ΑΘΛΗΤΙΚΑ

(Ερυθρό)Λευκή πετσέτα…

(Ερυθρό)Λευκή πετσέτα…

 

Μια… κακή ήττα γνώρισε ο Ολυμπιακός στη Ρωσία, σε ένα παιχνίδι που είχε «κυκλώσει» ως must win, στην προσπάθειά του να προλάβει το τρένο της οκτάδας. Οι Πειραιώτες ηττήθηκαν από τους μέχρι πρότινος ουραγούς της λίγκας και υποχώρησαν στο 9-12, με τη Ζενίτ να έχει πια 7-14 ρεκόρ.

Ο Βασίλης Σπανούλης έκανε μια vintage εμφάνιση και σκόραρε με κάθε τρόπο (31 πόντοι με ασύλληπτα ποσοστά) αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως η ποιότητα… χρόνια δεν κοιτάζει και είχε για άξιους συμπαραστάτες του τους Γιώργο Πρίντεζη (20π.) – Κώστα Παπανικολάου (20π.). Όμως, ο Γιώργος Μπαρτζώκας είδε τους τέσσερις Αμερικανούς του (Ρότσεστι, Μπόλντγουιν, Πολ, Ρούμπιτ) να είναι σε… άλλο γήπεδο και να μετρούν συνολικά 0/16 σουτ.

Οι γηπεδούχοι πήραν 19 πόντους από το… κρυφό τους όπλο, τον 34χρονο Εβγκένι Βορόνοφ, είδαν τον Γκουστάβο Αγιόν να βάζει 15π. σε 13′, μάζεψαν όλα τα ριμπάουντ για 30+ λεπτά και πήραν την νίκη, παρά το γεγονός πως ξεκούρασαν ένα από τα «κλειδιά» τους, τον Ματέους Πονίτκα.

1η περίοδος
Το παιχνίδι ξεκίνησε με υψηλό ρυθμό (11-16) και τον Γιώργο Μπαρτζώκα να παίρνει 7 γρήγορους πόντους από τον… πενταδάτο Σάσα Βεζένκοφ, που είχε κεκτημένη ταχύτητα από το ματς με την Μπάγερν. Στο πρώτο δεκάλεπτο (24-27) ο Ολυμπιακός είχε εξαιρετική επιθετική λειτουργία (9/10 δίποντα και 9 ασίστ), όμως «πλήρωνε» τις κακές επιστροφές του και το… πρόβλημα Αγιόν. Ο Μεξικανός σέντερ σε 7′ στο παρκέ μέτρησε 11 πόντους με 5/6 2π και 1/1β. και έμοιαζε ασταμάτητος.
2η περίοδος
Οι Ρώσοι μπήκαν στο δεύτερο δεκάλεπτο με ένα σερί 10-0 σε 3′, την ώρα που ο Ολυμπιακός ήταν πιο νευρικός με την second unit του (34-27 στο 13′). Μάλιστα, πρόβλημα δημιουργήθηκε και από το back up «5άρι» της Ζενίτ, Κόλτον Άιβερσον, που είχε 6 πόντους και 7 ριμπάουντ στο 20′. Το σερί των γηπεδούχων έσπασε με τρίποντο του Γιώργου Πρίντεζη. Ο «Πριντ» (7π., 3ρ., 1κλ.), μαζί με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ (9π., 5ρ., 2κοψ.) και τον… vintage Σπανούλη (15π., 3ρ., αλλά και 4λ.) ανέλαβαν να μαζέψουν γρήγορα την κατάσταση (40-40 στο 18′ και 45-43 στο ημίχρονο). Πάντως, στο πρώτο μέρος οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν πάρει ούτε έναν πόντο από τους τέσσερις Αμερικανούς τους, που μετρούσαν μαζί 0/11 προσπάθειες.
3η περίοδος
Ο Ουίλ Τόμας έδωσε επιθετικό ρυθμό στη Ζενίτ και η ομάδα του Πλάθα πήγε στο +8 στις αρχές της επανάληψης (51-43 στο 23′). Οι φιλοξενούμενοι είχαν πολλά προβλήματα στην άμυνα, έχαναν ριμπάουντ (57-48 στο 25′), ενώ στην επίθεσή τους οι «Kill Bill» – «Παπ» έμοιαζαν μόνοι, με τους Ρότσεστι – Μπόλντγουιν να μην δίνουν ηρεμία και λύσεις από τη θέση «1». Το τρίποντο του Όστιν Χόλινς στο 28′ έφερε για πρώτη φορά τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (+11, 64-53). Ο Παπανικολάου σημείωσε 10 πόντους στην τρίτη περίοδο, όμως το επιμέρους 21-15 του δεκαλέπτου έφερε τους Ρώσους σε θέση οδηγού (66-58 στο 30′).
4η περίοδος
Τα χαμένα ριμπάουντ της ελληνικής ομάδας έδιναν δεύτερες επιθέσεις στους γηπεδούχους και η κατάσταση δεν άλλαζε, αφού ο Ολυμπιακός έκανε και μαζεμένα λάθη (νέο +11, 73-62 στο 34′) και το δίδυμο Βορόνοφ (19π.) – Αλμπισί (8ασ.) κρατούσε τη Ζενίτ σε απόσταση ασφαλείας σε εκείνο το σημείο. Μόλις μπήκε ο Κόνιαρης και περιόρισε τη δημιουργία του Αλμπισί, ο Ολυμπιακός έσφιξε αμυντικά και κατέβασε τη διαφορά (76-72 στο 36′). Ο Σπανούλης με μια παλικαρίσια προσπάθεια έφερε το ματς στο καλάθι (76-74) και όλα… άρχισαν ξανά με 03:20 στο ρολόι. Δυο κακές επιλογές του Κόνιαρη (λάθος και μετά 5ο φ., που συνδυάστηκε με γκολ – φάουλ) έδωσαν «ανάσες» στη Ζενίτ (79-74 στο 38′) και το τρίποντο του Χόλινς… τελείωσε πρόωρα το παιχνίδι (91-87), παρά την υπερπροσπάθεια του συγκινητικού Σπανούλη (31π.).

 

Πηγή: Sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top