ΔΙΕΘΝΗ

H Koμισιόν ανακοίνωσε ότι θα χορηγήσει 10 εκατομμύρια ευρώ για να υποστηρίξει την έρευνα για τον κορωνοϊό

H Koμισιόν ανακοίνωσε ότι θα χορηγήσει 10 εκατομμύρια ευρώ για να υποστηρίξει την έρευνα για τον κορωνοϊό

H Koμισιόν ανακοίνωσε ότι θα χορηγήσει 10 εκατομμύρια ευρώ για να υποστηρίξει την έρευνα για το Κορωνοϊό, η οποία θα συμβάλει στην αποτελεσματικότερη κλινική διαχείριση των ασθενών που έχουν μολυνθεί από τον ιό, καθώς και στη βελτίωση της ετοιμότητας και της αντίδρασης στη δημόσια υγεία.

Η χρηματοδότηση αναμένεται να υποστηρίξει από 2 έως 4 ερευνητικά έργα. Οι αιτούντες πρέπει να απαντήσουν έως τις 12 Φεβρουαρίου και οι συμφωνίες επιχορήγησης πρέπει να υπογραφούν πολύ γρήγορα, προκειμένου να αρχίσουν οι ερευνητικές εργασίες το συντομότερο δυνατόν. Η Κομισιόν συνεργάζεται επίσης στενά με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας και άλλους διεθνείς φορείς για να εξασφαλίσει μια αποτελεσματική και συντονισμένη απάντηση στην επιδημία.

Η Στέλλα Κυριακίδου, Επίτροπος αρμόδιος για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων, δήλωσε σχετικά πως "πρέπει να έχουμε μια πολύπλευρη, ολοκληρωμένη απάντηση στον Κορωνοϊό και η έρευνα αποτελεί ουσιαστικό μέρος αυτή, πρέπει να μάθουμε περισσότερα για τον ιό για να στοχεύσουμε καλύτερα τα μέτρα πρόληψής μας και να διασφαλίσουμε καλύτερη φροντίδα για τους πολίτες μας και αυτός ακριβώς είναι ο στόχος της χρηματοδότησης της έρευνας".

Η Μάριγια Γκάμπριελ, Επίτροπος για την Καινοτομία, την Έρευνα, τον Πολιτισμό, την Εκπαίδευση και τη Νεολαία, τόνισε ότι "εργαζόμαστε για τον μετριασμό των συνεπειών μιας ενδεχόμενης μεγαλύτερης εξάπλωσης της επιδημίας στην ΕΕ", τονίζοντας ότι οι υπερυπολογιστές της ΕΕ είναι έτοιμοι να βοηθήσουν τους ερευνητές στο έργο τους να αναπτύξουν νέα θεραπεία και εμβόλια αποτελεσματικά με τα σημερινά και τυχόν μελλοντικά κρούσματα".

Από ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top