ΔΙΕΘΝΗ

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ εξαίρει τον ρόλο της Τουρκίας στον αγώνα εξεύρεσης ειρηνικής λύσης στη Λιβύη

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ εξαίρει τον ρόλο της Τουρκίας στον αγώνα εξεύρεσης ειρηνικής λύσης στη Λιβύη

H ιστοσελίδα του τηλεοπτικού δικτύου ZDF δημοσιεύει άρθρο με τίτλο «Οι ΥΠΕΞ συσκέπτονται για το Λιβυκό» και υπότιτλο «Στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου οι Υπουργοί Εξωτερικών θέλουν να συνεχίσουν την προσπάθεια εξεύρεσης   λύσης   για   τον   εμφύλιο   πόλεμο   στη   Λιβύη.  

Ο  Χάικο Μαας προειδοποιεί για νέα προσφυγική κρίση». Όπως αναφέρεται, την τελευταία μέρα της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου συνέρχονται περίπου δώδεκα ΥΠΕΞ και εκπρόσωποι διεθνών οργανώσεων, για να συσκεφθούν εκ νέου για την κρίση στη Λιβύη. Στη σύνοδο αναμένεται να εξεταστούν και οι αποφάσεις της συνόδου κορυφής του Βερολίνου για τη Λιβύη kaiΚαι στην καλύτερη περίπτωση οι συμμετέχοντες θα ήθελαν να στείλουν στον κόσμο ένα σήμα ενότητας. Θα προεδρεύσουν της συνόδου ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μαας και ο εντεταλμένος των ΗΕ για τη Λιβύη  Χασάν Σαλαμέ.

«Το θέμα τώρα είναι να εφαρμόσουμε σιγά-σιγά όσα αποφασίστηκαν στο Βερολίνο», δήλωσε ο κ. Μάας. Σε αυτά περιλαμβάνονται, εκτός από την εκεχειρία, και η τήρηση του εμπάργκο όπλων και η συνέχιση των συνομιλιών μεταξύ των μερών του εμφυλίου πολέμου.

 Ο κ. Μάας τόνισε ξανά τη σημασία της εμπλοκής της ΕΕ στη διένεξη της Λιβύης. Αν η ΕΕ δεν εμπλακεί εντονότερα, θα υπάρξει στο τέλος μια δεύτερη Συρία, δήλωσε ο κ. Μάας. Η εμπλοκή στη Λιβύη είναι μάλιστα τόσο μεγάλη, γιατί διδάχτηκαν όλοι από τη διένεξη στη Συρία, πρόσθεσε.

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ, Χάικο Μαας, εξήρε επίσης τον ρόλο της Τουρκίας στον αγώνα εξεύρεσης ειρηνικής   λύσης   για   τη   Λιβύη.

 Η   Άγκυρα   είναι   σημαντικός   εταίρος   στις προσπάθειες να επιτευχθεί από την εκεχειρία στη Λιβύη «μια διαρκής και αποτελεσματική   ανακωχή»,   δήλωσε   ο   κ. Μάας  μετά  από   συνομιλίες   με   τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο περιθώριο της Διάσκεψης στο Μόναχο.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top