ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Μαέ των… ντέρμπι ΜΙΛΗΣΕ δις στο Τσίρειο και βήμα ΕΞΑΔΑΣ!

Ο Μαέ των… ντέρμπι ΜΙΛΗΣΕ δις στο Τσίρειο και βήμα ΕΞΑΔΑΣ!

Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Ράιαν Μαέ, ο οποίος σημείωσε δύο γκολ, η ΑΕΛ επιβλήθηκε του Απόλλωνα με 2-0 στο Λεμεσιανό ντέρμπι, νικώντας τον για δεύτερη φορά φέτος.

Πρώτη ήττα μετά από 9 ματς στο πρωτάθλημα για Απόλλωνα ενώ από την άλλη η ΑΕΛ έκανε αποφασιστικό βήμα εξάδας!

Α’ Ημίχρονο

Με την ΑΕΛ να πιέζει ψηλά από το πρώτο λεπτό άρχισε το ντέρμπι στο Τσίρειο και στο 13′ ο Χουράδο μπήκε στην περιοχή και έκανε το δυνατό σουτ όμως ο Μολ του είπε όχι.

Ένα λεπτό μετά ο Απόλλωνας απάντησε με τον Γιαννιώτα να φεύγει μόνος στην πλάτη της άμυνας όμως το πλασέ του στο τετ-α-τετ με Βοζίνια ήταν άστοχο.

Το ντέρμπι είχε καλό ρυθμό με την πίεση της ΑΕΛ να δυσκολεύει τον Απόλλωνα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Στο 25ο λεπτό η ΑΕΛ διαμαρτυρήθηκε για χέρι του Σακέτι στην περιοχή όμως ο ρεφ έδειξε να συνεχιστεί το ματς ενώ στο 29ο λεπτό η ΑΕΛ έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν μετά από εκτέλεση πλαγίου ο Χουράδο βρέθηκε μόνος στην περιοχή και έκανε το δυνατό σουτ όμως ο Μολ απέκρουσε εξαιρετικά με διπλή προσπάθεια.

Λίγα λεπτά μετά, στο 36′ ο Αγκίρε μόνος στην περιοχή έκανε το σουτ με την μπάλα να κτυπά στον Χάρη Κυριάκου και να φεύγει εκτός, με τους παίκτες του Απόλλωνα να διαμαρτύρονται αυτή την φορά για χέρι όμως ο ρεφ Γιώργος Νικολάου έδειξε και πάλι να συνεχιστεί ο αγώνας.

Στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου επικράτησαν τα σκληρά μαρκαρίσματα και ένταση μετά από ένα φάουλ του Γιαννιώτα στον Αβραάμ με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το 0-0.

Β’ Ημίχρονο

Στην επανάληψη η ΑΕΛ ήταν η ομάδα που μπήκε πιο δυνατά με τον Μαέ πρωταγωνιστή. Πρώτα στο 54′ το διαγώνιο πλασέ του απέκρουσε ο Μολ, στο 59′ η κεφαλιά του ίδιου παίκτη πέρασε λίγο έξω όμως στο 66′ δεν… συγχώρησε. Ο 22χρονος Βέλγος έφυγε ταχύτατα στην κόντρα και μπροστά από Σάλαι και Σακέτι έκανε ωραία κίνηση και πλασέ νικώντας τον Μολ για το 1-0!

Στο 73ο λεπτό ο Απόλλωνας απείλησε με τον νεοεισελθόντα Ματέι να κάνει το δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή όμως ο Βοζίνια ήταν σε ετοιμότητα και έδιωξε σε κόρνερ.

Στη συνέχεια οι αλλαγές του Σωφρόνη δεν έφεραν κάποια αποτέλεσμα και στο 84ο λεπτό σε μια φάση όπου ο ρεφ έδειξε πέναλτι και ο βοηθός οφ-σάιντ η ΑΕΛ βρήκε ευκαιρία για το 2-0 από την άσπρη βούλα. Ο Μαέ ευστόχησε και έκανε δύο τα γκολ του μέσα σε αποθέωση!

Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι και η ΑΕΛ υποχρέωσε τον Απόλλωνα στην πρώτη του ήττα μετά την 7η αγωνιστική, όταν τον είχε νικήσει ξανά με 2-1.

ΑΕΛ: Βοζίνια, Κυριάκου, Καστανιάγα, Ράσο, Μεντόγεβιτς, Ζντραβκόφσκι, Αγκάνοβιτς (78΄ Αντάμοβιτς), Αντωνίου, Α. Αβραάμ, Μαέ (87΄ Μάιντεβατς), Χουράδο (80΄ Τόρες)

Απόλλων: Μολ, Νσούε, Σελίμοβιτς, Σάλαϊ (81΄ Πίττας), Ντένιτς, Σακέτι (71΄ Ματέι), Πέδρο, Αγκίρε, Γιαννιώτας (46΄ Περέιρα), Παπουλής, Μπένσοπ

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

ΔΗΣΥ: Νούμερο ένα προτεραιότητα η συσπείρωση του κόμματος - Έκλεισε το κεφάλαιο για τις διαγραφές

Με πρωταρχικό στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συσπείρωση του κόμματος, ο ΔΗΣΥ βάζει πλώρη για τις Ευρωεκλογές με στόχο την πρωτιά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top