών πολιτών, μέσα από εναλλακτικές νομοθετικές προτάσεις.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ρωσία: Τουλάχιστον επτά νεκροί από πτώση λεωφορείου σε ποταμό της Αγίας Πετρούπολης - Δείτε απίστευτα βίντεο

Γιορτή της μητέρας: Κάντε τη μέρα της ξεχωριστή - Προτάσεις για δώρα, από γλυκά μέχρι λουλούδια και κοσμήματα - Φωτογραφίες

Τα έσοδα και οι δαπάνες του κράτους το πρώτο τρίμηνο του 2024 - Πόσα ξόδεψε και πόσα έβαλε στα ταμεία

Με μια βαλίτσα στο χέρι οι Κύπριοι – Πού σπατάλησαν τα περισσότερα χρήματα και ποιοι οι κυριότεροι λόγοι ταξιδιών

Eurovision 2024: Αυτή η χώρα κέρδισε το βραβείο καλύτερου στίχου - Oι νικητές των προηγούμενων ετών - Δείτε βίντεο



Ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα: Ανοιχτά της Ασντόντ το πλοίο Sagamore - Έτοιμες οι πλατφόρμες

Ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα: Ανοιχτά της Ασντόντ το πλοίο Sagamore - Έτοιμες οι πλατφόρμες

Το εμπορικό φορτηγό πλοίο Sagamore, το οποίο είχε αναχωρήσει από το λιμάνι Λάρνακας φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, έφτασε ανοιχτά των ακτών της Ασντόντ (18 μίλια βόρεια της Γάζας) όπου βρίσκεται το μηχανοκίνητο σκάφος Roy P. Benavidez, και μεταφόρτωσε τις προμήθειες για να ξεκινήσει η διαδικασία της παράδοσης τους στους Παλαιστίνιους, όταν λειτουργήσουν οι πλατφόρμες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top