ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Προέδρου Αναστασιάδη με Ακιντζί για λήψη μέτρων κατά του κορωνοϊού

Συνάντηση Προέδρου Αναστασιάδη με Ακιντζί για λήψη μέτρων κατά του κορωνοϊού

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Μουσταφά Ακιντζί θα συναντηθούν το απόγευμα της ερχόμενης Δευτέρας (03/02).

Θα ενημερωθούν για τους βέλτιστους τρόπους συνεργασίας και τα αναγκαία μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν με στόχο να παρασχεθεί η μέγιστη δυνατή προστασία στον κυπριακό λαό από την απειλή του κορωνοϊού, ανακοίνωσε η Προεδρία της Δημοκρατίας.

Η Προεδρία ανακοίνωσε ότι οι δύο ηγέτες είχαν την Παρασκευή (31/01) τηλεφωνική επικοινωνία και ότι συμφωνήθηκε όπως συναντηθούν στο Λήδρα Πάλας τη Δευτέρα στις 19:00, μισή ώρα πριν την προγραμματισμένη παρουσία τους στην εκδήλωση της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για τον Πολιτισμό στον ίδιο χώρο. Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι συμφωνήθηκε όπως συνέλθει η δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή Υγείας την ίδια ημέρα στις 18:00 στο Λήδρα Πάλας.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, κ. Μουσταφά Ακιντζί, με τον τελευταίο να μεταφέρει τις ανησυχίες του για τους κινδύνους από την εξάπλωση του κορωνοϊού ιού και την ανάγκη συνεργασίας προκειμένου να ληφθούν από κοινού μέτρα για προφύλαξη του κυπριακού λαού», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την Προεδρία, «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, λαμβάνοντας υπόψη το υπέρτερο καθήκον προστασίας των πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, και την ανάγκη λήψης των επιβαλλόμενων μέτρων προς αποτροπή των όποιων κινδύνων από εξάπλωση του ιού, συμφώνησε με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη όπως η δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή Υγείας συνέλθει τη Δευτέρα 03 Φεβρουαρίου στις 18:00 στο Λήδρα Πάλας».

«Ενόψει της προγραμματιζόμενης παρουσίας των δύο ηγετών για την εκδήλωση της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για τον Πολιτισμό στις 7.30μμ στον ίδιο χώρο, συμφωνήθηκε όπως στις 19:00 υπάρξει από κοινού συνάντηση των δύο ηγετών με την Τεχνική Επιτροπή, ούτως ώστε να ενημερωθούν για τους βέλτιστους τρόπους συνεργασίας και τα αναγκαία μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν με στόχο να παρασχεθεί η μέγιστη δυνατή προστασία στον κυπριακό λαό, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους», καταλήγει η ανακοίνωση.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top